אני חדש בתחום...

אני חדש בתחום...

ויש לי שאלה: יש לי מצלמת וידאו דיגיטלית מסוג Sony TRV140E בערך חצי שנה. בתאוריה יש אפשרות לחבר אותה למחשב בחיבור USB שמסופק עם המצלמה ללכידת וידאו וסטילס. בפועל זה לא עובד בגלל בעיית דרייברים. שמעתי שאפשר לקנות כרטיס שנקרא firewire (או משהו דומה סליחה על הבורות...) ודרכו אפשר לדגום וידאו. אשמח לשמוע יותר פרטים איך זה נעשה וגם טווח מחירים וסוג הכרטיס הדרוש והאם בכלל סוג המצלמה שציינתי תומך בעבודה מול כרטיס זה. תודה מראש.

נע ונד

Member
במסרטה שלך אמור להיות שקע FIREWIRE

אתה זקוק לכרטיס FIREWIRE [ שנקרא גם iLINK או IEEE1394 ] במחשב' וכבל חיבור. המחיר כ-50$ וכן תוכנה, כגון פרמייר ללכידה ולעריכה. חוץ מזה כדאי שיהיה לך מחשב עם נפח דיסק קשיח גדול {כל שניה של סרט בפורמט איכותי "גוזלת" 3.6 מגה), מעבד טוב ורצוי הרבה זיכרון RAM לצורך עיבוד הסרט לאחר עריכתו. יש, כמובן, כרטיסי עריכה מקצועיים וחצי מקצועיים, שבאמצעותם ניתן להגיע לתוצאות טובות/מהירות יותר, אבל בשביל התחלה והתנסות חבל להוציא יותר כסף.

תודה על התשובה, רק עוד שאלה...

מה שלא ברור לי האם באמת יש לי יציאה מהמצלמה שמתאימה לכבל של ה firewire כי לא כתוב על שום יציאה iLink או IEEE. לפי מה שראיתי יש לי יציאת usb, יציאת av-out, יציאת dv-out, יציאת s-video. זה מתאים לאחד מאלו? ? ?

למעלה