אני זקוק ליעוץ ...

• פותח הנושא ƒire
  • פורסם בתאריך

ƒire

New member
אני זקוק ליעוץ ...

קניתי דרך אתר מכירות באינטרנט מסך מחשב שהתגלה כמקולקל , בחברה מציעים לי לתקנו אבל אני רוצה החלפה למרות שזה רשום שהם חייבים להחליף אם לא יסכימו להחליף אני רוצה לבטל את המכירה (עבר רק יום ממועד הקבלה של המוצר) , עוד נקודה חשובה היא אריזת המוצר , היא קיימת אבל טיפה פגומה , אני מקווה שזה לא יפגע ברצוני להחזיר את המוצר ושהם לא יבקשו פיצוי על האריזה הפגונה. אני אודה לכל מי שיוכל להגיד לי מה זכויותיי ומה עליי לעשות הלאה. תודה.

duvdevanim

New member
לפי דעתי לעצם זה שקניתה את המוצר

דרך האינטרנט אין אבדל בין אם היתה הולך לחנות וקונה, לכן אתה יכול לרשום כגם את השאלה בפורום "חוק ומשפט" או בפורום צרכנות...

ƒire אני רואה שההודעה שכתבתי לך

נאלמה, לא ברור לי למה בכל מקרה, השאלה בהחלט במקום, יש הבדל בין עיסקה בחנות לעיסקה מרחוק, בעיסקה בחנות אתה יכול להעלות טענת אי התאמה כעילה לביטול העיסקה. מכירת ממכר פגום הוא כמובן עילה לביטול ההסכם ולפיצויים. המיוחד העיסקה מרחוק הוא שחל עליה תיקון מס´ 7 לחוק הגנת הצרכן, והמיוחד הוא שאתה יכול להחזיר את הממכר לשולח תוך זמן קצוב ולקבל את כספך בחזרה, בניכוי סכום קטן בגין הוצאות המשלוח,גם אם הממכר תקין ותואם. ראה במאמרי הפורום הנוסח המדוייק של התיקון לחוק והמועדים.

ƒire

New member
OK

קודם כל תודה , אז עכשיו מה אני עושה ? , האם אני פונה לספק או למוכר (אתר האינטרנט) ? ומה בקשר לקופסה הפגומה , האם זאת בעיה שתפגע ברצוני להחזיר את המוצר ? ושאלה אחרונה , אם אני אדרוש מוצר חדש , כלומר החלפה , האם אני אצטרך לשלוח להם את המוצר או שהם יבואו לקחת ולתת , אני שואל שאלה זו כי כבר שילמתי דמי משלוח של 100 ש"ח. תודה.

יש לך כמה אפשרויות

אפשרות אחת, לקחת את המסך למעבדה ולהסכים לתיקון במסגרת האחריות. אפשרות שניה, לנצל את הזכות לפי חוק הגנת הצרכן ולהחזיר את המוצר על חשבונך, באריזה המקורית ולדרוש החזר כספי. במקרה זה הספק יוכל לחייב אותך בעלות המשלוח ולהחזיר לך רק את עלות המוצר. אפשרות שלישית, לתת הודעת אי התאמה לפי חוק המכר, ולדרוש מוצר תקין, ואם לא יענו לך בחיוב, לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות. לא מבטיח לך שתצליח. לשאלתך, אם מי צריך לנהל את המו"מ? אם קנית בקניון וירטואלי, תנהל את כל ההתכתבות עם אותו קניון, איתו עשית את הסכם המכר ולא עם הספק. מבחינה פרקטית, תזכור שדיון בבית משפט עולה כסף וזמן (גם בלי עו"ד) ולא תמיד מי שצודק זוכה, ככה שיתכן ומוטב לנסות לנהל מו"מ לתוצאות מיטביות.

nilig

New member
תפנה למדור תלונות

אם תפנה למדור תלונות הנקרא: עבודה עברית ב BSH יטפלו בתלונה שלך במהירות וביעילות. נילי

למעלה