אני חדשה + כמה שאלות

שמופי2

New member
אני חדשה + כמה שאלות

הי בנות, שמחה להצטרף לפורום. יש לי כמה שאלות שמציקות (בתור מישהי שרק נכנסה לעניין לא מזמן): 1. הרופאה שלי המליצה להתחיל לקחת חומצה פולית ולחכות חודשיים עד שמתחילים לנסות. לי זה נראה מיותר, במיוחד שרמת החומצה הפולית בבדיקת דם שעשיתי היתה ממוצעת. מה דעתכן? 2. יש לי חתולה בבית. שמעתי מחברות שיש חיידק שמועבר על ידי חתולים ועלול לפגוע בעובר. אבל כששאלתי את הרופאה היא אמרה שזה שטויות ועוד לא היה מקרה אחד של הדבקות מחתול. האם אתן חושבות שיש לי סיבה להרחיק את החתולה מהבית (מעשה כואב במיוחד עבורי) ? אשמח לקבל תגובות, פורים שמח, שמופי

PUGNI

New member
תשובות...

לגבי חומצה פולית, ממליצים לקחת אותה כדי למנוע מומים בחוט השדרה של העובר (spina bifida) . מחקרים הוכיחו חד משמעית שזה עוזר, ולאחרונה גם העלו את המינון המומלץ. בענייני חתולים, יש חיידק שנקרא טוקסופלסמוזיס שעובר בקקי של החתול, אבל בשביל להגיע לשם החתול צריך לאכול דברים שיכולים להיות נגועים בו, עד כמה שידוע לי רק בשר נא, אז אם חתול נמצא בבית ואוכל אוכל חתולים, לא נראה לי שיש מה לדאוג.

מעיןבר

New member
מאיפה המידע

על הגדלת המינון של חומצה פולית? למיטב ידיעתי ההמלצה היתה ונשארה מינון של 0.4 גר' ליום. נכון שיש דיון אם להגדיל את המינון ל- 5 מ"ג אך ההמלצות עדיין לא השתנו (כי יש בעיה עם מינונים הגדולים מ- 1 מ"ג).

PUGNI

New member
....

חברה שלי (שהיא רופאה בעצמה) קראה כמה מאמרים והתייעצה עם כמה רופאים בנושא ואמרו לה לקחת 5 מ"ג. בכל אופן, אני יודעת שהרבה רופאים עדיין ממליצים על ה 0.4 ככה שאני מניחה שהדיון בנושא עדייו לא תם...

מעיןבר

New member
אני מכירה את המאמרים

אבל יש לי בעיה איתם. היות שמינונים גבוהים של חומצה פולית עלולים למסך על חוסרים בויטמינים אחרים ובמיוחד ויטמין B12 שמחסור שלו יכול להוביל לבעיות נוירולוגיות קשות. דבר נוסף - ויטמין הוא לא "תרופת פלא" הוא בדרך כלל פעיל עם עוד חומרים - אז למה להגדיל כל כך את המינון המומלץ מבלי לתת תוספים נוספים? אני חושבת שהמלצות שנקבעו אחרי ישיבה של וועדות מומחים שסקרו את כל הספרות הקיימת בנושא קשה לפתור במחי יד רק כי היה מחקר אחד שהראה משהו קצת אחר. אני גם לא מתה על הרעיון להלעיט את הגוף בחומר שממילא נשטף החוצה כשהוא בעודף (למה ליצור עומס מיותר על הכליות?) אני חושבת שהבעיה העיקרית היא שנשים לא צורכות את המינון המומלץ באופן סדיר ומגיעות לחוסרים, לא נראה לי שיש מקום למתן תוסף במינונים כל כך גבוהים למשך תקופה ארוכה.

פּוֹנְג

New member
תשמעי קטע

אתמול הלכתי לרופא המשפחה לקבל כל מיני הפניות US וכאלו (רופאת הנשים שלי היא לא ממכבי ואני חברת מכבי) בכל מקרה, זכרתי שבעבר היה לי דין ודברים איתו בנוגע למינון של החומצה, אמרתי לו שאני יודעת שזה 0.4 ולא 4 מ"ג. הוא שאל מאיפה אני יודעת, ואני בטיפשותי אמרתי לו מהפורומים באינטרנט, מבנות שקראו באתר של משרד הבריאות. כמובן שהוא זילזל. אתמול הבאתי לו הדפסה מהאתר של משרד הבריאות. ואמרתי לו, אתה בטח לא זוכר אבל אני כן...

Gill Gallad

New member
מינון חומצה פולית ../images/Emo184.gif

בארה"ב ואוסטרליה המינון הממומלץ הרשמי הוא 0.8 ולא 0.4 - בכל פורמולת ויטמינים לנשים בהריון זהו המינון.

מעיןבר

New member
0.8 הוא מינון להריון

אבל למי שעדיין בשלב הקודם להריון ההמלצות הרישמיות הן 0.4 מ"ג בכל העולם לפי המלצות הנקראות Dietary Reference Intake - DRI. בהריון ההמלצות למרבית הויטמינים עולות בשל הצרכים המוגדלים של האם והעובר. יש רק בעיה אחת - ההמלצות הללו נקבעו אבל כשבאו לעשות את הכדורים שכחו שאנחנו גם אוכלות אוכל ומקבלות בו כל מיני דברים...צריך להיזהר מהמחשבה שכמה שיותר יותר טוב, במקרים מסויימים זה ממש לא כך.

lulyK

New member
שלום שמופי, וברוכה הבאה

ההמלצה היא אכן לקחת חודשיים שלושה קודם חומצה פולית. לדעתי האישית (שאיננה בשום פנים המלצה רפואית
) תתחילי לקחת ובמקביל תתחילו לנסות. אף פעם אי אפשר לדעת כמה זמן זה ייקח, וגם אם תכנסי להריון מיד... לא אסון. תמשיכי לקחת בהריון.
לגבי החתולים.... יש חידק שאם נדבקים ממנו בהריון העובר אכן עלול להפגע ממנו. מהחידק הזה אפשר להדבק אם באים במגע עם צואה של חתול חולה, או אוכלים בשר נא נגוע (וזה כולל גם דגים נאים, ביצים לא מבושלות וכו'). אין שום סיבה לזרוק את החתול האהוב, אפשר לבדוק ולראות אם הוא בכלל חולה (ורוב הסיכויים שהוא לא) או פשוט לא להחליף לו את החול במשך ההריון. לנו יש חתול, ואני בשבוע 27, בתחילת ההריון נבדקתי וראינו שאני לא חולה ולא מחוסנת, מאז אני חוזרת על הבדיקה מדי פעם לראות שהמצב לא השתנה. אני מצרפת לך קישור מאתר החתולים הישראלי שונרא, מקווה שזה ירגיע אותך

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה. אפשר לעשות ל../images/Emo54.gif

בדיקת דם לראות אם הוא נשא של החיידק (טוקסופלסמה, נדמה לי) וגם להמנע מלרוקן את החול שלו בתק' ההריון ולפניו זאת אומרת שלא את תרוקני.
חומצה פולית - ההמצלה היא לקחת אותה 3 חודשים לפני ההריון. כלום לא יקרה אם תכנסי להריון לפני שיעברו 3 חודשים. בהצלחה.

למעלה