אני חודש בדיאטה ולא מרזה!

pilpel666

New member
אני חודש בדיאטה ולא מרזה!

שלום, אני בת 17 וחצי. אני חושבת שכתבתי פה פעם משהו בקשר לדיאטה שלי אבל כנראה שלא קיבלתי תשובה מספקת או משהו. בכל מקרה, אני על דיאטה של בערך 1000 קלוריות אולי פחות. דיאטה שמכילה בעיקר חלבונים וירקות, מעט פחמימות (רק 2 פרוסות לחם קל בבית הספר). אני גם מוסיפה הליכות מדי פעם. קיצור, חודש בדיאטה ולא מרגישה שרזיתי. לא בבגדים ולא בגוף. גםפ המחזור מאחר לי, באיחור של בערך חודש וחצי, דבר שמעולם לא קרה לי. הדיאטנית המליצה לי גם על בדיקות דם, שיבדקו קיצב חילוף חומרים, הורמונים ובלוטת התריס. רציתי לדעת גם מה הקשר לבלוטת התריס? והאם הגיוני באמת שאני עושה דיאטה חודש ולא מרזה???

זו לא דיאטה חריפה מדי?

את צריכה לוודא עם הדיאטנית שאת לא מכניסה את הגוף שלך למצב התגונות שבו הוא נלחם כדי לא לשרוף אנרגיה. יכול מאוד להיות שהפסקת הווסת זו הוכחה למלחמה הזו. ספורט הוא חיוני, לדעתי, אפילו ברמה בסיסית; זה ממש עוזר להאצת המטבוליזם. אני משתדלת לדווש באופני כושר כל יום כחצי שעה בקצב בינוני (בין 8 ל-10 ק"מ). שוב, תבדקי אם את זוכה לתזונה נאותה, זה יכול לקרות בקלות, ורק תזיקי לגוף שלך.

pilpel666

New member
לא, ממש לא..

אמא שלי גם עושה לי חיים קשים שאני אוכלת "המוווון". כאילו בצהריים יוצא שאני אוכלת 2 חיתיכות קטנות של עוף וחצי צלחת של ירקות, אז היא עוד רגע קוראת לי שמנה. :( ומה זה מצב התגוננות שבו הוא נלחם כדי לא לשרוף אנרגיה?? לא שמעתי על דבר כזה :(

רון ו

New member
באופן מוחשי שאת רוב היום סטטית

כשאוכלים מתחת לרף מסוים הגוף נוטה להוריד את הפעילות הרצונית כלומר מרגישים פחות מרץ ויותר עיפות. הדרך להתגבר על כך היא ע"י פעילות יזומה: הליכה ספורט ועבודות פיזיות שוטפות, וגם פתוח מסת שריר שתעזור לשריפת השומנים במנוחה. מתפריט של 1000 קלוריות קשה בכלל להתחיל בפעילות משמעותית או שבשאר היום תהיי מאוד עייפה. תוסיפי ארוחות ביניים קטנות אחרי שתסבירי לאמא את הנמוקים. במיוחד שאחרי מאמץ פיזי משמעותי, האוכל לא הופך לשומנים. רון

pilpel666

New member
יש לי ארוחות ביניים..

אני מוסיפה פרי בין צהריים לערב ולאחר ארוחת הערב עוד פרי... ותודה!

אני מצרפת לך קישור:

של כתבה ב"טבעלייף" בנושא דיאטה: http://tevalife.com/article.asp?id=776 בפורטל הזה יש המון כתבות על אכילה נכונה. אימא שלך היא לא דיאטנית, וגם אם נראה לה (ולך) שאת אוכלת הרבה, יכול להיות שההרכב של מה שאת אוכלת "תוקע" אותך בירידה. תיכנסי גם ל: http://tevalife.com/art_show.asp?art=אבות%20המזון%20פחמימות%20חלבונים%20ושומנים&art_id=172 שם יש הסברים על אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומנים) וחשיבות כל אחד מהם לגופנו. בהצלחה!

אממ...

"ולא מרגישה שרזיתי....." אולי תישקלי?!.. אולי כן רזית.. אבל לא הרבה.... בכל מקרה בהצלחה..... ולא להישבר!... =)

חודש בדיאטה

את כנראה אוכלת פחות מדי. ההוכחה לכך - אי ירידה במשקל. הוכחה נוספת - הפסקת וסת, דבר מדאיג ודורש בירור וטיפול. אל תתאכזרי לגוף שלך, יש לך רק אחד ואין חלקי חילוף. תעשי בדיקות דם, תלכי לדיאטנית ותעשי את מה שהיא מייעצת לך, ואם יש צורך, תלכי גם לרופא.

pilpel666

New member
היי, תודה על ההודעה ו...

בדיוק קיבלתי מחזור לפני יומיים. אז כנראה שזה סתם איחר, ואני סתם נלחצתי. ואיך זה יכול להיות שאם אני אוכלת מעט אני לא יורדת? אם אני אוכל יותר, אני ארד יותר? זה נשמע לא הגיוני..

למעלה