אני חדשה כאן

אני חדשה כאן

היי אני חדשה כאן אני לא ממש יודעת אם אני נחשבת כאחת שחילתה בסרטן ומה זה בכלל אומר? לפני כמה חודשים גילו לי גידול והרופאים אמרו הוא לא סרטני אבל צריך להוציא אותו אז עשו לי ניתוח )לא פשוט) והוציא לי אותו ואחרי שבוע שבאתי לקבל את התשובות של הפתולוגיה אמרו לי שהיה לי גידול סרטני! וזה מאוד מוזר לי כי כן היה לי במשך שנה גידול סרטני ברא אבל לא ידעתי עליו עד שהוא היה בחוץ ולא עברתי טיפולים קים כאלו כמו חולים אחרים עוברים ולא ממש התמודדתי עם המחלה! אבל זה בכל זאת מוזר אומנם הגידול כבר יצא אבל לא קל לגלות פתאום שיש/היה לך סרטן אני דיי לא מבינה אבל כשאמא שלי שמעה את זה היא בכתה ו.. לא יודעת זה מוזר כי היה לי אבל אל היה לי סרטן היה לי גידול סרטני אבל האם זה אומר שהיה לי את המחלה??? טוב תודה למי שקרא עד לכאן (אם יש מישהו כזה) ויש לי שאלה ממש חשוב האם הגידול הזה יפריעה לי לשרת בקרבי בצבא למרות שהגידול הוצא בשלמותו והכול???

NiR AbR

New member
מממ...

ברוכה הבאה לפורום (למרות שהנסיבות לא שמחות) אם הגידול היה סרטני זה אומר שחלית בסרטן... ולמה לא עברת טיפולים? לא היה צורך? (לפעמים אין צורך ויש צורך רק במעקבים) אם הגידול אכן סרטני, והצבא מיודע על כך אז סביר להניח שלא יתנו לך להתגייס לקרבי. אולי אפילו לא יגייסו אותך בכלל, למרות שזה תלוי ודורש בדיקה... ההודעה שלך קצת מבולבלת והתקשיתי להבין הכל, בגלל זה אני עונה רק על מה שהבנתי... המון בריאות!

גם אני !

מאחלת קודם כל הרבה בריאות. ומבקשת הסבר נוסף. כי לא כל כך הבנתי במה מדובר. אם זה גידול סרטני או לא, ואם כן אז מאיזה סוג ואיפה היה ממוקם בגוף ואיזה בדיקות את צריכה לעבור לשם המעקב. אז אם תספרי לנו עוד קצת (במידה וזה לא מכביד עלייך), אולי נוכל לעשות קצת יותר עבורך. יום טוב גלי

זה לא מכביד בכלל!!!

בתחילת שנת הלימודים הקודמת פתאום הרגשתי בפנים מאחורי האוזן גו כזה ובגלל שאני יודעת מה יש בלוטות לימפה דיי לא התייחסתי אליו וראיתי שהוא גדל והכול אבל עדין לא ממש התייחסתי ואז באמצע השנה בערך אמרתי לאמא שלי והיא אמרה שנבדוק את זה בהזדמנות ואז הייתי צריכה לעבור ניתוח באף (לא פלסטי!!!) וביקשנו מהרופא אף אוזן שיסתכל על זה לפני הניתוח! והוא אמר שהוא חושב שזה כלום ושאני הבוא אליו אחרי הניתוח (בסוף לא היה צורך בניתוח וכעבור כמה בועות באתי אליו)עשיתי סי טי וביופסיה ואז התוצאות לא היו ברורות והחליטו שצריך לנתח דחוף (למרות שחשבו שזה לא סרטני) וקבעו לי תור לעוד יומים! אבל אמא לי רצתה שאני ינותח אצל הרופא הכי טוב כי הגוש התקדם כבר לעבר הפנים והיה צמוד לעצב הפנים אזור מסוכן אז הלכנו לפרופסור ממש חשוב בתל השומר שמישש את זה ואמר ישר שזה לא סרטני ושהוא מוכן לנתח אותי ועם קצת פרוטקציות קבעו לי תור אחד והוא התבטל ואחרי זה עוד תור (חודשים שלושה אחרי שהביופסיה והכול הוא לקח את הזמן) בסוף עשיתי את הניתוח והוא אמר שהגוש יצא בשלמותו כיאלו שהכול יצא! ואז אחרי בועים בנו לקבל את התשובות של הפטולוגיה והוא אמר המון דברים מהר ובאנגלית ולא הבנתי מה הוא רוצה! אבל אחרי כמה זמן הוא אמר שהגוש הכן היה סרטני ושהוא לא היה אלים ממש ולא ממש שלח שלוחות ושהוא הוצא בלמותו ולא צריך לעשות כלום רק לבוא לביקורת עוד חצי שנה! יש אפרות שבגלל לא עברתי טיפולים נוסיפים והגוש באמת לא היה מסוכן ממש וזה לא גידול שחוזר כיאלו הוא אף פעם לא חוזר והגו הוצא בשלמותו ולא נשאר כלום אולי יסכימו לגייס אותי זה החלום שלי ואני המות אם בגלל איזה ניתוח מפגר שעשיתי לא יתנו לי להתגייס!!!

