אני חולה

פנינה21

New member
אני חולה

אני מקוררת שפעת בתוספת כאבים בחזה וגרון שמרגיש כאילו מישהו סתם אותו לגמרי- סגור אין מעבר.
אחרי כמה ימים של קושי לבלוע תרופות (כואב לי נורא הכל)
שלושה ימים ככה:
הגרון יותר טוב והכאבים בחזה נרגיעים אבל עכשיו אני לא יכולה לישון(מהסיבה המרגיזה:הגב שלי צורח מכאב וכל אפצי קטן מחמיר את המצב..) ועוד 6 שעות אני צריכה להיות בעבודה..
אוף..

אגב יש חדשות טובות גם -מצאתי עבודה נורמלית לבקרים השכר גלובלי ככה שאם אני מפסידה יום אחד בגלל הכאבים אני לא אתמוטט כלכלית ..

Sigal H

New member

נשמע לא כיף בכלל... רציתי לכתוב עוד אבל כל מה שיצא הוא טישו
והסחות דעת משובבות

מקווה שהכאבים ימשיכו להירגע ואולי אפילו ישכנעו את הגב לשקוט קצת ולנוח באמת. טוב, תמיד אפשר לקוות...

ובאשר לעבודה - מעולה! דאגה אחת פחות.
חופן חיוכים

החלמה מהירה

ומזל טוב על העבודה, מקווה שיאפשרו לך שם לא להגיע בימים שאת לא מרגישה טוב. כמו שזה נשמע, היום למשל..
בעיקר עם שפעת, אומרים שזה ממש רעיון גרוע ללכת למקום עבודה כשחולים בוירוס, כי אז מדביקים את השאר... אז נדמה לבוס שאנחנו נורא בסדר אם באים לעבודה חולים אבל אז הוא מפסיד יותר כוח אדם.

ואני יכולה לדמיין מה שאת מתארת על האפצ'י והכאבים בגב ובגוף. גם ממני לפעמים אפצ'י או שיעול מוציאים צרחה של כאב.

ונזכרתי בבדיחה רפואית: שהרופא אומר ששפעת עם תרופות עוברת תוך שבוע ובלי תרופות תוך שבעה ימים

פנינה21

New member
ואז הגיע התור התקופתי לפסיכאטר

(לא יודעת אם סיפרתי או לא- PTSD , מגיל 14 ,פעם הייתה פה אינתפדה).
קיבלתי תרופות חדשות (מישהו לקח מירו? אני מרגישה כמו על אולטרה רטלין פלוס טכנאי שעון ביולוגי מכור לעבודה שעושה שעות נוספות בראש שלי).
ישנתי 16 שעות התעוררתי בארבע
בחמש כבר הייתי בעבודה הרגע חזרתי
אני מרגישה יותר טוב
מותשת בעיקר

כן, לקחתי מירו (או ניסיתי לפחות)

ואני כבר לא זוכרת בדיוק אבל הוא היה לי ממש רע.
אני צריכה לבדוק, איפשהו רשום לי מה היו תופעות הלוואי, אבל מה שאני זוכרת זה שהרגשתי כמו זומבי. הוא היה כדור ממש רע בשבילי ורשמתי עליו לא לנסות אותו שוב לעולם.

סחתיין שהצלחת להגיע לעבודה ועל זה שישנת יותר מחצי יממה, וגם שאת מרגישה יותר טוב (לא הבנתי אם זה לזכות או לגנות המירו
) או בכלל השפעת שסיפרת עליה.

וכן כדורים חדשים זה לצעוד לתוך הטווילייט זון. לפעמים בסוף מגלים, אחרי הסתגלות ושיקלול יתרונות מול חסרונות, שזה דווקא מביא תועלת, גם אם בהתחלה יש תופעות לוואי לא נעימות.
אבל עם המירו, כמעט כמו כל כדור מעשרות הכדורים שניסיתי, נתתי לזה מספקי זמן צ'אנס עד שהוחלט סופית שגם הוא נכנס לרשימת התרופות שלא.

אני לא מספיק מכירה את ה-PTSD. ז"א קראתי אבל לא נשאר לי בראש הרבה, כי המוח שלי מלא חורים של גבינה צהובה.. אז רק אם בא לך לפרט יותר, כי אולי יש לי קליטה אטית (לא אולי, בטוח) אבל לא ממש הבנתי את הקטע עם האינתיפאדה.

