אני חדשה וקצת נבוכה ...

שושי33

New member
אני חדשה וקצת נבוכה ...

אני גרושה שנתיים ומגדלת שתי בנות מקסימות האחת בת 11וחצי והקטנה בת 8 . הבת הקטנה לומדת בכתה ב ולפני כחודש וחצי התדרדרה בלימודים בעקבות משבר ביחסיה עם האב ונוצר עימות בינה לבין המורה שלה . מאז היא נמצאת בלחץ נוראי .נלחצת מכל מטלה שהיא מקבלת הביתה , לא מרוכזת . עצבנית . ואפילו בזמן האחרון סבלה מספר פעמים מקוצר נשימה . פניתי למנהלת בית הספר וניסינו לעזור לה בשיחה עם הילדה ובשיחה התברר שהילדה מפחדת מהמורה ולכן נלחצת כשהיא לא מכינה או מביאה שעורי בית. שאלתי היא איך אני יכולה לעזור לה לצאת מהפחד ומהלחץ הזה שמשפיע על כולנו במשפחה ? ויש לכם פורום מקסים וחשוב מקווה שתעזרו לי

גרא.

New member
תחילה יש להגדיר מהן קשייה במדוייק..

שושי 33 ,בשאלתך את מתארת למעשה לפחות ארבע קשיים שילדתך בת השמונה מתקשה להתמודד עימם: א.משבר ביחסיה עם האב. ב.עימות בין ילדתך לבין המורה.כתוצאה,מאד לחוצה,מכל מטלה שמקבלת הביתה,ולכן מפחדת ממורתה,כאשר אינה מכינה שיעורי בית. ג.ילדתך מאד לא מרוכזת ועצבנית. ד.ילדתך,סובלת מהתקפים של קוצר נשימה. לפני כל התייחסות למצבה הלימודי,והרגשי בבית הספר.חשוב להעריך ולהבין מהו המשבר ביחסיה עם אביה,כאשר לדברייך,גרם להדרדרותה של בתך.ולכך לא התייחסת בשאלתך.לגבי העימות עם המורה,והלחץ נוצר על רקע הכנת שיעורי הבית.יתכן שהסבה אינה דווקא המשבר ביחסיה עם האב,אלא סמפטום לקשיי למידה,לאו דווקא על רקע רגשי, אלא עקב ליקויי למידה.כיוון שתגובת בתך,אופיינית לתגובת ילדים המתקשים ללמוד עקב ליקויים בתפקוד במיומנויות היסוד כקריאה (פענוח,הבנה),כתיבה וחשבון.לכן לפני שנקבע כי התדרדרותה של בתך היא על רקע רגשי,יתכן שיש לכך גם קשיי למידה סוביקטיביים. ולכן,חשוב שתפגש,ותבחן על ידי פסיכולוג חינוכי מומחה,בבית הספר או באופן פרטי.באותו הקשר,כדאי לבדוק ראייה/שמיעה,כדי לוודא, שקשייה,אינם על רקע זה.ולבסוף,קשיי קוצר הנשימה,שהם בדרך כלל על רקע פסיכומוטורי,מחייבים,בדיקה,וחוות דעת רפואית,כיצד לנהוג

למעלה