אני חדש פה..וגם לי יש בעיה כזאת :(

ilya15

New member
אני חדש פה..וגם לי יש בעיה כזאת :(

שלום לכולם גם אני מגמגם מגיל 7 בערך עד עכשיו (אני בן 15) זה מאוד מפריע לי תמיד כשאני מדבר עם חברים אני תמיד מגמגם אני לא יכול לדבר לפחות 5 משפטים שיהיה חלק ובמהירות סבירה..פשוט ניתקע לי באמצע ואני מנסה להוציא תמילה שאני רוצה להגיע ולא יוצא לי..אף אחד מהחברים שלי לא מגמגם..ואני פשוט מקנא בהם אני חושב על איך זה ישפיע על החיים שלי..ואם ירצו בחברתי כאשר אני מגמגם..אף פעם לא דיברתי על זה עם אף אחד עד עכשיו,אפילו כאני מתחילים לדבר עם ההורים שלי על זה הם אומרים שהם לא יכולים לעשות שום דבר..הלכתי לכמה רופאים במשך חיי ואף אחד לא עזר..אני שונא את זה! אני רוצה להיפתר מזה! אבל אני כימעט בטוח שזה לא יעבור לי..בכיתה אני לא משתתף בגלל הפחד לגמגם בצורה אגרסיבית (זה קורה לעיתים רחוקות כאשר אני ממש מגמגם חזק) אני לא מתחיל לדבר כימעט עם ילדות בגלל הבושה בגלל זה..אני נמנע מלהיתקשר לאנשים שאני לא מכיר בגלל הבעיה הזאת,זה ממש משפיע לי על החיים,כשמישהו שואל אותי משהו אני מקצר כמה שיותר את התשובה ואני כימעט ולא מדבר כאשר אני מטייל עם חברים .. זהו :(..

b e ll

New member
ברוך הבא איליה! הגעת למקום הנכון.

קודם כל אתה לא לבד וזה כבר מקל על ההתייחסות. שנית, לאיזה מן רופאים הלכת? עברת טיפול בגימגום? יש כמה טיפולים שמאוד עוזרים ומשפרים בצורה דרמטית את השטף בתנאי שמאמצים את השינוי והתרגול כאורח חיים. תשב בנחת ותקרא אחורה בדפי הפורום ותעשה חיפוש מתקדם על שמות כמה מהחברים כאן - תגלה עולם מלא של אופטימיות ושמחה.

ilya15

New member
אני לא זוכר במדיוק

עברתי כמה טיפולים גם כשהייתי קטן..אבל שום דבר לא עזר.. אני לא זוכר בדיוק איפה זה היה..נראה לי בתל אביב..

ברוך הבא , ואל תתייאש

לכולנו (אצלי בטוח) היתה אותה הרגשה רעה של שוני מאחרים , של רצון לעשות דברים , להגיד ולפעול והגמגום חוסם , והכי קשה של חששות מהעתיד מה יהיה ?איך נתחתן ? איך נעבוד. אבל , כשגדלתי , הבנתי בעתם שהשד לא כ"כ נורא , ושפגשתי את כל חברי הפורום הבנתי שבאמת כולם רגילים , כולם עובדים , וכולם מתחתנים , אז תתעודד. הגמגום שלך יהיה קל יותר רק שתתחיל לקבל אותו וללחוץ לו יד !

stkachov

New member
אני מצטרף

למה שכתבו כאן שאר החברים. דבר ראשון לכולנו מורגשת ההרגשה שלך. כולנו כאן מגמגמים ויודעים כמה זה מתסכל ומבאס. אם אגיד שגמגום לא מגביל אותי בכלום אשקר, אך אם הזמן זה הופך לדבר "שולי" יותר בין השאר בגלל שמתרגלים לזה והכי חשוב בגלל שמקבלים את עצמך כמו שאתה. בקשר לטיפולים אני מציע לך לא להתייאש. גם אני עברתי בזמן בית הספר הרבה מאוד טיפולים של קלינאי תקשורת, דבר לא עזר. אם הזמן אתה נעשה יותר מודע לנושא הגמגום, אתה מנסה טיפולים חדשים. יש הרבה שיטות וגישות, דעתי בנושא היא שאסור לוותר וחייבים לנסות את כולן. עכשיו התחלת לכתוב בפורום. עם הזמן תכיר יותר מקרוב את החברים כאן. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה!

למעלה