אני חדשה פה, אבל צריכה עזרה!

MOTEK....

New member
אני חדשה פה, אבל צריכה עזרה!

מה המצב? אני ילדה בת 14 מצפון ת"א... בס"הכ החיים סבבה וזה ויש לי הורים מגניבים לאללה....... א-ב-ל-..... אני יודעת בוודאות שההורים שלי נוהגים לעשן "ג´וינטים" מדי פעם....... אבל הם לא ממתמסטלים או משהו........ האם זה אמור להפריע לי? תודה! מותק...

MiToOsH

New member
לדעתי, זה יכול להפריע...

אחרי הכל סמים הם מחוץ לחוק, וכהורים אסור להם לעשן, בעיקר לא לידך. לדעתי את צריכה לדבר איתם. ואני מדגישה את ה"לדבר" כי את לא צריכה לצעוק. ברוב הפעמים כשילדים נפגעים מההורים שלהם הם צועקים וככה לא הולך להם כלום. אז אני ממליצה בחום, לדבר יפה ובטון נורמאלי. עמיתו´ש.

נריה_ה

New member
כן אבל מה היא יכולה לעשות ?!?!

נכון שסמים זה מחוץ לחוק, ומזיק לבריאות... אבל קצת קשה (ומוזר...) לדבר עם ההורים על דבר כזה, כאילו מה היא יכולה להגיד להם... "אל תקחו סמים"??? מקווה לטוב נריה

בדיוק.

"אל תיקחו סמים" או במשפט דומה אחר אבל שאומר את אותו הדבר. איזה מין חינוך זה לילדים כשההורים לוקחים סמים? בדרך כלל בני הנוער שמישתמשים בסמים הם מושפעים מהחברה או סתם מהסביבה אבל להיות מושפעים מההורים? זה לא טוב בשבילהם ובשביל הילדים. לפי דעתי אם זה מפריע לך את חייבת לדבר איתם על זה ולהגיד להם שזה מפריע לך ושיפסיקו עם זה כי אני בטוחה שהם לא היו רוצים שאת תתחילי עם זה. אני לא יודעת עם זה יעזור אבל לפחות תדברי איתם, אמא שלי פעם הייתה מעשנת סיגריות רגילות ורק בזכותי היא היפסיקה אני לא נתתי לה לגעת בהם וכל הזמן הייתי מחביאה לה אותם או זורקת לה אותם לפח. וככה לא הייתה לה ברירה אלא להפסיק, וחוץ מזה שהיא גם ניכנסה להריון אז היא כבר חייבת להפסיק. רעות.

MOTEK....

New member
כן אבל.......

הקט שידברתי איתם והם אמרו לי שהם לא יעשו את זה לידי... והם באמת לא עושים... גם קודם הם השתדלו לא לעשן לידי, גם מבחינה בריאותית... והם גם אמרו שיש גיל מסוים שאם אתה עושה את זה ואתה נשאר הורה אחאי וסבבה וכל זה.... (כמוהם) אז זה בסדר... זה מה שהם אמרו... אני אשמח לתגובות!!!

אם כתבת על זה כאן אני מנחשת שזה

כן מפריע לך..... אז חובה שתדברי איתם על זה ותוציאי את מה שבלב שלך כי אחר כך זה רק יכול להזיק לך!

האם...

השאלה היא האם זה מפריע לך? אם זה מפריע לך אז חשוב שהורייך ידעו שזה מפריע וידאגו שלא תהיי בסביבה כשהם מעשנים. חשוב שתשתפי אותם בלבטים שלך! שלומי

כן מאוד

אני חושבת שכהורים שאמורים להיות אחראים לילדים שלהם לא רק שאסור להם לעשן לידך אסור להם לעשן סמים בכלל זה אסור!!! ומה את כילדה שלהם אמורה ללמוד מהם??? אז אני מציעה שתשבי איתם ופשוט דברי איתם ותאמרי להם מה את מרגישה הם ההורים שלך והם אוהבים אותך אני בטוחה שהם יעשו הכל כדי לרצות אותך ליאת

R K L

New member
אם אתה שואל אותנו

אם זה אמור להפריע לך.. אז כנראה שזה באמת מפריע לך!!! לפי דעתי, תאמר להם שזה מפריע לך! -קרן-

גם כן הורים..

ראית אותם עושים זאת? הם יודעים שראית? בתור הורים הם צריכים לשמש לך דוגמא. מזה הורים שמעשנים סמים? הם צריכים לדעת בתור בוגרים כמה שזה מסוכן. זה מסוכן. זה באמת באמת מסוכן. אם אכפת לך מהם.. תבהירי להם זאת. כנראה שהם לא מבינים את זה לבד.

כן

השאלה אם זה יכול להשפיע עליך לקחת ג´וינטים בגיל יותר מבוגר?! ועוד משהו תנסי להשפיע עליהם ולהגיד להם שזה מפריע לך! ושאת מבקשת שיפסיקו או שלפחות לא יעשו נאת זה בבית!

MOTEK....

New member
תשובה לך......

ביקשתי שלא יעשו את זה בבית, והם באמת לא עושים! ולא,אין מצב שזה ישפיע עלי!!!

למעלה