אני חדשה כאן....

olga267

New member
אני חדשה כאן....

היי! אני חדשה פה... קצת על עצמי: אני בת 17, אוהבת לקרוא, סרטים, מוזיקה, חברות...

stush

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה!../images/Emo41.gif

גם אני בת 17... מאיפה את? איזה סוגי ספרים את אוהבת לקרוא?

olga267

New member
תודה!!!

אני מרחובות... אני קוראת הכל, אבל בעיקר מדע בדיוני. מה את אוהבת לקרוא?

MetaalSryus

New member
וואו../images/Emo141.gif

אתם לא חושבים שזה מעניין שיש כל כך הרבה בני נוער אוהבי מד"ב בארץ? פעם, לפני שגם אינ התחלתי לאהוב, הייתי בטוחה שזה נושא ששייך לכמה ילדים חננים כאלה, מוזרים. מסתבר שממש לא!

mydas

New member
אה-הא...

האמת שאין כ"כ הרבה אנשים שואהבים מדבו"פ לצערנו הרב. אם היו הרבה אז אופוס היו מוציאים ממזמן כל מיני ספרים שהם טוענים שהם לא מוציאים כי "אין לנו שוק". מה שכן, זה שלאנשים שאוהבים מדבו"פ הם עושים מזה 'וואו'.. ואת כל הרעש האפשרי כמעט.. וחוץ מזה איזה הזדמנות יש לך לשמוע מישהו שאוהב לדוגמא - ההממ אני יודעת? הקטור מאלו? (בבקשה על תכעסי עלי) לא יעשו בשבילו כנס הקטור מאלו (וגם לא 10 כנסים שונים) וגם אין לו את העניין של D&D וכל העסק.. אני יודעת משאצלנו בערך מכל שכבה אזורית בבי"ס (של כ30 חברה) בדר"כ אוהבי פנטסיה יש איזה 5 ומד"ב אולי חצי.

MetaalSryus

New member
../images/Emo11.gif../images/Emo141.gif

הקטור מאלו יפה. ואת אומרת שאין הרבה מהנקודת מבט שלך כאילו זה פשוט והגיוני שכולם יאהבו את זה, כי זה כל כך יפה. אני שיצאתי מתוך נקודת הנחה שאף אחד לא מתעניין בזה- חוץ ממך כמובן, ואת לא פונקציה- ולכן הופתעתי עד כמה אוהבים את הז'אנר. כנסי לפורום ה"פ. יש שם שרשור שלם על ספרים אחרים שאנחנו אוהבים, חוץ מהארי פוטר. כמעט כולם כתבו לפחות מדבו"פ אחד.

mydas

New member
ב-סדר

*מסתכלת* אני מתקנת את עצמי. עד ש'הארי פוטר' התפרסם בעולם הגדול [זה הכל תיאוריות על גבי תיאוריות.. שום דבר לא מבוסס סטטיסטית רק עך הגיון וניסיון צרופים.] אנשים לא התעניינו וגם לא ממש הכירו. בעקבות הארי פוטר [ככה אני חושבת לפחות. ויש לי הוכחה למה זה לא הפוך: אם זה היה הפוך אז אף אחד לא היה מתלהב מהארי פוטר - כי הוא לא מיוחד יחסית למדבו"פ אחרים] אנשים התחיילו לחפש דברים מהסגנון ומצאו את המדבו"פ. הקטור מאלו יכול להיות יפה מנק מבט של אחוז מסוים. אבל להיות מעניין? קשהלי להגיר אותו ככזה. עוד משהו - אם תשימי לב רוב מי שכתב שם ספרים..
מהמד"ב נתקלתי עד עכשיו רק באנדר שאם כל הכבוד הוא לא מדב"י טיפוסי. אם כמה שאני מכורה. וגם רוב מי שקורא אותו נתפס משום מה לחלק הפסיכולוגי המדהים שבו ולא למדב"י שלו - אז זה לא נקרא.
פנטסיה - חוץ מ'פלאפל' אף אחד לא הזכיר (עד איפה שקראתי) מהפנטסיה הישנה והטובה או הרצינית.. רק את ה'קלסיקות הפשוטות' כמה שנאמר..
הא ועוד נקודה חשובה - מחזור כישור הזמן לא נקרא פנטסיה. ומי שקרוא לו כזה צריך להזריק לו לוריד עוד כה עשרות ספרי פנטסיה כדי ללמוד מה זה באמת.. ו.. אני מבזבזת את הזמן שלי לחפש ברשימה הזאת ספרי מד"ב שלא קראתי.. במקום לעשות את הבחירה בדרך הפורמלית והישנה..

MetaalSryus

New member
כן../images/Emo141.gif

שכחתי עוד סיבה למ את אומרת שאין קהילה גדולה של מדבו"פ בארץ. התכוונת לאנשים כמוך, שמתענינים ברעיונות שמאחורי הספרים, ולא בסיפור או בעלילה או בדמויות המעולות שלו. נכון, אין הרבה כאלה. יש הרבה שקוראים מדבו"פ פשוט בגלל שהסופרים שכותבים את הז'אנר הזה הם מעולים והסיפור שלהם מרתק ולא הרעיון המדהים כמו הדסקולדה או זה שעליסה תיפול לא באותו זמן כי היא שוקלת יותר... ובקשר להארי פוטר- הארי פוטר זה לא פנטזיה. אולי אפשר להגדיר אותו ככה מבחינות מסוימות, אבל אני קארתי אותו גם בתקופה ששנאתי פנטזיה ובכלל לא קשרתי בינהם. פשוט ספרי הפנטזיה-מדע בדיוני הם הכי טובים, בגלל הסופרים שכותבים אותם לעומת מה שאת קוראת פנטזיה או מדע בדיוני אמיתי, מה שבעיקרון סיפור די משעמם, אם אולי איזה רעיון גאוני שאני לא עולה עליו.

mydas

New member
זה אליס בלי ה' ובא'.

כמובן. אבל אם כך אז המד"ב הוא סתם רקע לאיזה רומן.. בקיצור - חבל"ז. ולא אמרתי שלהארי פוטר יש איזשהו קשר (אפילו לא סמוי) עם פנטסיה. (גם כן! גובלינים ששומרים על כסף ו[ג]נומים מכוערים שנמצאים בגינה בתור קישוט..בבררר) פשוט משום מה ג'וקר חשבה שיש לו קשר עם פנטסיה ולכן כשגרופי שאלו אותה על מה היא ממליצה היא המליצה על פנטסיה בלי שום קשר נראה לעין. (ובעקבות זה כמובן וברור מאליו שגם המד"ב גדל) זאת זכותה המלאה להאדיר והלגדיל את קהילת הפנטסיה בעולם. ועל זה (גם אם לא על שום דבר אחר) תמיד יהיה לנו פינה חמה בלב בשבילה..

stush

New member
../images/Emo9.gif

אני גם אוהבת קצת מד"ב... רק בזמן האחרון התחלתי לקרוא את זה... מקווה שתהני בפורום!

olga267

New member
תודה!!!

אם כבר מדברים על מדו"פ, מישהו פה קרא את "אמבר" של רוג'ר זלזני?

stush

New member
או בעצם... ../images/Emo41.gif

קוראת.... אני בספר השישי..!

Lildi

New member
ברוכה הבאה!

היי! רציתי רק להגיד לך ברוכה הבאה ומקווה שתהני בפורום, ואני חושבת שאת יודעת מי אני. ואני שמחה שסוף סוף הצטרפת!

למעלה