מיליתו

New member
הי

לא סיפרת בת כמה את ומתי את אמורה להתגייס. בכל אופן, אם זה ב 5 שנים הקרובות, יש סיכוי טוב שתקבלי פרופיל 21 שמשמעותי - פטור משירות צבאי. בכל אופן, זה לא סוף הדרך, ואת יכולה לערער ובמקרה הכי גרוע להתגייס כמתנדברת. לשם כך, תזדקקי להרבה "מרפקים", חוות דעת רפואיות, וגם קצת פרוטקציה לא תזיק. אם יש לך עוד שאלות לגבי הגיוס תשאלי אותי, כי עברתי את התהליך הזה. (התגייסתי כמתנדבת, ואח"כ עשיתי קורס קצינות ושרתתי שירות רגיל של קצינה לא קרבית).

אני לא ממש הייתי חולה

לא ממש הייתי חולה כי לא הייתי צריכה להתמודד עם המחלה, לשמוע את הבשורה להפסיד לימודים לעבור טיפולים קשים בגלל שרק אחרי שהוציא אותה מימני ידעתי על קיומה!!! ולא צריך לעשות עוד טיפולים כי פשוט הוציאו את הגידול בניתוח! את כולו!

דגנילי

New member
איזה סיפור מדהים..בקשר לצה"ל../images/Emo3.gif

הי לך..כמה טוב בשבילך שלא היית צריכה לעבור משהו קשה יותר ושכך זה נגמר - טפו טפו טפו...חמסה חמסה - סיבובים...
חחחח אבל איזה רופאים אילו? לא גילו שזה גידול סרטני בסיטי ובביופסיה? אני לא מבינה? איפה האחריות שלהם? ואם זה כן היה אלים? העיקר שנגמר טוב. לי גילו בגיל 15 וחצי סרטן בבלוטות הלימפה (הודגקין), אחרי סיטי וביופסיה..אבל לעומתך עברתי טיפולים קשים במשך שנה וחצי. בגיל 17 הייתי כבר מאחורי זה - נקיה לחלוטין. בלישכת גיוס, ברגע ששמעו מה היה לי, נתנו לי אוטומטית פטור רפואי, הייתי בהלם מוחלט ועצובה מאוד, הפקידה בלישכה שאלה אותי אם הייתי פעם מאושפזת?! שסיפרתי לה..לא סיימתי להגיד את המילה "סרטן" - היא ביקשה ממני להתלוות אליה לפקידה אחרת - וזאת אמרה לי במבט רחמני - נשלח לך פטור רפואי קבוע בדואר - הרגשתי מושפלת מאוד כמו שהנחיתו עלי
500 קילו, אבל בגלל שהייתי מורעלת על הצבא כמוך - מייד עליתי קומה והגשתי בקשה להתנדבות..שם במשך שנה וחצי טירטרו אותי..
שאלו אותי 50 אלף פעם למה אני רוצה להתנדב? כמה? ואיפה? הבהירו לי שלא אוכל לעבור טירונות, קורסים, ואשרת קרוב ל
..לא היה לי אכפת..רציתי ללבוש מדים ולהיות כמו כולם.. אחרי שנה וחצי ויתרתי..היחס, הטירטורים והבדיקות החודרניות שיגעו אותי ואיכזבו אותי, מה גם שכבר עבדתי והייתה לי משכורת מכובדת, וכל חברי כבר היו שנה בצבא - ספגתי מהם את האוירה והשלמתי עם זה.. מקווה שבזה תסתיים החוייה שלך עם המחלה, רק תקפידי להיות במעקב!

