אני חדשה כאן ואני בדילמה.

יובל@

New member
אני חדשה כאן ואני בדילמה.

לפני שבועיים גיליתי את הפורום ואני חושבת שזה דבר נפלא. התמיכה והעידוד שאתן (ולפעמים אתם) מעניקות זו לזו פשוט נהדרים ונוגעים ללב. אז החלטתי לספר בקצרה את סיפורי ולהתייעץ אתכן לגבי הדילמה שלנו נכון לימים אלו: בני 32 נשואים כ-3 שנים. בעלי סובל מאיסוזפרמיה (חוסר מוחלט של תאי זרע) ומהוריקוצלה (ורידים מורחבים באשכים הגורמים לפגיעה בתהליך יצור הזרע). בבדיקות המקדימות אצלי התגלה שהכל בסדר- הורמונים, ביוץ, צילום רחם, מחזור סדיר. היסטוריה: 3 טיפולי IVF משולבים בTESA – דיקור האשכים והוצאת רקמה בה מחפשים זרעונים בודדים. ואכן מצאו כאלו אצלינו אבל לא היו מהם הפריות ולא החזרת עוברים. בטיפול השלישי - היפרסטימולציה בדרגה הקשה ביותר, אושפזתי בבית חולים ל 5 ימים ואף דקרו לי את הבטן ושאבו לי כמה ליטרים של מים שהצטברו בחלל הבטן. לו הייתי קוראת בפורום אז הייתי בודאי יודעת מה שאז לא ידעתי ואף אחד לא טרח להגיד לי – שצריך לשתות הרבה! בטיפול זה גם השתמשנו בזרע תורם כגיבוי שממנו נוצרו 2 עוברים שהוחזרו אך לא נקלטו. (אולי בגלל ההיפר) בשלב זה החלטנו לקחת הפסקה על מנת לתת לגוף שלי להתאושש ומאחר וצריך לתת לאשכים קצת מנוחה על מנת שייצרו זרעונים. לאחר קריאת כתבה בעיתון, (דומה לכתבה שהתפרסמה השבוע בעיתון נשים) החלטנו לנסות את ה"אמבוליזציה" - הרי אין לנו מה להפסיד וכדאי לנסות הכל. זהו טיפול בהרדמה חלקית בו מצנטרים את הורידים המורחבים במפשעה. הבעיה היא שהתור לטיפול זה ארוך ונאלצנו לחכות חצי שנה. בינתיים בזמן שהמתנו החלטנו לבצע הזרעות עם זרע תורם, האמת שאני כבר די חששתי שגם אצלי משהו לא בסדר אבל לשמחתינו ההזרעה הראשונה הצליחה והיה הריון. אבל השמחה היתה קצרה כי גילו שאין דופק והעובר הפסיק להתפתח. עברתי גרידה בשבוע 8. ועוד שתי הזרעות כאלו שלא הניבו הריון. (בהזרעות טופלתי באיקקלומין וכוריגון). בינתיים הגיע תורו של בעלי לצינטור והוא עבר אותו לפני מספר שבועות. עד פה היסטוריה וכעת לדילמה: תוצאות של הצינטור אם בכלל יהיו ניתן יהיה לראות רק בעוד 6 חודשים עד שנה. אך יתכן ולא יהיה כל שיפור במצב הזרע. האם כדאי לחכות מספר חודשים כדי לראות אם משתנה מצב הזרע או להמשיך לנסות הזרעות עם זרע תורם? הכמיהה לילד כל כך גדולה וכואבת ובשנה שנצטרך להמתין נוכל כבר להיות הורים כי הסיכויים טובים יותר עם זרע תורם. המחשבה שלנו שאת "הילד הבא" ננסה להרות מזרע בעלי שאולי יצוץ פתאום. מה דעתכן/דעתכם??? לחכות או להמשיך??. ממתינה לתשובות יובל.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו יובל ../images/Emo45.gif

(רואה כמה זה פשוט
) אכן דילמה קשה במיוחד. שנה זה המווון זמן. ובגיל 32 מתחילים לשמוע ברקע את תקתוק השעון הביולוגי. ברור שלשניכם יש רצון להביא ילד משותף. מאחר וכבר הסתייעתם בזרע של תורם, אני הייתי מציעה לכם להמשיך. אם בעוד שנה, כאשר כבר תהיי כבר בסוף הריון- תגלו שלבעלך יש זרע. זאת תהיה בשורה משמחת, ואת הילד הבא תוכלו לעשות מזרע של בעלך. זה גם תלוי בסיכוי שהרופאים נותנים לנתוח שלו. אם הם אומרים שיש סיכוי טוב- זה נותן כוח לחכות עוד קצת. אבל אם הם סקפטיים אז קצת חבל לבזבז שנה (תלוי כמה אתם לחוצים). שיהיה בהצלחה. נועם

יובל@

New member
נו מה את אומרת עלי קיבלתי אומץ?

