אני חדש

FastNFrious

New member
אני חדש../images/Emo131.gif

היתי רוצה ללמוד להיות די ג'י ... איפה אני יכל לללמוד את זה? איזה ציוד צריך לקנות לבית שאני אוכל להתאמן ? תודה מראש...

Sunlight Theory

New member
הסתכל מספר דיונים למטה

לגבי הלימודי , כבר נשאל ונענה - כאן . לגבי איזה ציוד - הציוד המינימלי יהיה זוג נגנים ומיקסר . הנגנים: יכולים להיות קומפקט דיסקים או פטפונים או תוכנת מחשב . הקומפקט דיסק מועדף על פני השאר בעיקר אם אתה מתחיל בתחום אך בכל זאת ושאף להגיע לרמה גבוהה ומקצועית . העלות של קומפקט דיסק סטנדרטי היא 2350 ש"ח ומעלה . הפטפון פחות יתאים להתחלה היות והוא דורש מיומנות רבה , השקעה בהשגת תקליטים ובד"כ אפילו יקר יותר מקומפקט דיסק . העלות של פטפון סטנדרטי היא 3900 ש"ח ומעלה , לא כולל מחטים . תוכנת מחשב אינה תאפשר רמה מקצועית ולמרבית המתעסקים בתחום (גם העתידיים , כמוך) גם אינה תגרום הנאה כמו בעבוד על קומפקט דיסקים או פטפונים . המיקסר: גם המיקסר יכול להיות מכשיר או תוכנה , אך תוכנה תהיה רחוקה מלאפשר ביצועים טובים . המיקסר צריך להיות כזה המותאם ל-DJ (כלומר , לא מיקסר "אומנים") . העלות של מיקסר סטנדרטי היא 2100 ש"ח ומעלה (למרות שאם התקציב מאוד מוגבל ניתן להשקיע 1280 בדגם VMX300 מבית היצרנית Behringer) . אם תכתוב את התקציב שלך , אני וחברי הפורום נשמח להמליץ לך על מערכת מתאימה . בנוסף לכך , אתה מוזמן להגיע לאחד מסניפי חברת Kilombo , החברה בה אני עובד , נשמח לעזור לך באופן ממוקד יותר ולאפשר לך להתנסות על מכשירים שונים . שבת שלום!

FastNFrious

New member
אהה...

איפה יש ת'סניפים של חברת Kilombo ? אני גר ברחובות (הכי קרוב שאפשר) ... תקציב 3,000 ש''ח ...

Sunlight Theory

New member
לצערי

בתקציב של 3 אלף ש"ח אמליץ לך להמתין ולחסוך . הסניף הקרוב ביותר אלייך הוא סניף ת"א שנמצא ברחוב בן שמן 4 ("גוש" בניין מאחורי ידיעות אחרונות , צמוד לעזריאלי) . אשמח לראותך .

epsilon1

New member
אפשר לקנות ציוד יד שניה במחיר הזה

לא מומלץ על ההתחלה ללכת על ציוד יד ראשונה כשעוד אין קורטב של ידע בנושא..ואם הוא בכלל לא יאהב את כל הקטע, הוא יבזבז כסך על ציוד יקר וימכור אותו בהרבה פחות.

Sunlight Theory

New member
יד שנייה

רכישה של ציוד יד שנייה היא מעין הימור . לעולם אין לדעת את מצבו האמיתי של המכשיר (גם עם הידע והציוד המתקדמים ביותר) . הרבה מהתיקונים שביצעתי היו בקומפקטים שנרכשו כיד שנייה , אך "נראו" כחדשים . כך שאינני נוהג להמליץ על יד שנייה . מצד שני , אתה צודק ובהחלט למחיר יש כאן חלק חשוב . אגב , 3 אלף ש"ח אינם מספקים לציוד יד שנייה ברמת הסטנדרט . ציוד , חדש או מיד שנייה , שאינו ברמת הסטנדרט עדיף לא לקנות כלל . גם משיקולי הביצועים , האיכות והאמינות וגם משיקולים כספיים (ציוד מתחת לרמת הסטנדרט נמכר בהפסד כספי רב יותר מציוד ברמת הסטנדרט) . סכום כספי שיתאים לציוד סטנדרטי מיד שנייה יהיה מ-3650 ש"ח בממוצע ומעלה .

epsilon1

New member
אתה צודק

וכנראה מבין יותר ממני לגבי מכירות של ציוד מהסוג הזה, רק העברתי נקודה לגבי יד שניה (כמו שאמרת, למחיר יש משקל)

aviramdj

New member
הנה פתרון . שכח כל מה שאמרו לך .

