אני חדשה ויש לי משהו לשתף.

סטגנציה

New member
אני חדשה ויש לי משהו לשתף.

יש לי אחות שהיא מאוד אובססיבית. לאחרונה היא הפכה להיות אובססיבית גם כלפי הבית שלה, היא הופכת מגירות ומנקה וזורקת הרבה דברים, הענין הוא שזה בא על חשבון השינה והבריאות שלה. היא לא ישנה בלילה, אפילו לא שעתיים. ככה היא במשך שבועיים והמצב ממש לא טוב. כל מילה שלי באה כמו ביקורת. היא לא התרחצה כבר 4 ימים והיא רק מסדרת מסדרת מסדרת וכבר יש לי חור בראש ממנה. כשהיא מדברת אז היא אוחזת בידי בחוזקה רבה כדי שאקשיב לה. ממש כאבה לי היד. כשאני משתחררת מהאחיזה שלה אני שמה לב שזה בכלל לא מטריד אותה והיא לא שמה לב שהיא אוחזת בי עד כאב. אני מרגישה שמשהו השתבש אצלה והיא ממש לא נורמלית. אני לא יודעת מה לעשות. כשהערתי לה להתרחץ היא נעלבה אבל המשיכה לנקות (וזאת למרות שיש לה עוזרת כמעט 24 שעות) ואמרה שהיא לא יכולה לעזוב את הבית במצב כזה (והבית נקי מאוד). אתמול היא הביאה בחורה ישראלית (אתמול שבת!) שעבדה אצלה 10 שעות!! כשהבחורה עמדה עם התיק ללכת אז היא לא נתנה לה. אני יודעת שזה גורם לה סיפור, אבל לא במחיר כזה. יש לה אקזמות כבר מתחת לחזה, היא נראית מוזנחת נורא, ופשוט קשה לי לראות את זה. מה עושים? מעבר למה שהערתי אני כבר לא יכולה להעיר. בעלה אמר לה פעם שהוא התחתן עם אשה שתהיה מלכה ולא עם עוזרת בית. היא עלולה להפסיד את הבעל שלה ועוד כמה אנשים בדרך. היא פשוט מרחיקה את כולם ממנה! אגב האחות מטופלת בכדורים נוגדי דכאון.

וואו../images/Emo2.gif, בהחלט סיפור קשה ../images/Emo4.gif

כל הכבוד לך, שאת שמה לב להתנהגות שלה ושאת מנסה לעזור לה ואת שם בשבילה, וזה לא כזה ברור וטבעי, כך שבהחלט מגיעה לך הערכה על כך
. לדעתי, אולי תנסי להוציא אותה מהבית, פשוט להוציא בכוח, להתעקש ולא להותיר לה שום ברירה ולהוציא אותה לארוחה בבית, קפה, סרט- פשוט לנתק אותה מהמציאות היומיומית שלה בתקופה האחרונה, ותנסי לדובב אותה אבל אל תלחיצי עליה יותר מידי, כי זה יכול לעשות את הפעולה ההפוכה ולשתק אותה יותר. מקווה שזה יעזור. שירי

אם היא כבר מטופלת-

אז תפנו למי שנתן לה את התרופות. כנראה שצריך לשנות מינון או להחליף תרופה. אני מסכימה עם מה שכתבה מלאכי עליון, שצריך להרחיק אותה מהבית, אבל זה לא מספיק. ברגע שהיא תחזור הביתה, היא תתחיל לנקות שוב. ההפרעה הזאת היתה אצל אמא של חברה שלי. שנים היא היתה מנקה את הבית באובססיביות (ואכן ההפרעה הזאת נקראת הפרעה אובססיבית קומפולסיבית) ומציקה לבני ביתה בהתאם. עד שיום אחד בעלה התעקש שתלך לפסיכיאטר. שם היא קיבלה תרופה, והיא עכשיו הרבה יותר ממותנת.

סטגנציה

New member
ממש קשה לי ככה

אני היחידה שקרובה אליה מאוד וכל המצב שלה משפיע עלי מאוד לא טוב אני רוצה לעזור לה אבל היא לא מוכנה לקבל עזרה. ביקשתי ממנה כמה פעמים לצאת לאיזה מקום, לא משנה לאן, רק שתחליט - אבל היא לא מסכימה. המינימום שביקשתי ממנה היום שהיא תכנס להתקלח. לא הצלחתי להביא אותה למקלחת. המצב שלה נוראי ואני כבר ממש בחרדה ממה שקורה לה. תודה לך ולמגיבה האחרת בהודעה הזו, פניתי לפוום טורדנות כפייתית.

צריך לפנות לרופא המטפל

ולומר לו שזה מתבה כעת ויש להתייחס לנתונים הללו ואולי להחליף תרופה או טיפול.

סטגנציה

New member
תודה לקורות חיי

יש לי את הטלפון של הרופא. השאלה אם אני יכולה להתקשר אליו בלי שהיא תדע או להעביר לו מכתב ממני שהיא תעביר לו. אני לא מעוניינת לפגוע במהימנות רופא/מטופל. איך עלי לעשות זאת?

האם אתם יודעים מי הוא הרופא?

מישהו יודע? כי באמת בחיסיון בין מטפל ומטופל לא ימסרו לכם פרטים על אופי הטיפול. מצד שני אם היא סובלת מדיכאון אני מניחה שהרופא נמצא בקשר נוסף עם מישהו מבני המשפחה שאולי יוכל לומר לרופא מה קורה.

סטגנציה

New member
אנחנו יודעים וגם דיברתי איתו

מספר פעמים. אראה מה לעשות ואאעדכן בהמשך. שוב תודה.

למעלה