כאשר מתחילים לכתוב זה סוחף !! אבל הייתי שמחה לקבל עוד עצות מבנות נוספות. אני יודעת שהדילמה שלי קצת יותר קשה מ"מה עדיף להזריק תת עורי או לשריר?" (ולא שאני מזלזלת בקושיה חשובה זאת) והרבה יותר קשה ליעץ בנושאים כאלו של החלטה אישית. משום מה אתמול בצ´אט הדעות היו שונות מאלו שהוצגו כאן. רוב המשתתפים יעצו לי לחכות חצי שנה ולראות מה ישתנה. הבעיה היא שהסיכויים לשיפור הם נעלם אחד גדול ובלתי ידוע.

יפעתי&

New member
יובל ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לפורום הכי חם תומך ומפנק שיש... תשובה ממש אין לי לתת לך השאלה מה אומרים הרופאים שנה זה באמת הרבה זמן תנסו עם זרע של תורם ומקסימום הילדים הבאים כבר יהיו מהזרע של בעלך... שיהיה

TWEETY =^.^= 4

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

ליבי ליבי איתכם ועם ההחלטה הכה קשה שאתם נאלצים להחליט,,,אך כמו שאמרו קודמיי, גם אני הייתי ממשיכה עם התורם בתקווה שאת הילד ההבא ואחרי ההבא ואחריו
וכן הלאה,,,,,זה יהיה מבעלך. ובנתיים המון המון המון בהצלחה
TWEETY

רוני@30

New member
ברוכה הבאה יובל !

ושתעזבי אותנו במהרה... קשה להציע תשובה על שאלה כ"כ קשה ובעיקר כ"כ מורכבת ואישית. אני יכולה לחשוב רק על מה אני הייתי עושה במצב דומה - ואני הייתי מנסה כל דרך אפשרית כדי להכנס להריון. מאחר שכבר יש לכם נסיון עם תרומת זרע, ותקופת ההמתנה ממושכת - ותוצאותיה לא ידועות, אני לא הייתי מסתכנת ב"בזבוז" זמן ארוך שעלול להסתיים בלא כלום, ועושה ה כ ל כדי להצליח להפוך למשפחה אמיתית. בהצלחה כך או כך! רוני

ligo

New member
הי יובל ../images/Emo39.gif

ברוכה הבאה. לפי דעתי כבר חיכיתם מספיק זמן, ולמה לבזבז עוד חצי שנה? מה גם שהצלחת הטיפול אינה וודאית. ברור לי שחשוב לכם שהילד הזה יווצר משניכם, אבל זה לא שלא ניסיתם... וחוץ מזה, הילד הזה יהיה ב- 100% שלכם כי אני בטוחה שאתם תתנו לו את כל האהבה שבעולם, רק שיגיע כבר! דרך אגב, איך בעלך מרגיש עם כל העניין?

יובל@

New member
תודה על כל הברכות, העיצות והעידוד.

בקשר לבעלי - הוא פחות אופטימי ממני לגבי תוצאות הטיפול שעבר ומעדיף להמשיך ולא להמתין לתוצאות , אם יהיו. אבל אני חושבת שיש כאן קצת קטע של "רגשי אשמה" ש"בגללו" אין לנו ילדים עד היום.

ligo

New member
בגלל זה שאלתי...

גם אצלנו יש בעיית זרע ובעלי פחות נוטה לדבר על הרגשות שלו, אז סתם סקרן אותי לשמוע איך בעלך מרגיש עם זה. בכל אופן חשוב לזכור ולהזכיר גם להם, שזה קודם כל הזוגיות ואח"כ הילדים. את התחתנת איתו כי את אוהבת אותו, וזה הדבר הראשון. אגב, המשפחה שלכם יודעת? בכל מקרה - המון בהצלחה

יובל@

New member
המשפחה יודעת על הבעיה

ועל טיפולי הIVF אבל לא על ההזרעות עם התרומה. על ההריון סיפרנו למשפחה אבל לא על מקור הזרע שהביא להריון.הם כמובן חשבו שזה מבעלי.

עמית@

New member
אכן דילמה ../images/Emo4.gif

טוב אני לא יכולה להגיד לך מה לעשות אבל אני אגיד לך שאני (בלב ובלב) הייתי ממשיכה עם זרע תורם (אולי משולב בזה של בעלך- ככה חברים שלי עשו, בשביל הסיכוי הקלוש עד מאוד ובשביל ההרגשה) רצוי שתעשי הזרעות ולא IVF מאחר ואת מגיבה אליו כל כך רע. זה בטח ובטח לא קל להחליט כזה דבר, בעיקר כשהשיפור במצב הזרע של בעלך הוא לא נתון שמובטח לכם ב100 אחוז. הילד הבא כבר יהיה בטוח שלו.. בהצלחה מה שלא תחליטי- וברוכה הבאה על הסיפון עמית

טלי2

New member
יובל, ברוכה המצטרפת ../images/Emo20.gif

קודם כל באמת מקווה בשבילך שבמהרה תהיי בהריון, בקשר להתלבטות שהעלית, נדמה לי שמטון דברייך (אם אפשר לשמוע טון כזה דרך מלים כתובות), יכולתי לשמוע את נטיית ליבך, ולכן, רק על פי מה שכתבת בעצמך אני מרשה לעצמי לעודד אותך לעשות מה שליבך אומר לך, ומקווה שבאמת עוד כמה שנים תמצאו את עצמכם כבר עם שני ילדים, שבכל מקרה ולא משנה אם באו מתרומת זרע או לא, שניהם יהיו פרי האהבה שלכם! אז שיהיה בהצלחה שוב..

