אני חדש ויש לי שאלה.

CentaurX

New member
אני חדש ויש לי שאלה.

שלום לכולם, אני חדש כאן ואני רוצה לומר שיש פה אחלה פורום
אני מעוניין במנוי לספרי אוריגמי אבל לא כאלה של ילדים אלא ספרים ברמה. הכוונה לספרים עבים עם הסברים ברורים וכולל תמונות. ראיתי ספרים בעברית כאלה דקים ולא אהבתי את המתכונת של ספרים אלה. אם יש סרטי אוריגמי במקום ספרים אני מעוניין בזה גם. אבל רוב הדברים האלה ניתן להשיג רק בחו"ל וקשה לי להשיג אותם. אם ישנו מנוי ברצוני לקבל מידע על מחירים ותקופת המנוי. תודה רבה לכולם.

mirigami

New member
יש מועדון חובבים ויש ספרים

שאפשר לרכוש דרך המרכז לאוריגאמי אם אתה מקפל מתחיל רצוי לעבוד עם חוברות פשוטות וקלות ומשם לעבור לספרים מורכבים. 03-7513483 או באתר האינטרנט: www.origami.co.il

giladznaor

New member
ספרים "ברמה" בעברית

נכון לכרגע יש מספר ספרי אוריגמי שניתן למצוא מידי פעם בסטימצקי/יודן/צומת הספרים. הנפוצים ביותר הם ספרי "אוריגמי 1-4" של רוברט הארבין משנות ה70. על אף גודלם הקטן כביכול, הם מכילים הרבה מאוד דגמים ברמה יחסית גבוה, אם כי בהירות ההוראות יחסית בעייתית (יש מי שיחלוק עלי). ספר נוסף הוא הספר "Origami Omnibus", שהוא לדעתי אחד הספרים הטובים ביותר באוריגמי. הספר כולל דגמים מכל הסוגים ולכולל גם הגיגים מתמטיים. בעברית ניתן למצוא את הספר רק בשלושה כרכים נפרדים, תחת השמות "חדוות האוריגמי" ושמות נוספים. ולבסוף, ניתן להזמין בארץ מספר ספרים מצויינים של ג'ון מונטרול ופיטר בודאי מהמרכז הישאלי לאוריגמי. מנויי למועדון החברים ייתן הנחה בהזמנת הספרים. לפי דעתי כדי גם לעשות מנוי לארגון האוריגמי היפני (JOAS) וכך לקבל את המגזין שלהם אחת לחודשיים. המגזין אומנם ביפנית, אבל הוא כולל תמיד לפחות הוראות לאברע דגמים - שניים מודולרים ויחסית קלים, ושניים מאוד מאוד מסובכים (לא תמצא דגמים יותר מסובכים בשום מקום אחר). למרות זאת, רמת ההוראות פשוט מצויינת, ואין צורך לדעת יפנית כדי לקפל מהם. מנוי לשנה, שעולה כ40$, כולל שישה חוברות. לפרטים על איך לעשות מנוי, אנא צור איתי קשר.

