אני חדשה פה

אני חדשה פה

אילו ידעתי על קיום הפורום הזה כשבני התגייס ..אולי לא הייתי עוברת את מה שעברתי בצורה כזו קשה.(עליה קיצונית בלחץ דם.חרדות.המשך כיד הדמיון הטובה עליכם ..)הגעתי לראשונה כשעו"ד בני קוזניץ היה פה .אפילו קיבלתי מסר מאחת החברות ששיתפה אותי בניסיונה לגבי שאלה ששאלתי את העו"ד.זה ריגש אותי מאוד.13 חודש אני אמא של לוחם.בני שנא את בית הספר שלו ובהתאם גם היו הישגיו.הוא טען שמשעמם לו שאין בו שום אתגר - וכל שיחת הורים הפכה אותי לסניגורית שלו.היו לו עיניים כבויות.נכון להיום הוא לוחם בהנדסה קרבית ילד מאושר מאין כמוהו עם אור בעיניים וצחוק מתגלגל.ניראה לי שהוא מקבל הדרכה מהמפקדים שלו מה לומר לאמא החרדה שלו.באחת הפעמים ששאלתי אותו מה הוא עושה בצבא הוא ענה לי:,"מה את דואגת אני רק מגרש עיזים כל היום".זה ממש לא הצחיק אותי אני מוכרחה לומר.אגב לי יש ניסיון רע במה שקשור לבריאות וצבא - על אף הזמן הקצר .זה היה בחורף שעבר.הוא נישלח ביום חמישי הביתה עם חום גבוהה ללא כל טיפול לנסיעה מאוד ארוכה ברכבת עד הצפון.שם ביתנו.בהגיעו הביתה החלו ההזיות.הוא אמר לי"אמא ראיתי שלולית ורציתי לשתות אותה אני כל כך צמא".מכיוון שמדובר בילד ששונא אלכוהול ועוד יותר סיגריות הבנתי מיד שזהוא מצב חירום.נסענו איתו במהירות מטורפת למרפאה צבאית בנהריה.מיד הוא חובר לאינפוזיה וקיבל תרופות.הרופאה היתה מזועזעת ממצבו ולא הבינה איך שולחים חייל במצב כזה לכזו נסיעה ארוכה(את הנסיעה הוא עבר על ריצפת הרכבת בשכיבה)הוא החלים במהירות.כמובן שקיבל ג"ימלים להיות בבית מהרופאה. עכשיו קיראו בקפדנות את דבריי!! ערב לפני חזרתו הביתה הוא אמר לי בטלפון"אמא תעשי משהו אני לא מקבל כל טיפול ואני על הפנים.אין להם תרופות פה הם אומרים.זה לא היה ב"שטח".זה היה בתוך בסיס באוהל ללא חימום (התנור מקולקל)אני אדם מאוד עדין.ביישנית. מנומסת. אבל אז כל החיה יצאה ממני!!! הרמתי טלפון לקצין העיר בלילה .הודעתי להם שאו שהם מאתרים את המפקד שלו או שאני מתחילה ללכת ברגל לבסיס(כן..חד הורית..בלי אוטו)הם פעלו מיד!!!!עוד באותו לילה הוא הועבר למרפאה (עם חימום)פתאום מצאו את המפתח לחדר תרופות ואפילו נתנו לו אקמול! ועכשיו תחזרו לראשית הקטע עם הרכבת. אל תחששו לפנות לקצין העיר!!! אין לי ויטמינים מאף אחד.החיים למדו אותי לשלוף ציפורניים בשביל הילדים שלי וממש לא מענין אותי מה אחרים יחשבו עלי. אני אסירת תודה לכל מי שקרא את זה מרגישה שהגעתי"הביתה".

oshiko

New member
ברוכה הבאה למועדון ../images/Emo24.gif

מקווה שאכן נעזור לך להרגיש שהגעת הביתה. הסיפור שלך קשור לבעיה הכללית שאנחנו מעלים לקצין רפואה ראשי במכתב שהטיוטה שלו בעיבוד כרגע בשירשור סמוך. יותר מדי תלות בשרירות ליבם ובשיפוטם הרפואי הלקוי של גורמי היחידה האחראים על החייל. כל זה לעיתים במצבים רפואיים או נפשיים קריטיים, כמו שאת מתארת. בכל אופן, כל זה מאחוריך. טוב לשמוע שהבחור מאלה שפורחים במהלך השירות הצבאי. מה יותר נחמד מאור בעינים? רק שיהיה לנו בריא. אפשר לסמן אותך כשגרירתנו בהנדסה קרבית? אם יעלו שאלות הנוגעות לחיל, נוכל לסמוך על ניסיונך? אין כאן הרבה שמבינים בזה.

