אני חדשה פה ובכל זאת רציתי לשתף

גאוי7

New member
אני חדשה פה ובכל זאת רציתי לשתף

הצגתי לי יעד רוחני של צדקה , ובינתיים לא הסתייע לי כספית. בינתיים סוף סוף הצלחתי ללמד ילדים למבחנים ללא תמורה, אחרי שהרבה זמן אני מנסה להתנדב ולא מוצאת דרך . הדבר השני הוא להגדיל בקרבי את מידת החמלה, ובו אשמח להסתייע בפורום אם יש לכם עצות לנדב.

יש אגודות

לחלוקת מזון לנזקקים..שצריכות עזרה יש מרכזים לעיוורים, לחרשים..וכו' שמטפלים באנשים עם נכויות..שצריכים עזרה בבתי חולים ..צריכים עזרה בע"ה ייסתייע בידך צדקה נמדדת בעיקר משום הכוונה שבה הרי.

אופירA

New member
מנהל
להתייחס בכבוד לאנשים

אנו נתקלים באנשים זרים יום יום - בתור במכולת/קופ"ח, באוטובוס, בכביש, בעבודה. נתקלים ומתחככים בהם - ברצוננו ושלא ברצוננו. להתייחס אליהם בכבוד, לחייך למי שנאלצנו להיתקל בו ולתת לו הרגשה נעימה. לחייך לילד קטן באוטובוס - הם צמאים ליחס. לחייך ולהתייחס בסבלנות ובכבוד לאנשים מוזרים ודוחים, שרואים שהם סוציומטים - באוטובוס (בתנאי שאינם תוקפים ומפריעים, כי אז אין לעודד את התנהגותם זו). להתבונן באנשים, להתבונן בתגובות ולראות את המצוקות שמאחוריהן.

גאוי 7

New member
תודה

בינתיים לימדתי ילדים לש משפחה נצרכת בחינם, אבל אני מרגישה שהדרך ארוכה , וצריכה לתרגל עוד עשייה ומצוות . אני מרגישה שיש עוד הרבה מה לעשות בכיוון .

האמיני לי את יכולה לסמוך על הערתה של אופירה

אני מכירה אותה כדקדקנית בפרטים ואם רמזה לך שהעיקר זה לאהוב את הבריות מה שגם רבי עקיבא היה אומר לך.. אולי מטרותייך יכולות להשתנות..ובעיניין גמילות חסדים ההלכה קובעת 10% ממה שאת מוציאה עלייך ועל משפחתך בחודש..או שווה ערך (באנרגיה של מעשה..)
ואני מסכימה שהעיקר הוא שבני האדם ילמדו לחשוב על זולתם ולחייך אלו לאלו זה מה זיקרב את הגאולה.

גאוי 7

New member
המשך - לעודד את רגש החמלה

זהו, להגיע ל10% תרומה יש לי עוד דרך. תראי אני די אוהבת את זולתי מאז הפכתי יותר מאמינה זה השתפר לי כי זולתי הם ברואיו של האל עם כל חסרונותיהם . ייצא לי להתחשב ברגשותיהם גם השבוע. אם אני גרה באזור עני לא אלך פה בבוקר עם מלצות מפוארות גם אם יצר הגנדרנות תוקף אותי ( למסיבה כן ) . כדי לא לנקר את עיניהם. אתמול כמעט דרס אותי מישהו בכביש עם נהיגה נוראית, שם היה לי קצת קשה , אבל לדעתי נכשלתי שכעסתי עליו ( דיברנו ). לחשוב על זולתי - גם. דרך אגב פעם עזרתי לאלמנה ענייה בתנהלות היומיומית, והיא ראתה בי סוג של פראיירית וגנבה מכיסיי 100 ש"ח. אף פעם לא ידעתי מהו השיעור שהקב"ה ניסה ללמד אותי בו. או קיי אני מבינה שהיתה צריכה את ה100 ש"ח יותר ממני. השאלה היתה ברצינות אני מאמינה בקב"ה אמונה שלמה ועצומה וכל יום יותר ויותר, ורוצה להיות יותר עם חמלה ופחות צינית או ביקורתית. והלוואי שאצליח. אשמ לשמוע את חברי הפורום המבורך. כמובן ששיעורי פרשת השבוע עוזרים לי עם זה. הולכת . עם הפסקות.

ובכן גואי יקרה

מה אומר שולחת לך אור ואהבה....
שבוע טוב.... ואל תשכחי שאהבת הזולת מתחילה..ונגמרת ב"אהבה עצמי".

גאוי 7

New member
לאונרדו, לכן נאמר - אהוב את חברך כמוך

תודה על העידוד , אני אנסה להמשיך במסע הרוחני והדתי, מסע האמונה ואהוב את חברך כמוך , לא שולל את אהבת עצמי אלא מחזק אותו. לאהוב את עצמי - בסדר גמור.

למעלה