אני חדשה כאן ואשמח לעזרה בנושא אוכל

אני חדשה כאן ואשמח לעזרה בנושא אוכל

יש לי ילדה בת כמעט ארבעה חודשים שהחלטנו להאכילה באיזומיל לאחר שינקה שלושה חודשים. היא עושה בעיות באוכל ...בקושי אוכלת 100 סמ"ק לאחר כל שלוש שעות (כשבגילה צריך לאכול מעל 150 סמ"ק). מעבר לכך יש לה לפעמים עצירות אבל לא יותר מכך (אין לה פליטות או הקאות). נתנו לה איזומיל בגלל שעם הבן הגדול שלנו סבלנו מליחה ודלקות אוזניים ואז היינו צריכים כל פעם לעבור לתחליף צמחי. האם מישהי נתקלה בתופעה דומה? האם שווה לנסות תחליף צמחי אחר או שפשוט לקבל שהילדה לא אכלנית..? יכול להיות שפשוט לא טעים לה? אני בטוחה שהיו פה דיונים בנושא..אבל אשמח להתייחסות נוספת יולי

דרכת על יבלת...

אם תסתכלי בהמשך תראי תכתובת ארוכה מאוד בעקבות שאלה ששאלתי... יש לי תינוקת בת חודש וחצי שעברה מתחליף חלבי לצמחי. יש לנו צרות צרורות - החל מליחה וזגים וכלה בעצירות או שלשולים לסרוגין. הרופא הבטיח שזה יעבור. איך אומרים בצבא : עד מתי ינואר 02??????

זה לא ייאמן כמה ההורים נהנים כאשר

ילדיהם אוכלים טוב. כשהבן שלי מסיים את האוכל בצלחת אז אני פשוט נהנית....וככה זה כשליה מסיימת אחרי חצי שעה בקבוק חלב... יולי

יונית ש

New member
נראה לי שהיא פשוט לא אכלנית

אם הילדה לא בוכה מרעב. ועולה במשקל אז כנראה הכמויות מתאימות לה. לגבי זה שניסתם תחליף צמחי - אני מסכימה במאה אחוז בעיקר כי זה עזר לאחיה. אין הבדל משמעותי בין החברות השונות עד היום הילדה שלי בת 10 חודשים היא היא שותה תחליף בכמויות של 100 מ"ל. כך שמה שחשוב זה העליה במשקל ולא הכמות.

יונית ש

New member
לא - היא אוכלת גם מוצקים

כלומר ארוחת צהרים זה מוצקים ואת התחליף היא שותה לפני השינה ובבוקר היא שותה במקרה הכי טוב 60 מ"ל. ויש ארוחת 10 פירות. זה אולי לא נשמע הרבה אבל טפו טפו טפו היא בונבונה אמיתית

גם אצלנו המצב דומה

אורן בחיים לא עברה את ה- 160CC וגם זה פעם אחת. אורן בת שנה וחודש ואוכלת בערך 100CC, לפעמים 120CC. בבוקר כשהיא קמה מורעבת, היא אוכלת 120 או 130, לעיתים רחוקות מסיימת אתכל הבקבוק והיא לא ילדה רזונת, יש לחיים וסנטר מלא ופולקעס.

זה לא מעט..היא אמורה לאכול

5 ארוחות של 240 .. אז נראה לי שזה מתקזז.. ומה לגבי מוצקים ומחיות?

בהנקה לא ידוע כמה הם אוכלים

לכן אולי נראה לך שהיא אוכלת מעט, אבל זו למעשה גם הכמות שהיא אכלה בהנקה. מה שחשוב, כפי שצוין פה, זה שהיא עולה במשקל באופן תקין. גם אני נלחצתי, כשלאחר גמילה מהנקה תומר עשה טובה אם הוא אכל 150 מ"ל, כאשר לפי הספר, הוא היה אמור לאכול 210-240. יתכן שזו תקופת ביניים, של התרגלות לתמ"ל. הם זוכרים ויודעים שהחלב של אמא יותר טעים. ולגבי סוג התמ"ל - אני גם מאכילה בצמחי, בגלל רגישות לחלב, אבל בעיני הכל Bull..... אחד גדול, תשתמשי במה שנראה לך, ואם יש לך ספקות, תתיעצי עם רופא.

odeia

New member
לגבי העצירות, להתחיל לתת לילדה

לשתות המון מים רתוחים ו/או תה קמומיל ו/או תה שומר. לגבי זה שהיא צריכה לאכול יותר, כנראה שהיא לא שמעה על זה, זו זכותה לאכול כמה שבא לה, נכון שאולי כדאי לנסות חברה אחרת צימחית.

