אני חדש פה, אבל...

אני חדש פה, אבל...

לא אאריך בהיכרות היות וזמני כרגע קצר... על זה נדבר בהמשך אם ירצו בכך. כעת יש לי שאלה: לפני מס' ימים התפרסמה בעיתון מעריב כתבה ורי תמציתה: ארכיאולוכגים גילו קבר אחים של בני המאיה ובו קבורים לפי הממצאים (תכשיטים יקרים, תלבושות יקרות וכד') כל אצילי המאיה כשלכולם תקוע קידון (בצואר, או בראש, איני זוכר). מגילוי זה הסיקו שהמסקנות על העלמות תרבות המאיה עד כה היו שגויות, ושמה שקרה זה השמדת עם. אבל בהחלט לא יודעים מי אחראי לכך... מה אתם אומרים?

Majestic12

New member
המאיה

אכן בני המאיה נטבחו והיו מלחמות גם בינם לבין עצמם, וגם בינם לבין הספרדים, אבל למצוא קבר בודד ולהחליט שכולם נטבחו זוהי שטות. הם כנראה נעלמו כתוצאה ממחלות וכתוצאה ממלחמות...ההיעלמות לא הייתה פתאומית ומהירה, אלא ארכה שנים...

Gilliana

New member
וזה בניגוד ל...

אנאסזי, שההיעלמות שלהם היתה פתאומית ונותרה בגדר תעלומה עד עצם היום הזה.

falson

New member
קישור לידיעה על טבח המאיה

http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/010/511.html

Gilliana

New member
יש לי הרושם...

שמי שכתב את הכתבה הזאת עשה סלט בין האנאסזי לבין המאיה. בקישור הבא תוכלו לקרוא על תרבות המאיה וכאן, על האנאסזי.

ובכן,

על ה'אנאסזי' לא שמעתי בחיי... אבל באשר לכתבה- אם תקראו, תראו שלא מדובר בסתם עוד איזה חובב תופעות מסתורין שממציא\מסלף או מערבב דברים. מדובר בארכיאולוגים שגילו דבר-מה ויש להם את הנתונים לתת לכל הסיפור הזה ביסוס. אני מאמין שבמשך הזמן התחקיר יתפתח ויוכלו לראות שמדובר במשהו רציני.

Gilliana

New member
הבעיה היא לא החוקר

וזה שלא שמעת על האנאסזי מימיך - חבל, ההפסד כולו שלך. ממליצה לרוץ ולהתעדכן. והבעיה היא לא החוקר שהוא אולי רציני, הבעיה היא כותב המאמר ב-NRG שבלבל כנראה את היוצרות משום שמעולם לא היתה שום השערה שהמאיה נכחדו עקב בצורת - זאת היתה אחת ההנחות לגבי העלמות האנאסזי שהופרכה גם היא השנים האחרונות.

Majestic12

New member
האנסאזי...

היעלמותם אכן היתה מיידית...אבל לדעתי, הדבר נעוץ בעובדה שלא נמצאו מספיק שרידים, ולכן יתכן וזו רק הסקת מסקנות בהסתמך על מה שנמצא. יתכן ובעתיד יימצאו יותר ממצאים, והידוע לנו ישתנה.

Majestic12

New member
בני המאיה...

מאד קשה לי לקבל הנחה שסופה בודדת (או אפילו כמה סופות), יכולה להכחיד ולהשמיד ציוויליזציה שלמה ומפותחת, כמו בני המאיה. מה גם, שאין שום ממצא מדעי לא ארכאולוגי ולא אחר (למיטב ידיעתי), אשר תומך בהשערה כזו.

למעלה