ענבל40

New member
הי יובל - תרומת זרע...

אנחנו החלטנו שגם ככה התהליך קשה ולאחר שנתנו הזדמנויות לזרע, קיצרנו את הדרך ואנחנו משתמשים בתרומת זרע. בתחושה של שנינו, כמובן לאחר שעיבדנו את הנושא, שאנחנו מעדיפים דרך קלה יותר והילד יהיה שלנו באותה מידה.

ענבל40

New member
כשנתיים וחצי. ואחרי ברירת זרע אצל

פרופ. ברטוב (פעמיים). לאחר שעשינו הזרעת, הזרעות עם זריקות, IVF+ מיקרומניפולציה, IVFיחד עם שיטת ברטוב אז החלטנו שחבל על הזמן.

ברוכה הבאה, יובל

ומקווה שכל החלטה שתקבלו תוביל אתכם אל האושר המיוחל, ובמהרה.
מרב

יעל30

New member
עוד דקה לפני שאני הולכת הביתה...

וואוו!!!! זה באמת מורכב את עונה לי בהודעה שפתחתי בשיא הנינוחות ופה מתחוללת סופה אמיתית....והרבה יותר מורכבת זה כל כך מצחיק שלמרות שידוע סטטיסטית שבעיות פוריות קורות במידה פחות או יותר שווה בקרב גברים ונשים, האנשים ממשיכים לייחס את הבעיות בעיקר לנשים וזה כל כך מעצבן. אמרתי לך, שכרגע הנושא חסוי כלפי ההורים, ואמא של בעלי כל הזמן שולחת אותי בעדינות לרופא ואני צריכה לשתוק ולהמשיך להנהן, בזמן שהיא בכלל לא מעלה על דעתה שאולי הבעיה (שהיא משערת שיש) לא אצלי.

ברוכה הבאה, יובל

אני שמחה ש"העזת" להתחיל לכתוב...
אני לא חושבת שמישהו יכול לייעץ לכם בדילמה כזו, זה דבר כ"כ אישי שבטח יהיו דעות לכאן ולכאן. אני אישית הייתי מחכה, אבל זה ממש לא אומר שזה מה שאתם צריכים לעשות. בכל אופן, בכל החלטה שתקבלו, אני מאחלת לכם

דעה שונה- מגילה

יובל יקרה, כל היום אני רואה את ההודעה שלך, מתחילה לכתוב, מוחקת ושוב... האמת היא שאני לא מהכותבות, אבל הבעיה שלך לא עוזבת אותי.... אני אכן רואה מבין השיטין את נטיית הלב שלך, והיא לגיטימית ומובנת. מה שהייתי מציעה לך זה לחשוב עוד על ההשלכות שהצעד הזה עשוי להביא. את - ורוב הכותבות מדברת על כך ש"את הילד הבא נעשה מזרע של בעלי" - אני חושבת שצריך להתרכז בילד הזה, , ומה שחשוב הוא כיצד תשפיע העובדה שהילד אינו ילדו הגנטי של בעלך על יחסכם ועל ההורות שלכם. וכן, כמוני כמוך בתוך הסירה , עם הכמיהה לילד ותחושת ההחמצה והבזבוז על כל חודש, אבל אני חושבת שאת ניצבת מול החלטה מאוד חשובה עבורך, עבור בעלך וכמובן עבור הילד/ה. עצות והמלצות מוחלטות , המציעות לך ללכת על זה כי "השני יהיה של בעלך" או "כי מה שחשוב זה שהילד מאהבה" נראות לי מיותרות כאן. אני לא מתיימרת לייעץ לך- אף אחד אינו יכול, אני רק מייעצת לך כמי ששנה בשבילה היא נצח נצחים - לעצור שניה , להתייעץ עם עוד מומחים, לדובב את בעלך- על פניו נראה לי שקשה לו כ"כ עם הסבל שלך , האם ההורות שלו תהיה שווה לשלך? מאחלת לך הצלחה רבה, ויודעת שברגע שתבחרי- והבחירה היא אכן קשה - תרגישי הקלה!!! שני פסים

ועוד משהו...

בפורום הריון לאחר טיפולים ישנן בנות שהרו בעזרת תרומת זרע, נראה לי רלוונטי להתייעץ איתן.

למעלה