בעיות אכילה

שלום יולי, אני בת 26 ובעלי בן 27. לאחרונה שמתי לב, כי התיאבון שלו פחת, וכבר איננו להוט כמו פעם לפתוח את ארוחת הבוקר בשיפוד כבש רענן או בלשון בקר. אני מאד מודאגת כי משקלו הולך ופוחת, ולמרות שסוף סוף ירדה לו הכרס וגם הצמיגים בצדדים, אני פתאום לא בטוחה כי המראה החדש מוצא חן בעיניי, ואני חוששת שכאשר יהיה יפה וחטוב הוא יילך לחטובות ממני וימשיך איתן בדיאטה המוזרה שבה פתח, ולא עם אשתו האהובה, המדהימה והיקרה מכל. אשמח לעצתך בנושא. נ.ב. ד"ש מכוכבית, ג´לב, חתחתול וכל השאר...

אושרתת

New member
מה הפלא??? איזומיל זאת דייסה ממש

אבל ממש לא טעימה. גם שהילדה שלי היתה בגיל הזה ביקש ממני הרופא (עד היום) להביא לה אוכל צמחי. ניסיתי להביא לה איזומיל וכמובן שטעמתי לפני כן,,,ויש לזה פשוט טעם זוועתי! מתנצלת שאני כותבת כך אבל,,, לא מכירה תחליפים אחרים כי תמיד שאמרו לי לא להביא לה דברי חלב לא הקשבתי
בכל אופן כנראה שזאת הסיבה שהיא לא אוכלת..

יש ארוחות ויש ארוחות

לפעמים כפיר טורף בקבוק של 210 סמ"ק, לפעמים הוא לא אוכל יותר מ120. אז מה? תזרמי עם הילדה שלך. לילדים יש את המנגנון הזה שאומר "אכלת מספיק, תפסיק". בד"כ המבוגרים משמידים לילד את המנגנון הזה, ולכן אנשים כמוני סובלים מעודף משקל - לא מפסיקים כשמספיק אלא כשהצלחת ריקה. ספיר אוכלת בד"כ: דני לארוחת בוקר, סנדביץ´ לארוחת עשר, אני לא יודעת מה היא אוכלת בצהרונית, ואז דני או ירקות לארוחת ארבע, וקערה של דגנים או צלחת ספגטי לארוחת ערב. זה לא נראה הרבה, אבל זה תפריט לא רע בכלל, היא לא ציפלונה ולא שמנה, והיא לוקחת גם צנטרום ג´וניור וכוכב של פרוטקיד כל יום, אז אני שקטה.

ימימה

New member
הסוג כן משנה!

לבת שלי נתנו גם כן איזומיל כשנגמלה מהנקה (היתה אלרגית לחלב) וזה עשה לה עצירות קשה כל כך שנאלצנו להגיע איתה לרופא. עברנו לרמדיה צמחית, וזה פתר את הבעיה כמעט מיד.

לא מומלץ לתת כלכלה צמחית אם אין

סיבה ממשית, כלומר שניסית פורמולה חלבית והילדה אלרגית אליה. יש לכך שתי סיבות- הראשונה היא שחלבון סויה הוא חלבון שלא מכיל את כל חומצות האמינו שחיוניות להתפתחות תקינה והשנייה היא שיש בסויה פיטואסטרוגנים שלא ממש יודעים מה ההשפעה שלהם לטווח ארוך. זו הסיבה שמשרד הבריאות הוציא עכשיו המלצה חדשה שבה עדיף לא לתת לתינוק פורמולה צמחית אם אין סיבה.

למעלה