אני חוזרת על שאלתי כי היא כבר ירדה

לאה2707

New member
אני חוזרת על שאלתי כי היא כבר ירדה

למטה. האם מישהו מראשי הפורום יודע אם חובת הקיבוץ לשלם לחבר שעזב דמי עזיבה וכן לשלם לו פנסיה בהגיעו לגיל 65 ? וכמה? האם הקיבוץ כפוף בנושא זה לחוקי המדינה?

r_yuvali

New member
תשובה מורכבת

למיטב ידיעתי, מדובר בשאלה מורכבת, הדורשת עיון במסמכי היסוד של הקיבוץ. מציע לפנות לעורך דין המתמחה בתחום דיני העבודה.

לאה2707

New member
זאת הבעיה. איך אפשר לדעת אם

עורך הדין שפנית אליו באמת מתמחה בתחום זה? הרי כל עורכי הדין לומדים בין היתר גם דיני עבודה וכו´, וכמעט כל עו"ד שתפנה אליו יגיד שהוא יודע, העיקר שתרכוש את שרותיו... חשבתי שאולי בפורום זה יש מישהו שמתמצא בזה, לפחות באופן כללי. יש לנו חברים טובים בקיבוץ שרוצים לעזוב. הם קרובים לגיל פנסיה ומפחדים שישארו בלי פרנסה אם יעזבו. הם גם מפחדים לשאול בקיבוץ עצמו, כדי שלא ידעו שהם מתכננים לעזוב.

לאה2707

New member
מה שידוע לי,

שיש איזה סידור דרך התק"ם שנותנים פנסיה לחברים שעזבו. אבל איך יודעים אם גובה הפנסיה שהם נותנים הוא באמת נכון והוגן? האם הקיבוצים חייבים מבחינת החוק לעשות קרן פנסיה לחבריהם?

דובי123

New member
ידע כללי [לא עו"ד]

פנסיה זו בעיה בהרבה קיבוצים היות ולא הפרישו לפנסיה כתוצאה מהמנשבר הכספי נהיתה מודעות בענין ולאחרונה החלו להפריש פיצויי עזיבה חובה על הקיבוץ לתת כמה למה יש לבדוק בתקנון שאיננו זהה בכל מקום [א אינני טועה בדר"כ כעלות חודש אחזקה לחבר קיבוץ לכל שת חברות] יש הטוענים כי בהרבה פעמים הקיבוצים משלמים דמי עזיבה פחות ממה שעליהם לשלם אינני יודע עד כמה זה אמת

לאה2807

New member
קודם כל תודה על ההתיחסות. לפעמים

ידע כללי או אפילו מנסיון, עדיף על כל ידע אחר. בכל אופן הייתי רוצה לדעת אם יש חוק מדינה ! שמחייב את הקיבוצים, כמו גם כל מעסיק אחר במדינה, לשלם קרן פנסיה עבור חבריו/עובדיו, ולדאוג לכך שכאשר יגיעו לגיל פרשיה יקבלו פנסיה. והאם יש קביעת מינימום לגבי זה.

דובי123

New member
הפעם הידע הכללי איננו מספיק ../images/Emo10.gif

אם אינני טועה אין חובה על המעביד להפריש לפנסיה [בהפרשה לפנסיה משתתף הן המעביד והן העובד] אלא הדבר הוא חלק מתנאי העסקה או הסכמים קיבוציים אבל מה כאן לחוק ישנה התיחסות הרורה וחד משמעית מן הסתם וזאת אינני יודע שווה אולי לבדוק גם בפורומים של רואי חשבון וביטוח באשר לקיבוצים עצמם לא בטוח כלל שהם היו מעסיקים לצורך העינין כך שאחרי תשובה לשאלה הראשונה צריך לבדוק אם היא בכלל חלה על הקיבוצים בכלל הקיבוצים זה מין שעטנז שנוצר עוד לפני קום המדינה וההתיחסות בחוק היא לפעמים ספציפית לגביהם אם בכלל [כלומר נתון לפרשנויות] תחושת הבטן היא שאם לט בוצע ביטוח פנסיוני אז לא יקבלו [התבטאויות כאלו בכל אופן שמעתי ממבוגרים בקיבוץ אחד שאני מכיר כאשר החלו להיות חרדים לגורל הקיבוץ, צריך להבין שאת הפנסיה לא משלם הקיבוץ עצמו כך שאם יש פנסיה גם אם הקיבוץ לא יתקיים לחבריעם תגיע פנסיה , על סמך זה אני מקיש את אשר כתבתי אבל כאמור זו לוגיקה משמועות ולא עובדות] יהיה מענין מאד לשמוע אחרי שתבררי מה עולה באמת עם השאלות ששאלת

calisto

New member
תקנו אותי אם אני טועה

אבל למיטב ידיעתי חבר קיבוץ כלל לא עובר את המבחן המקדמי של "עובד" ולכן לא חלים עליו דיני עבודה כלל. מצד שני אולי תקנון, או חוק ספציפי יכול לעזור (שלא לדבר על חוזה, כמובן שיסגור את העניין אחת ולתמיד).

למעלה