אני חדש בפורום

אני חדש בפורום

שלום לכולם בזמן האחרון התחלתי להתעניין במוסיקה קלאסית היכן אני יכול להוריד קבצי MP3 של מוסיקה קלאסית מוכרת? ועוד שאלה- אני לא יודע אם זה מוסיקה קלאסית אבל בפרסומת החדשה לסטימצקי יש ולס מדהים שהתמכרתי אליו (הולס גם פתח את רשימת שינדלר), מישהו יודע איך קוראים לולס? וביאזה אתר ניתן לשמוע אותו או אפילו להוריד אותו? תודה רבה

הוולטבה מאת סמטנה והתקווה

האם אלה שהלחינו את המנגינה לתקווה הסתמכו על הוולטבה של סמטנה?

Petrus

New member
התשובה היא לא

מי שהצמיד לחן למילות "התקווה" היה אדם בשם שמואל כהן, שלטענתו התבסס על שיר איכרים מולדבי. כנראה שסמטנה התבסס גם הוא על אותו שיר איכרים בהלחנתו את פרק הוולטאבה (ידוע גם בשם מולדבה). מידע נוסף בויקיפדיה. דרך אגב, שרשרתי את כל ההודעות שלך להודעה אחת. השתדל להבא לרכז את כל השאלות שלך בהודעה אחת.

זה ידוע

שהתקווה מבוססת על המולדבה של סמטנה. וזה התבסס על שיר איכרים זה. וידוע שיצירה זו היא חלק מיצרתו-מולדתי. ששם השתמש כנראה בשיר עם זה.

ItsikH

Member
לא סביר דווקא יש רגליים לטענה של שמואל כהן. הוולטבה (מולדאו הוא השם הגרמני של הנהר) חובר ב-1874, בעוד שהלחן של התקווה חובר ב-1887, 13 שנים בלבד אח"כ. סביר להניח שהמלחין לא שמע את הוולטבה ברדיו וגם לא מעל גבי תקליטורים, ואפילו ביצוע חי שלו - גם אילו היתה תזמורת סמפונית בארץ באותה תקופה, קרוב לודאי שלא היתה מבצעת יצירות "מודרניות" כל כך... ואולי שמע את היצירה אי שם באירופה שנים קודם לכן, אבל הרבה יותר הגיוני וסביר ששני המלחינים התבססו על נעימות עממיות מוכרות.

אוקיי

גם אני מסכימה לכך ששניהם התבססו על שיר איכרים זה. פשוט היצירה מולדתי מבוססת גם על שיר זה. זה ידוע שמלחינים מאותה תקופה השתמשו גם במנגינות עממיות. הפתיחה 1812 של צ'ייקובסקי למשל מבוססת גם על ההימנון הצרפתי. כאמור,באותה התקופה היצירות התבססו גם על מנגינות עמממיות.

ihvh

New member
שינדלר

תחפש באתר youtube.com את "Por una cabeza" ותמצא יותר ביצועים ממה שתוכל לסבול. האיכות בהרבה מקרים לא משהו, אבל זה מה יש. לדוגמה, http://youtube.com/watch?v=5CsTYNPQzVU

למעלה