אני חוזר בי, גרוטו לא אידיוט אלא נוכל

dory391

New member
אני חוזר בי, גרוטו לא אידיוט אלא נוכל

מייל שפורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות" חושף את ההתכתבות בין המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, הפרופ' איתמר גרוטו, שהעניק "הנחת הסלב" למיליארדר טדי שגיא שהגיע ארצה במטוסו הפרטי. במקום להישאר בבידוד, כפי שמחייבת הנחיית משרד הבריאות כל אדם שהגיע ארצה מחו"ל, הוא הגיע לחגוג במסיבת בר המצווה ההמונית שבה הופרו הנחיוית משרד הבריאות, באישור גרוטו שחתם את המייל בשתי מילים - "מאשר, איתמר"

דיברגנט

New member
לא בטוח שזאת הייתה הנחת סלב,אלא בגלל העובדה שהגיע במטוס פרטי
כידוע, סכנת ההדבקה היא שהייה של הרבה שעות בפח המעופף עם סירקולציית אוויר פנימית, דבר מגביר באופן משמעותי את סיכויי ההידבקות.
&nbsp
חוץ מזה, האם, לדעתך, דיפלומט זר שיגיע לארץ לא יהיה פטור מבידוד?
אני, כמעט בטוח, ששר החוץ הגרמני שצפוי להגיע לא יצטרך בידוד.

dory391

New member
יש הבדל בין שני המקרים
דיפלומט מייצג את המדינה ואיש עסקים את הארגון שלו. אם היה תלוי בי, שניהם היו נכנסים לבידוד.

דיברגנט

New member
ברור, כתבתי חולה קורונה לשעבר.
אגב, עפ"י הנוהל החדש של משרד הבריאות, חולה ללא סימפטומים יוכר כ"מחלים" לאחר 30 יום.
&nbsp
&nbsp

RossieL

Active member
להתייחס ככה בביטול זה נורא ואיום, כמו הקורונה עצמה
ד"ר אשר שלמון, האחראי על מתן פטור מבידוד במשרד הבריאות, הגיב הבוקר (חמישי) בראיון בגלי צה"ל לסערת הפטור מבידוד שנתן המשנה למנכ"ל המשרד פרופסור איתמר גרוטו למיליארדר טדי שגיא, ואמר כי אם היו פונים אליו, הוא לא היה נותן פטור. "לא פנו אליי, זו פגיעה באמון הציבור", אמר, "אנחנו מאוד מוגבלים ביכולת שלנו אם בכלל לפטור מישהו מהצו. יש נוהל ברור". שלמון הוסיף: "אדם כזה שמגיע ארצה, צריך להציג שורה של מסמכים, לערוך בדיקת קורונה, וממנה להמשיך לבידוד". לדבריו, אם הבדיקה יצאה שלילית, הוא משוחרר. "לא משנה מי מקבל את ההחלטה, ההחלטה צריכה להתקבל לפי הנחיות וכללים".

מתוך מעריב 11.06.20

dory391

New member
אז הוא גם עשה את זה תוך כדי אכיפת סמכות
מה שכתבת רק מחזק את הקייס, שהמשנה למנכ"ל צריך להתפטר ולהיענש בהתאם למעשיו.

דיברגנט

New member
אכיפת סמכות?
לא רק שפרופ' הוא מעל דר', גרוטו הוא הבוס והוא יכול תמיד לקחת את המושכות אליו בדיוק כפי שנתניהו לוקח את המושכות אליו בענייני בריאות.

dory391

New member
סליחה, המינוח לא היה מדויק
עבר על הנהלים. הוא אכן מעל האיש הזה, אבל למה להחריג את אותו טדי שגיא?

דיברגנט

New member
מניתי את 2 הסיבות מעלה ויש גם סיבה שלישית שהיינה כלכלית
הרי, בעצמך, כתבת שהבעיה העיקרית היא הכלכלה ומיליארדר, בהחלט, יכול לעזור בסוגיה.

dory391

New member
מהמעט שידוע לי, הוא לא בא לסייע בהצלת המשק
הוא בא לשמוח בשמחה של משפ' טולדנו. ייתכן שמעורבים בזה אינטרסים עסקיים, ועדיין צריך לפחות למראית עין לשמור על הנהלים. האדם הקטן שואל את עצמו, למה לי להקפיד ולהתנהג כמו ילד טוב, כשראשי המדינה (פוליטיקאים כמו גם אנשי מקצוע ואפילו נשיא המדינה, למרות שהוא דמות טקסית) מפירים על ימין ועל שמאל את התקנות בעצמם ואפילו עבור מישהו אחר?

דיברגנט

New member
כל כניסה לארץ, במיוחד של מליארדר, מכניסה כסף למדינה ובעלת
פוטנציאל השקעה.
&nbsp
הנחיות זה דבר יפה, אך לא צריכים להיות בוקים ו-2 הסיבות שמניתי מראות שהסיכוי אפסי שהוא חולה קורונה, בטח ובטח פחות ממך שילדך הולכים לבי"ס ולחוגים שלהם.

dory391

New member
אין ילדים, אני גם לא נשוי
אם מה שאתה אומר נכון, מדוע הפרשה התפוצצה? והאינטרס של מי היה שהיא תיחשף?

דיברגנט

New member
אין לי מושג מה קורה מאחורי הקלעים
מפליא אותי ששמו של נתניהו טרם נקשר לזה

dory391

New member
אפתיע אותך, הוא לא אשם בהכל
יש גם פוליטיקה פנימית הרסנית במשרד הבריאות, שאין לה קשר ישיר לפוליטיקה הארצית. תראה איך ברסי מטנף על גרוטו, בלי קשר לזה שלאחרון מגיע, ללא שמץ של קוליגיאליות. אם זה כרטיס הכניסה שלו להיות מנכ"ל משרד רה"מ, זה מראה על האיש ועל סגנונו. מכוער למדי.

dory391

New member
חה חה חה
אין לי מושג אם הובטח לו, אני רק מקווה שיגרום פחות נזק בתפקידו הבא. הוא הוכח בתקופת הקורונה כאיש הלא נכון בזמן הלא נכון. גרוטו, עם כל המגרעות שלו, לפחות יודע מי נגד מי.

למעלה