אני חוזרת לזה, קראו לזה מחזור מצדי:

rainbow i

New member
אני חוזרת לזה, קראו לזה מחזור מצדי:

את זה כתבתי לפני כארבעה חודשים.
מה שמאוד מדאיג אותי, בנוסף ומעבר להטעיות שנעשו בשם הקבוצות האלו כתשובות להורים בשאלות ספציפיות היה דאגה רצינית לאווירה ציבורית והלכי רוח שהם תולדה של דמגוגיה, זילות ושיימינג.
הקפדתי לא לנקוב בשמות, ואמשיך גם הפעם - ולו מתוך רצון לא ליפול לתרבות הביוש הפומבי והאמונה שלי שמי שקורא את הדברים יודע ו/או מבין במה מדובר.
כשרופא נכנס לכתוב אצל קיר של בנאדם רפש תוקפני - יש אנשים שזה "מאציל" עליהם את הביטחון שמותר גם להם לנהוג בתוקפנות ולפזר האשמות ואיומים דומים, ואף קיצוניים יותר.
כבר נתקלתי יותר מפעם אחת בקריאות להרוג "מתנגדי חיסונים" וגם את ילדיהם. קריאות לסגור את ה"לא מחסנים" בגטאות, וכדומה...

כשאיש ציבור, עיתונאי או סופר (די בינוני ומטה, לטעמי) רואה לנכון לפרסם פוסט על הלא מחוסנים ש"מסכנים את הציבור" ומטפח מאות תגובות מתלהמות תוך השמטה מכוונת בדבר מיהו ה"חולה הראשון" ומחיקה מסיבית של תגובות שמתייחסות לנפגעי חיסונים, או למחקרים שמציגים תמונה קצת אחרת מזו שהוצגה בפוסט המקורי - הרי יש כאן הטיה מכוונת לא רק ל"דעה" אלא גם לאווירה ציבורית.
כש"סופרת" חושבת - יחד עם עוד כמה ליצנים שהסוג הזה של כתבות זה LOL, מישהו בתפקיד ה"מבוגר האחראי" צריך להבין שזו בדיוק הדרך לעורר בסופו של דבר אנשים להגיב ולהתנהג בקיצוניות.
אני די משוכנעת שיש ספקנים שמה שבאמת מניע ומעניין אותם הוא להעצים את ההבנה של ההדיוט ביחס ל"מדע" ולשרש את הבורות שיש בציבור בנוגע לפסאודו מדע.
אבל מסתמן שיש אנשים שלקחו את זה רחוק מדי:
http://www.healthnutnews.com/2-more-doctors-d-o-m-d-go-missing-after-3-found-dead-in-2-weeks/

למעלה