אני זקוק לעזרתכם !

צביקוש21

New member
אני זקוק לעזרתכם !

שלוטם לכולם. היתה לי שיחה מרגשת עם סבתא שלי היום. (להזכירכם היא בת 82 ). היא פנתה אליי בפניה נרגשת לאתר בשבילה קרובים מסוימים מתוך הנחה שהם חיים היום. מכיון שהדור הולך ונכחד אבקש ממכם להתאמץ, לחקור קרובים וניצולי שואה. זה חשוב! אז ככה... סבתא שלי סיפרה לי לחקור שני דברים עיקרים. 1: אבא שלה- קראו לו שמעון גליקסמן ואחותה ברוניה גליקסמן. אבא שלה ואחותה כנראה באיזשהו שלב עזבו את לודז ונדדו לוורשה מתוך הנחה שבוורשה עיר הבירה הם ימצאו מקום מוגן להביא את המשפחה לשם. סבתא שלי סיפרה לי שסביר להניח שהם נרצחו במחנה ההשמדה אושוויץ. בכל אופן אם יש ניצולי שואה שהכירו אותם שם ששמעו עליהם שיודעים או שדירו איתם היא תשמח לשמוע. 2: לסבתא שלי היו בני דודים מצד אבא שלה. לאבא שלה היה אח שהיה לו עסק לתכשיטות. לאח הזה היו כמה ילדים (כלומר בני דודים של סבתא שלי) ססתא שלי זוכרת רק שלוש שמות מהבני דודים שלה. הבני דודים שהיא זוכרת הם: לוליק גליקסמן, מונייק גליקסמן שעסקו בתכשיטנות והיה להם חנות תכשיטים בלודז ברחוב שנקרא בערך : פיוטרבסקובסקה. לבן דוד השלישי שלה קראו באותו השם כמו אבא שלה, כלומר קראו לו שמעון גליקסמן. וסבתא שלי ביקשה שאני אתרכז במיוחד בו. סבתא שלי סיפרה לי שהוא היה עיתונאי (היא לא זוכרת באיזה עיתון). ידועים לסבתא שלי כמה עובדות על הבן דוד הזה. 1: הוא היה גדול ממנה ב 13 שנים כלומר הוא אמור להיות היום בן 95. 2:הוא שרד את השואה ו"ירד" לארה"ב. 3:ממקורות מהימנים סבתא שלי יודעת שאחרי המלחמה הוא ניסע ליצור עמה קשר ולאתר אותה אך ללא תוצאות. עכשיו השאלות שסבתא שלי במיוחד מחפשת את התשובות: 1:מתוך הנחה שהוא התחתן האם יש לו קרובים בארץ? 2:האם הוא בחיים? 3:האם יש לו משפחה בארה"ב לשם הוא ירד? 4:איפה הוא היה עיתונאי ובמה הוא עסק בארה"ב? עזרכתכם וסיוע שלכם יתקבלו בברכה!

yoavep

New member
גליקסמן

באתר הזה http://infobel.whitepages.com/ ישנו גליקסמן שולום (כנראה שלום אך יכול להיות גם שמעון. צריך לבדוק). כתובתו בארה"ב היא: Gliksman, Sholom 745 S Oak Park Ave Oak Park, IL 60304 708-445-3783 אני מאוד מקווה שזה הוא. בהצלחה יואב

במקרה דנן, אני הייתי מתקשר

ולא שולח מכתב. לפחות, על מנת לברר אם יש קשר. מכתב עלול לקחת הרבה זמן - והנמען עלול לשכוח אותו לכמה זמן, וכך עובר זמן ועוד זמן, ובגילאים האלו - כל שנייה חשובה... אם יהיה בידי עוד מידע, אודיעך
בהצלחה, ארנון

צביקוש21

New member
אני מקווה גם....

אני מקווה שיש קשר למה שאני מחפש. בכל אופן תודה. דרך אגב הייתי בחנות שאמרת לי "קונדיטוריה גן עדן". אמנם המשפחה שמנהלת היא ממשפחת שטרן, אבל הפרטים לא תואמים את מה שחיפשתי. הם מהונגריה ואני מחפש ככל הנראה קרובים של סבא שלי ממוצא פולני. ועוד משהו שסבא שלי דיבר כנראה על קונדיטוריה שטרן וכשהוא ניסע לשאול אותם על הקירבה זה היה לפני שנת 1938.... ולפי מה שהבנתי גן עדן לא היו אז.... אבל בעלת הקונדיטוריה אמרה לי שברחוב דיזנגוף פינת רחוב שיר היה קפה שטרן. הקפה נסגר כנראה לפני שנה או משהו כזה . אני לא בטוח שמדובר גם בקפה הזה . הייתי כמו"כ בשוק הכרמל שם יש קפה בשם "קפה שטרן" אבל הוא אמר לי שאין קשר אליהם והם לא היו ברחוב דיזנגוף אף פעם. כך שבשלב הזה זה יישאר בגדר תעלומה. אבל אם יהיה לך פרטים על איזה קוניטוריה שטרן או משהו כזה שהיו ברחוב דיזנגוף לפני שנת 1938 אשמח לשמוע. יום טוב.