תודה לאושיקו

מרוב "ריגשי" שכחתי לכתוב שזה היה שפעת קשה .אשמח להיות שגרירת החייל"הנדסה קרבית".עד כמה שניסיוני מאפשר.הדברים נכתבו לאחר שקראתי הייטב כל מה שניכתב פה בענין "הרפואי".לכן הוספתי מה קרה לי.(לבני בעצם).מברכת את כולם בשלווה .(ושיהיו לנו בריאים ויחזרו מהר הביתה בשלום)

שויו

New member
ברוכה הבאה גם ממני

אכן נהדר שהילד פורח ומבסוט. אני אמנם ממש בתחילת הדרך כאמא לחייל וחושבת ש-3 שנים זה המון זמן ותפקיד טוב מאתגר ומהנה נחוץ במשך הזמן הזה. חושבת שרוב האמהות מעלות לחץ דם וחרדות בתקופה הזאת גם אם הבנים לא קרביים כל כך. אגב, הבן שלי בסה"כ מסיים טירונות מ.צ (לדאבונו), וסיפר לנו שאחד הדברים הראשונים שאמרו להם שם ביום הראשון הוא שלא משנה מה הם מרגישים ומה בדיוק קורה איתם , תמיד הם צריכים להתקשר טלפון לאמא ולהגיד לה" אני בסדר, מרגיש טוב, אוכל טוב, ישן טוב וכו. דבר ראשון צריך להרגיע את אמא. הם כנראה יודעים שם מה כוחה של אמא דואגת (וגם אבא דואג) שתעשה הכל למען ילדיה. עצוב לי לקרוא את הסיפורים האלה על מצב הבריאות בצבא. שמחה שהצטרפת ומאחלת המשך הצלחה לבן ולך.

סמדר בנ

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הסיפור שלך העלה בי נשכחות. לי בסה"כ היה נסיון טוב עם המערכת הצבאית בכלל ובנושא בריאות בפרט, אבל בכל זאת - כשלביתי התגלו קשיי נשימה בטירונות, היא אמנם מיד הופנתה ע"י רופא הבסיס (שבטה) לבית-חולים אבל היתה צריכה להגיע בכוחות עצמה לבאר-שבע. כששמעתי את הסיפור (באיחור של כמה שבועות ובמקרה, אחרי שהגיע הביתה מכתב מבי"ח סורוקה...) ישר הזדעקתי ואמרתי "איך הם שולחים אותך ככה לבד, באוטובוסים, עם קוצר נשימה" וכו'. אימתי שאפנה למפקדיה וכמובן קיבלתי אולטימטום ("אם את פונה, אני לא חוזרת הביתה"). נראה לי שמהסיפורים האלו עולה בעיה נוספת - של שליחת חיילים חולים ללא ליווי. גם לנושא זה כנראה אין הנחיות ברורות.

ברוכה הבאה הביתה וטוב מאוחר מאשר

אף פעם. הסיפור נגע מאד לליבי.כל הכבוד על הנחישות, לפעמים רק במצבים קשים אנחנו יודעים מה הכח שלנו באמת. שמחה לשמוע שאתם אחרי הכל והילד מרגיש טוב ובסה"כ מאושר בשירות הצבאי. על זה את צריכה לשמוח כי זה לא כך אצל כולם. הרבה בריאות והמשך הצלחה לבן ואנחנו כאן לכל עניין ודבר.

אימשל2

New member
הוא שייך למועדון גדול-ניצולי תיכון

מכירה היטב את התופעה של מי שבית הספר התיכון היה רע הכרחי שהם הצליחו להעביר איך שהוא והצבא הביא עמו פריחה. זה נפוץ יותר אצל בנים, אבל לא מעט בנות מעשירות את הסטטיסטיקה. מקווה שהבעיה שהעלת בשאלתך לעו"ד קוניץ אכן תטופל לשביעות רצונך ולטובת הילד, כך שיוכל להמשיך בשרות הפורה. ברוכה הבאה.

למעלה