אני זקוק לעזרתכם הדחופה עוד היום

אני זקוק לעזרתכם הדחופה עוד היום

בס"ד שמי אברהם רואש (25) בחור המשתייך למגזר החרדי לאומי בשל היותי בעל המגבלה ומקים אתר למוגבלים דתיים התבקשתי לתת שיעור לנוער נכה הסובל מפיגור כידוע, שיעור כזה חייב להתנהל ע"י סיפורי חז"ל ואני אתבקשתי לקשר את הסיפורים לפרשת שבוע מחר אני צריך להעביר את השיעור ואין לי לא סיפור ולא הקשר לפרשה אשמח לקבל את עזרתכם הדחופה אברהם רואש

uuuaaa

New member
על פרשת כי-תשא ?

פרשת הבר-מצוה שלי. אתה רוצה לקחת סיפור אחד של חז"ל ולדבר עליו, ולקשר אותו לפרשה ? אני אנסה לחשוב על משהו.

או תצווה או כי תישא

בס"ד עצם המכונות לעזור מחממת את הלב...תודה הסיפרר חייב להיות קליט ובעל מסר לחיים מן הפרשה או תצווה או כי תשא, אך עדיף כי תשא זכור: זה נוער מפגר אז הכל חייב להיות פשוט פשוט להמחשה

uuuaaa

New member
טוב הנה משהו

אני מקווה שזה מסוג הדברים שאתה מחפש. זה קשור גם לפרשת כי-תשא וגם לפרשת תצווה: הגמרא במסכת מכות (יא עמ' א) אומרת: אמר רב יהודה אמר רב: קללת חכם אפילו בחינם היא באה. וכהוכחה מביאה הגמרא את הסיפור על דוד המלך, שבשעה שהוא כרה את היסודות לבניין בית המקדש, צף התהום ורצה לשטוף את העולם. אז דוד הלך ושאל את החכמים: האם מותר לכתוב את שם ה' על פיסת חרס ולזרוק אותו לתהום כדי לעצור אותו, הרי בכך ימחק שם ה' וזה אסור. אף אחד לא ענה, קם דוד ואמר: "כל היודע דבר זה ולא אומרו - יחנק בגרונו". נשא אחיתופל ק"ו בעצמו ואמר: "ומה לעשות שלום בין איש לאישתו, אמרה התורה: שמי שנכתב בקדושה ימחה על המים - לכל העולם כולו לא כל שכן ? על סמך זה אחיתופל התיר לדוד לזרוק את החרס עם שם ה', ועמדו מי התהום. שנים רבות אח"כ, לאחר מרד אבשלום, מסופר: " ואחיתופל ראה כי לא נעשתה עצתו ויחבוש את החמור ויקם וילך אל ביתו ואל עירו ויצו אל ביתו ויחנק". רואים מכאן שקללתו של דוד התקיימה, למרות שהיתה בחינם, כלומר שאחיתופל כן אמר מה שידע - למרות זאת בסופו של דבר הוא אכן נחנק, וקללת דוד המלך התקיימה. וגם בפרשת כי-תשא, משה אומר לה' שאם הוא לא יסלח לעם ישראל אז שימחה אותו מספרו ("ואם אין מחני נא מספרך אשר כתבת" שמות לב,לב). ולמרות שה' כן סולח למשה, בכל זאת שמו של משה לא מופיע בפרשה אחת - "תצוה". ואתה יכול להרחיב ולדבר על כך שרואים כמה חשוב השלום, שה' מסכים שימחקו את שמו כדי שיהיה שלום. וכן לדבר על חשיבות הדיבור, וכמה צריך להזהר בכל מילה שאומרים. וכו'. מקווה שעזרתי.

תודה

בס"ד למרות שהדברים עלולים להיות עמוקים לבני נוער עם פיגור שיכלי קשה, ולכן אחפש משהו אחר, אבל כפי שאמרתי בפתח דבריי למעלה אני עומד מאחורי הפרוייקט להקמת אתר לנכים השומרים תורה ומצוות ואדאג בלי נדר להביא את הדברים בפני הקהילה ובזה לזכות אותך בסיוע למוגבלים המחפשים רעיונות לשולחן שבת תודה

למעלה