כל הכבוד על היוזמה והנסיונות../images/Emo70.gif

זה חלק מהתהליך הקשה שכולנו עוברים בדרך ללא-נודע... בכל מקרה, לפעמים הדרך מהנה לא פחות מן המטרה
ארנון

על גליקסמן

בעיתון "הקיבוץ" של השבוע, מאמר קצר על חנה גליקסמן מרמת דוד החוגגת יום הולדת מאה. כתוב שם שיש לה בת בשם אראלה שמואלי שגרה בתל אביב, אליקים גליקסמן בחיפה (בן 79), ויואב מגבעתיים, בן 71 כוריאוגרף לריקודי עם. שווה בדיקה - אולי שייך ?

נחי

New member
הגירה לארהZ"ב

אפשר לפנות ל-HIAS (גם דרך האינטרנט).הם אלו שטיפלו בד"כ בהגירה יהודית לארה"ב.תמורת 25$ הם יבדקו אם השם מופיע במסמכיהם.אתה יכול גם לבדוק ב-REGISTRY OF JEWISH HOLOCAUST SURVIVORS שנמצא במוזיאון השואה בוושינגטון(WWW.USHMM.ORG)המכיל שמות ניצולים. (אם השם נמצא במאגר הם יבצעו את הפניה לאותו אדם בעבורך).בארה"ב יש גם איגוד עיתונאים שיתכן והנ"ל רשום בו ואם אינני טועה חש אפילו ארגון עיתונאים יהודים.אם הוא ניסה ליצור איתה קשר לאחר המלחמה יתכן וזה היה דרך המדור לחיפוש קרובים של הסוכנות.המשרד הזה עדיין עובד בירושלים וכל המידע של הפונים ממוחשב וניתן לחיפוש.אם תגמור את כל שלבי החיפוש הללוללא תוצאות אתן לך עוד כמה רעיונות.

צביקוש21

New member
תודה לכל מי שעוזר לי ותמשיכו כך!

אין לכם מושג כמה חשוב לי לאתר את האדם הזה או את הצאצים אם יש... ואין ספק שלא אפסיק אם המאמצים לרגע . ותשיכו לעזור! אז רציתי בכל אופן להגיד תודה לכל האנשים הנפלאים מהפורום שבלעדיהם לא הייתי מצליח להתמודד עם החיפושים אחרי המקורות לבד. ובמיוחד לארנון שהקים את הפורום! חזק ואמץ!

צביקוש21

New member
המדור לחיפוש קרובים של הסוכנות נסגר

מכיון שהמלצת לי לברר במדור לחיפוש קרובים של הסוכנות, עשיתי זאת והם אמרו לי שהמדור נסגר לפני חודשיים והשירות לא פעיל. כששאלתי מה עם המידע הממוחשב שהיה ברשותם ענו לי שלא יודעים מכיון שהאחראים על כך יצאו לפנסיה. חבל

נחי

New member
המדור

איני מודע לכך שהמדור לחיפוש קרובים נסגר,אבל יתכן כי איני מעודכן.אנא נסה במספרים הבאים:026202259,052636427 אצל בתיה אונטרשץ.ונסה לברר פרטים נוספים.

צביקוש21

New member
תודה נחי אבל כבר דיברתי איתה...

תודה נחי. אבל כבר דיברתי איתה בצהריים. והיא אכן אישרה שהמדור נסגר. היא אמרה שניסו להוציא את כל המידע שהיה במדור על דיסק אבל לא עשו זאת ואני מצוטט אותה: "אין לנו מחשבים אם דיסקים ואין לנו תקציב לפרויקט כזה" היא גם אמרה שרצו לשים הכל באתר אינטרנט אבל בגלל שאין להם כסף ומקורות מימון לא עשו את זה. אולי בעתיד כשיהיה להם תקציב מתאים ינסו להציל את המידע שהיה בידי המדור. ככה זה בישראל... במקום שהמדינה תשקיע משאבים בהצלת מידע חשוב על עבר המדינה ומידע על השואה היא לא עושה מאומה....

למעלה