אז אתם אומרים ש...

למרות שאני בת 15 וכיאלו הסרטן שלי ממש לא היה אלים והוציא הכול בשלמותו ויש לי את כל הנסיבות המקלות לא יתנו לי לשרת במשהו רציני (אתם יודעים לא איזה פקידה לא שאני מזלזלת אבל אולי משהו שיותר קרוב לקרבי) או שפוט ישמעו את המילה סרטן ולא יהיה להם אכפת מה מו מי וישר ישלכו אותי הביתה??? כי אני לא עברתי טיפולים והתאשפזתי (רק לניתוח)

לפי הנסיון שלי

לא משנה מה האבחנה המדוייקת, בספר הפרופילים רשום להם סרטן = 21 ולא משנה מה מי או מו. במידה ויעשו לך ג'סטה, מה שלא נראה לי, לא יהיה לך בחיים 72 או מעלה (מה שמאפשר קרבי).

זה דפוק ולא פייר!!!

כבר נלחמתי פעם אחת בצבא והורידו אותי מפנימייה צבאית שממש הייתי רוצה ללכת אליה בגלל בעיית ראיה (לא הצלחתי לראות 2 מספרים מתוך חמש מהשור שהייתי צריכה לראות) והפסדתי אבל כשזה יגיע לדבר האמיתי מיצידי להעליפ מסמכים רפואים אני החזיק נשק ביד!!!!!!!!

מיליתו

New member
לא להתייאש חמודה

דמו שכתבתי למעלה - אני עברתי השתלת מח עצם בגיל 14 וחצי, והייתי קצינה.

טוב אם כבר מבחינת הצבא אני

נחשבת כאחת שהיה לה סרטן גם המדינה רואה אותי ככה??? יש לי איזה זכיות בתור אחת כזאת?? (אויי אני מרגיה כל כך ישראלית)

שלומפר1

New member
שלום לך...

לא הכול בצבא כל כך ברור... אני התגייסתי עם פרופיל נמוך עקב ניתוח בגב- הבטיחו לי שאני הצטרך להתנדב, ובסוך גייסו אותי מתוך שירות חובה לא התנדבות שירתתי עם הפרופיל הנמוך שלי ביחידה מובחרת (ועד לשחרור לא הבנתי איך הגעתי ליחידה כזו..) עשיתי שטויות כמו כולם אבל 3 שנים וזה עבר בגיל28 היה לי לוקימיה עם טיפולים ומה שאת רוצה כולל מעקב כול החיים (חלק מהחבילה..) כיום אני עדיין עושה מילואים למרות כול הסיפור ולא רע לי עם זה.. אני מתנדב ביחידת חילוץ של המשטרה על כול המשתמע מכך- קורס חילוץ מהריסות, חובשים, מג"ב (אנחנו צריכים לעצור מחבלים מתאבדים מלהגיע לתוך הארץ), מודיעין, חקירות, כול עבודה שצריך לבצע.. אז נכון שעשיתי סדיר אבל ממילואים כנראה לא רצו להפטר ממני ואני לא כזה יפה או משהו כזה.. אז זה לא סוף העולם בכול מקום בוחנים אותך לפי מי שאת ולא לפי קריטריונים של אחרים אם תראי שאת יכולה אנשים יקחו את זה בחשבון... שגיא

למעלה