אני חדש, ו...

doro500

New member
אני חדש, ו...

אני נורא התרגשתי שיש בכלל קהילת וויקה ופגאניזם בישראל (התחלתי את תקופת ה"שנה ויום" שלי לא מזמן). אז... כמה אנחנו בישראל בערך? האם מדינת ישראל מכירה בפגאנים ווויקה כדת? האם עושים איזשהם מפגשים בישראל? אני מבין שיש כאן גם צעירים (אני בן 14 עוד מעט), האם אתם מספרים להורים שלכם על זה? לחברים? בתודה מראש, דורון.

ברוך הבא!

כמה אנחנו בישראל? קשה מאוד להגיד. הרבה יותר פשוט יהיה לדבר על מספר פגנים מאשר מספר וויקנים. ההערכות לפני שנה-שנתיים עמדו על כ-300 אם איני טועה, אך אין מישהו שהלך וספר. אני מכיר כמה עשרות (בין אם אישית ובין אם דרך הרשת) ורוב משתתפי הפורום מכירים פחות או יותר גם משהו כזה, כמדומני. מדינת ישראל לא מכירה בוויקה כדת. כן, עושים מפגשים בישראל. יש כרגע שני אנשים המעבירים קורסים הקשורים בפגניות ו-וויקה, ופרויקט המפגשים הפגנים שיצא לפגרה חוזר בקרוב. כמו כן, יש קבוצות שונות - חלקן העובדות באופן קבוע וחלקן מתאגדות רק כדי לחגוג את החגים. חלקן מפרסמות חגיגות "פתוחות" לקהל, הרוב עדיין לא.

Wing Chan

New member
300? מאיפה המספר?

אני תוהה אם לפחות שליש מה-300 האלה אכן רציניים או סתם פגאנים-כי-יהדות-זה-פאסה או משהו בסגנון...

ההערכות האלה

הועלו בזמנו על ידי ג'סטין אם זכרוני אינו מטעני, שהיה (ואולי עדיין) בקשר עם הרבה אנשים. כמה מהם רציניים? לא יודע. לא בדקתי עם כל אחד ואחד.

gwizard

New member
אין 300

מה שג'סטין בזמנו אמר צריך להתייחס לזה כמו לכל דבר שהוא אמר - לחלק בחצי. היום בארץ, למיטב ידיעתי, יש כ-30 אנשים רציניים וכ-100+ אנשים פחות רציניים. כאשר אני אומר רציניים הכוונה היא לאלו אשר בחרו בפאגאניזם כדרך חייהם והם חיים זאת כל יום ביומו. חשוב לציין כי ישנם הרבה חברה צעירים בתחילת דרכם שמתעניינים ולומדים, אך מחר יכול להיות שיחליטו לעבור הלאה. וזה בסדר. כאלה אני בכלל לא סופר. כמו כן, ישנם הרבה אנשים שחיים לפי אמות מידע פאגאניים אבל לא יודעים שכך זה נקרא וגם לא אכפת להם. כאלה אני גם לא סופר ודווקא מהם יש לא מעט בארץ (כמה אלפים). צריך לזכור שישראל זה ארה"ב בקנה מידה קטן. כך סטטיסטיקות מארה"ב, חלק ב-10000 וקבל בערך את ההתפלגות בישראל.

למעלה