bshuval

New member
ספרים, רבותי, ספרים

קודם כל, שכחתם להזכיר ספר מאד ברמה בעברית (ושפות נוספות) שיצא בקרוב, והוא אוסף האוריגאמי לשנת 2004 של המרכז הישראלי לאוריגאמי. הספר כולל הוראות (שנבחרו בקפידה) לדגמים מעניינים ורבים, ברמות קושי שונות. הספר גם כולל דגמים מודולריים וגם דגמים "רגילים". בנוסף, הספר יכיל מספר מאמרים מעניינים בנושאים הקשורים לאוריגאמי. אני ממליץ לכל חובב לרכוש עותק. בנוסף, אני בהחלט רוצה לחלוק על גלעד בכמה מהדברים שאמר. הספרים של הארבין הם ספרים מהם מקפלים רבים (רבים!) בעולם התחילו. ההוראות בספרים אלה בהירות, אבל רק למי שיש לו נסיון באוריגאמי, או שהתחיל מהם. כיום, הספרים מכילים הוראות מפורטות וארוכות המצוירות במחשב. בעבר, הכניסו כמה שלבים לתוך ציור אחד. לעומת זאת, ספריו של הארבין מכילים אוסף דגמים מעולה ומגוון ביותר. בכל פעם שאני מסתכל שם אני מוצא דבר חדש (לדוגמה, אבן המשחק של ג'ק סקילמן מ"אוריגמי 2" הינו דגם מעולה). הספר origami omnibus תורגם אכן ל"קסמי אוריגמי", "חדוות אוריגמי", ו-"פלאי אוריגמי", בסדר זה. כל כרך עולה פרוטות (כ-50 שקלים), והם מכילים דגמים מצוינים וכן טקסט טוב מאד. נאמר לי כי הגרסה האנגלית טובה יותר, אך אין לי אותה, והגרסה העברית זמינה מאד והיא בסדר גמור. ההוראות, לדעתי, מאד ברורות. אבל, מתחילים חולקים איתי. זה, שוב, נובע מהשכיחות של הוראות מאד מפורטות במחשב. לגבי ספרים מהמרכז הישראלי לאוריגאמי: המרכז אכן מוכר את ספריו של ג'ון מונטרול ושל פיטר בודאי. אם אני לא טועה, גם ספר של ליונל אלבטרינו על חיות. בנוסף, במרכז עצמו ישנם מספר ספרים למכירה שלא מופיעים באתר. ספרים אלו מתחלפים מדי פעם. בפעם האחרונה ראיתי שם את הספר החביב עלי, "אוריגאמי למבינים" (origami for the connoisseur) של קאסאהארה. בחנות "פנאי לי" מביאים מדי פעם ספר אוריגאמי או שניים, אך הם מוכרים אותם במחירי הון תועפות. לגבי המגזין של JOAS (טנטיידן). זהו אכן מגזין מצוין, והשקעה כספית טובה. (אל תנסה לקנות רק גליון אחד, כי תרצה לקנות את כולם). אבל, אם אינך חובב אוריגאמי רציני, אתה עלול להתאכזב. הדגמים המסובכים הם מאד מאד מסובכים, וצריך נסיון רב באוריגאמי כדי לקפלם כראוי (למשל, בגליון האחרון מופיעות הוראות לציקאדה, שכאשר אני קיפלתי אותה יצאה זוועה ולחלוטין לא כמו התמונה). כמו כן, אחד הדגמים המופיעים מופיע בצורת תרשים קפלים, מה שלא ממש מקל על קיפולו. אף על פי כן, זהו מגזין מצוין עם דגמים נהדרים. כל דגם נבחר בקפידה. יש שם הרבה דגמים שיוצריהם לא יכולים לממן פרסום ספר, ורק כך הם מפרסמים הוראות ליצירותיהם. הדגם הגאומטרי (בחוברת ארבעה דגמים: גאומטרי (בדר"כ מודולרי), פשוט (בדר"כ פרח), מסובך, תרשים קפלים) בגליונות הראשונים היה של טומוקו פוסה והכיל הוראות גם לצורות הלולייניות (ספירלות) שנראות על חלון התערוכה בחולון, וגם הוראות לאחת המנורות, למשל. בגליון האחרון הדגם הגאומטרי הוא של מיוקי קאוואמורה, שהביאה רוח חדשה ואופי דגמים שונה לחלוטין. אם היית רוצה לקנות רק שני גליונות, ומבקש את עצתי, הייתי ממליץ על גליון 10 ועל גליון 14.

bshuval

New member
חברות במרכז לאוריגאמי

עוד דבר ששכחתי לומר. אחד הדברים שקידמו אצלי את האוריגאמי משמעותית, וגם הוסיף פן חדש ומרתק לאמנות זו אצלי, הוא חברות במועדון החובבים של המרכז לאוריגאמי. החברות עולה 112 ש"ח לשנה, וכוללת, בין השאר, 6 פגישות דו-חדשיות של חברי המרכז. בפגישות אלה אתה פוגש חובבים אחרים, מפטפטים ומדברים. חלק מביאים דגמים חדשים שקיפלו, חלק מביאים ספרים חדשים שקיבלו כדי להראות. כך תוכל לקבל המלצות על ספרים שכדאי לרכוש, על נייר טוב לקיפול (אחד החובבים הוא ממש מומחה לדבר!). אם אתה מתקשה בקיפול דגם מסוים חברי המרכז ישמחו לעזור לך. לי, אישית, החברות תרמה המון. אני מאד חששתי בהתחלה להצטרף למרכז. חשבתי שזה לא בשבילי. אני מאד שמח (ותודה לgaharoni) שהצטרפתי למרכז. אם אתה מעוניין ביותר פרטים אתה מוזמן ליצור איתי קשר במסר אישי, ואשמח לספר לך מה שתרצה.

CentaurX

New member
תודה רבה לכולם, כנסו בבקשה.

תודה על ההמלצות, המידע והמחירים. אני בעוד יומיים אעבור ניתוח, לא מסובך, ורק אחרי זה אני אקנה מנוי, איזה? אני כבר אחשוב :) ברצוני במנוי שלא ידרש להגיע לפגישות אלא ללמוד דרך ספרים ובבית לבד כי אני עסוק נורא ואחרי הניתוח עליי להישאר בגבס 2-3 חודשים כך שלא מתאים לי לצאת למפגשים מידי פעם זה לא אפשרי. אני מתחיל, ואין לי מושג באוריגמי. אני בן 23. תודה רבה על זמנכם ועזרתכם. בברכה, קנטאור.