יש לך מחשב חדש ? כנס ל ALCATECH.COM קנה ברבה יותר זול את הערכה שלהם שיותר טובה מכל קומפקט . והכי טוב שהמחשב שלך יהיה הכלי של המיקסוס . מה שכן אתה צריך זה מיקסר ו2 כרטיסי קול טובים . וצא לדרך . פטיפונים יקרים ומיותרים . עד שלא תהיה תקליטן במועדון גדול אין לך בכלל מה להסתכל על פטיפון כי זו השקעה די גדולה לקנות סט של TECHNICS לדוגמא . תתחיל מקטן . אגב יש המון תקליטנים גדולים שמשתמשים בערכה הזו .

aviramdj

New member
אין לקנות באינטרנט תיקון טעות .

יש משווק מורשה בארץ מסתבר . הנה פרטים .. TSM-Ynon Digital Ltd. Tsachi Magar POB 22235 IL-61221 Tel Aviv Phone: +972 (3) 602 49 73 Fax: +972 (3) 561 68 73 eMail: [email protected] Web: www.ynondigital.co.il

aviramdj

New member
אם בכל זאת למשהו בא BPM STUDIO

HOMEOFMUSIC.COM יש שם חברה שמוכרים משומשים בזול .

Sunlight Theory

New member
חולק על ההמלצה

קודם כל - מחיר ה-BPM Studio RCP 2001 A/B (מדובר גם ה-A וגם על ה-B) הוא 7400 ש"ח . מחיר ה-BPM Studio RCP 1001 הוא 4300 ש"ח . מחיר ה-PCDJ DAC-2 הוא 2290 ש"ח . כל זאת לפני הנחה של 3-5 אחוז שיתכן שיעשו על מזומן . המחיר שיוכל למכור את הבקרים אח"כ יהיה מאוד נמוך , אני בספק אם יקבל יותר מ-50 אחוז בעבורם . הבלאי של הרכיבים (פוטנציאומטרים מדגם פשוט של ALPS , כפתורים ולא יצא לי לבדוק אך נאמר לי שגם ה-VFD) יחסית גבוהה . מתחיל או לא , מרבית התקליטנים בארץ אינם מסתדרים בעבודה על "מכשיר כפול" (19 אינץ') , למרות שיש הרבה שמסתדרים לא כל בעיה . הייתה לי את הגירסא 2001B , היציבות לא טובה (חלונות אמנם , אבל הרי מרבית האנשים משתמשים בחלונות) ולטעמי העכבה הייתה גבוהה . עבדתי לפני זמן רב על ה-1001 , לא נהנתי כלל (יתכן שזה פסיכולוגית בלבד והמכשיר דווקא עושה עבודה מדהימה , אך מניסיון לא קטן עם מכשירים אני בספק שכך) . בנוסף לכך , במחירים הנ"ל (אני מתעלם לחלוטין מן המחיר ל ה-PCDJ DAC-2 מסיבות מובנות) כבר עדיף להשקיע בנגני קומפקט דיסק (זוג CDJ-100S מבית Pioneer , לא ממליץ על פחות ובתקציב לא ניתן ללכת על יותר) ובמיקסר טוב (לדוגמא VMX300 מבית Behringer או VMC-004 מבית Vestax) . אגב , לפני שתצוץ השאלה : להתרחק מהבקר של Hercules .

Sunlight Theory

New member
טעות , הייתה לי 2001A , לא B

זאתי עם הפוטנציאומטר הישר בתור זחלן פיטץ' .

למעלה