אני חדש בפורום הזה. אבל יש לי אג'נדה אידאוגית

Ivan Ivanov

New member
אני חדש בפורום הזה. אבל יש לי אג'נדה אידאוגית

בעקרון נכנסתי לפה בשביל לקבל קצת עזרה , מדי פעם בשפה (הערבית) ומי יתן, אם הזמן אוכל גם לכתוב תגובות בשפה זאת.
עוד לא הבנתי את מהותו של הפורום הזה אולי בגלל בורותי.שמתי לב שיש פה הרבה מגיבים "ישראלים יהודים פטריוטים" "ערבים ישראלים/פלטינים פטריוטים" לאחד שרק נכנס משהו לא מובן קורא פה.

אבל בכל אופן , ואני מקווה שזה מתאים. אני אחווה את הדעה שלי לגבי כל הנושא הזה.

זה קשור למשל של אפלטון שאני אציג אותו בצורה טיפה יותר ידידותית.
קבותץ אסירים מלידה כבולים בשרשראות בתוך כלוב כך שאינים יכולים להזיז את ראשם ורק להביט קדימה אל פתח הכלוב - מה שהם רואים מבעד לפתח של הכלוב הקטן זו היא מציאותם , והם מפתחים מגוון תרבות ושלל תאוריות לגביהם, ובונים את עולמם הרוחני על פי הדמויות על הקיר.

לדעתי זהו בעצם המצב שאנחנו נמצאים בו. אנחנו רואים חלק קטן מהמציאות ובטוחים שזאת המציאות האמתית.

בהקשר של הערבים הפלסטינים והיהודים הישראלים מצב זה נכון לגבי שני הצדדים.
כלומר.
מי שיש לו את האומץ להשתחרר מהכלוב (המחשבתי) לדעתי יגיע בסופו של דבר להבנה שמה שלא מאפשר את סיום המצב הזה הוא הוא מה שמוכנה השליטה הדתית על האוכלוסיה - משני הצדיים. מה שלא מאפשר נורמליזציה זאת המנגנוניים הדתיים המושרשים עמוק בחברה. ובהקשר שלנו היהודית מוסלמת-ערבית.זה ההיהדות מצד אחד ששוגלת בשליטה מוחלטת באדמה שיהודים רואים בה בתודעתם הדתית כאדמתם ומצד שני זהו האיסלם שלא יכול לסבול שליטה לא מוסלמית ב"באדמות האילסם" אלו הם המתנחלים והיהודים האחרים המדמינים את עצמם כלוחמים יהודים מתקופת המכבים והמטיפים המוסלמים שעצם קימה של מדינה לא מוסלמית בשטח שלדעתם "שייך לאיסלם" שני הכוחות לא מאפשרים נורמלזציה.
ההבדל בין היהדות לאילסם מבחינה חוקתית "השריעה או ההלכה או טכני בלבד. רוב החוקים דומים - ברוב "ההלכות יש ביזוי האישה, אי קבלת האחר , הוצאות להורג של כופרים . לכן אני אומר שהפתרון היחיד לבעיה זה נורמלזיה של החברה על ידי דיכוי הפולטזציה של הדת, גם היהודית וגם המוסלמית. אחרת המצב לא ישתנה לעולם.
אם לא ה"דת" היה אפשר לפתור את הענין של הכיבוש מזמן.
המשמעות היא קשה. אך הדת לא תאפשר לעולם לפתור את הסכסוך במדינה.
הפתרון לדעתי הוא מערכת חינוך אחת לכל תלמידי ישראל ,דיכוי השליטה הדתית (משני הצדדים) .אני מבין שלאדם קשה לאבד את זהותו, ואני לא דורש את זה . אין לי שום בעיה עם ריטואלים דתיים כאלה ואחרים, הבעיה היא השליטיה של הדת על חיי חיינו.ברמה המעשית . כל מוסד , יהודי או מוסלמי שאינו מלמד לפי רוח השוויון והדמוקרטיה לא יוכל לקבל תקציב במדינה. לא מוסלמי ,לא יהודי, ולא חרדי.
אם אנחנו לא נפלעל לחילונזציה של החברה (המוסלמית והיהדית) סופנו יהיה טרגי.
ברמה הגלובלית האיסלם זקוז לרפורמות . כי מבחינה רציונלית אין שום סיבה הגיונית שאדם מאינדונזיה ישנא את ישראל אלא אם כן זה מושרד על ידי האולמה חכמי הדת. כמו שאין שום סיבה שבעולם ואני מדגיש שמנחל ישנא ויפעל נגד ערבים , גם אין סיבה שרדיקלים דתיים שהשתלטו על זה משתמשים באוכולוסיה שם על מנת לממש את האידאולוגיה האיסלמית שלהם. ליקצורו של ענין . חילון. סקולרזציה .והקטנת הממסד הדתי כשולט בחיי בניי האדם .

למעלה