bshuval

New member
מנוי

קנטאור שלום, אין ממש מנוי בו מקבלים ספרים כמו בספריה (לפחות לא בארץ). אם אתה מתחיל, החוברות של הטנטיידן הן ממש לא בשבילך. אם אתה ממש ממש מתחיל, כדאי להתחיל מחוברות פשוטות. אם תתחיל מספרים מסובכים, תיכשל ולא תרצה לקפל כלל. מתחילים צריכים להתחיל בהתחלה. אל תקפוץ לבריכה לפני שלמדת לשחות. אם כבר עברת את השלב של הדברים הפשוטים, אז כדאי לך לקנות ספרים שאתה משיג. לגבי ללמוד לבד או להגיע למפגשים: שנים רבות חשבתי שאוריגאמי זה דבר שעושים לבד, מספרים. כאשר לראשונה פגשתי עוד מקפלים הבנתי עד כמה אני טועה. לגבי "עסוק נורא": גם אני מאד מאד עסוק. אני בן 23, עתודאי, ומשרת באזור המרכז. אני חוזר כל יום לחיפה. בנוסף, אני סטודנט לתואר שני להנדסת חשמל בטכניון. ויש לי זמן גם לאוריגאמי, ובטח ובטח שלמפגשים. נכון, יש תקופות יותר לחוצות, אבל את המפגשים אני לא מחמיץ. אני מקווה שהניתוח יעבור בהצלחה ושתחלים מהר!

CentaurX

New member
תודה אבל...

במשך ה-3 חודשים הקרובים אני אהיה חייב לנוח ולהחלים. האם יש איזה מנוי שאוכל לקבל הבייתה ספרים? הבנתי בקשר למפגשים אבל בינתיים אני נאלץ ללמוד ולהסתפק בספרים בחודשים הקרובים. תודה רבה וחג שמח. :)

CentaurX

New member
אין אפשרות עריכה אז סליחה על ההצפה.

שכחתי לשאול אילו ספרים קלים יתאימו לי בתחילת דרכי באוריגמי? המלצות, קישורים ומידע אשמח לקבל. תודה שוב.

bshuval

New member
ספרים קלים

טוב, כאמור עליך לרכוש ספרים כי אין בדיוק מנוי לספרית אוריגאמי. ספרים למתחילים: אני, אישית, התחלתי לקפל מספריו של הארבין. הם טובים מאד אם יש לך תפיסה מרחבית טובה. אם אין לך תפיסה מרחבית טובה, לא הייתי ממליץ להיעזר בהם בשלב ראשון. לאחרונה, מאז הצטרפותי למרכז הישראלי לאוריגאמי, אני לומד להעריך את קשיי הלמידה של מקפלים חדשים. לכן אני מפנים היום שלי, אישית, היה קל יותר ללמוד אוריגאמי מאנשים אחרים. בעבר אכן אוריגאמי היה דבר אזוטרי שרק מעטים הצליחו לעשות. אנשים רבים היו מתוסכלים מההוראות הקשות, ומוותרים. היום ישנם ספרים חדשים וטובים המסבירים אוריגאמי גם לאנשים בעלי תפיסה מרחבית לא טובה. אני לא מומחה בנושא, אבל אני מאמין שקיפול אוריגאמי עוזר לשיפור התפיסה המרחבית (ומירי, לדעתי, יכולה להוסיף מידע רב בנושא). לאחר הנאום הזה, נעבור לאילו ספרים קלים ישנם למתחילים. מירי גולן כתבה מספר חוברות המאפשרות לימוד אוריגאמי פשוט. אני באופן אישי לא התנסיתי בקיפול מהחוברות, אך אני סמוך ובטוח שלימוד מהם הוא קל ופשוט. אם בכל זאת החוברות לא מוצאות בעינך, ישנם מספר ספרי מתחילים טובים: (*) Teach Yourself Origami של ג'ון מונטרול נכתב כספר למתחילים. הוא מכיל דגמים מעניינים רבים. (*) The Magic of Origami מאת אליס גריי וקוניהיקו קאסאהארה. זהו ספר מקסים המכיל דגמים נהדרים ונושאים רבים ומגוונים. (*) Origami של הידאקי סקאטה. זה ספר למתחילים שמצטיין בכך שההוראות בו מופיעות בצורת תמונות בלבד, ולא ציורים. ישנם ספרים רבים אחרים, אבל אסתפק בשלושת אלה. את כולם לא ניתן לרכוש מהאתר של אמאזון.

CentaurX

New member
תודה, ומהיכן אוכל לקנות/להשיג אותם?

אני מתכוון את כל הספרים שהמלצת. תודה רבה. :)

giladznaor

New member
רכישת ספרי אוריגמי

ניתן להזמין מאמאזון. חלק ניתן להזמין בטלפון מהמרכז הישראלי לאוריגמי. ולבסוף, מומלץ מאוד לבדוק בסעיף הקישורים באתר של גלעד אהרוני, שכולל קישורים מצויינים, כולל סעיף על אתרים לרכישת מוצרי אוריגמי.

למעלה