להיות חולה מגיל 14 זה לא להיט, אבל הנחישות שלך להמשיך לפעול ואף לעשות ממש הרבה (מנקודת מבטי) מדהימה ומעוררת הערצה

לבשורות טובות

וכמו שאומרים בפולנית: שלא יהיה יותר גרוע. מצב ססטי יכול להיות ממש הישג, בהתחשב בנסיבות

חנוכה שמח

פנינה21

New member
מירו+PTSD

צריך לשנות את השם של הדבר הזה לאולטרה רטלין אבל כזה שיודע גם מתי צריך לעצור לטעינה - בעיות הקשב וריכוז שופיעו כל כך מזמן נעלמו לגמרי ברמה די מפחידה האמת ..
לקחתי באותו ערב מירו פעם ראשונה פלוס כדור שינה- קמתי פעם ראשונה אחרי הרבה זמן בתחושה שישנתי באמת.

לענין השני:
PTSD זה הקיצור של פוסט טראומטיק סטרס דיסאורדר . בקיצור זה מה שקורה כשנחשפים קצת יותר מדי ללחץ. היותר מדי משתנה מאחד לשני ככה שיכוליםלהיות כאלה שאירוע אחד יגרום להם להתפרק ויכולים להיות כאלה שאף פעם לא יקבלו את ההבחנה הזאת למרות שעבר עליהם המון . אצלי הקש ששבר את גב הגמל הגיע חודש לפני יום הולדת 14 , פיגוע אחד יותר מדי באדיבות השכנים(גרתי אז בעפולה שכנים=גנין).מאז הצטרפות לסיבה הראשונית הזאת הרבה יותר מדי אירועים.

אצלי נשארו כמה בעיות עיקריות לגבי זה: אני צריכה די הרבה כדורים כדי להצליח לדלג על הצורךלשכנע את עצמי שכל הדברים שקרו לי קרו פעם - בלי כדורים הזכרון שלי הוא סוג של נסיעה מפחידה בזמן.
אני ערנית סביב השעון כולל במעט שאני מצליחה לישון.

שלא יהיה יותר גרוע(אם אפשר שלא תיהיה השנה אף תוספת לסיבות לכל זה - עוד לא עבר לי מה שהקיץ האחרון השאיר ..)

ותודה על המחמאות

תודה רבה על ההסברים

אני כל כך מפגרת, איכשהו המוח שלי ישר קישר את זה למחלה אחרת, שכבר הוזכרה פה, עם חלק מהאותיות האלה כראשי תיבות.
"תסמונת דחק בתר חובלתית" ברור שאני מכירה. לא יודעת איך המוח הדפוק שלי הצליח לא לזהות את הר"ת

צר לי לשמוע, ומקווה באמת שלא יהיו עוד אירועים שיוסיפו עוד על הפוסט טראומה (אה, צריכה להסביר שלאחרונה האקדמיה ללשון חידשה כמה מילים בצורה מפגרת, וטראומה בעברית נקראת "חובלה"
, מכאן התרגום המשעשע שעשיתי, אך בעברית צחה).

אני מנסה להזכר...שמעתי משהו על טיפול חדש בפוסט טראומה (נוסף לכל אלה שאנחנו כבר מכירים).... אה, נזכרתי. בלינק שנתתי לא מזמן למידע רפואי מקצועי היתה כתבה מעניינת על אוקסיטוצין כטיפול לזו.
זה עדיין בשלבי מחקר וניתן כתוסף סינטטי, אבל זה מעניין כי יש מצבים טבעיים שמעוררים אוקסיטוצין.
והם טענו שם (אם זה יעניין אותך אני יכולה לחפש ולצרף את הלינק) שאם נותנים לאדם את ההורמון הזה במקביל לחשיפה מבוקרת לגורם הפוסט טראומה זה יוצר בגוף איזה מנגנון שמשחרר ממנה.

וסליחה אם אני קופצת ישר למקום של לכאורה "לתת פתרונות" זו לא הכוונה ואני שונאת שעושים את זה. פשוט זה ריפרר לי את המשהו הזה שקראתי לא מזמן.

אז כן, בטח שצריך כדורים ועוד הרבה דברים אחרים כדי לא לחיות את הטראומה בכל רגע או בכל רגע שיש משהו שמזכיר למוח משהו, שמיד מכניס את כל המערכות בגוף למצב של "סכנת מוות לפנייך".
לצערי מכירה אנשים עם פוסט טראומה. ומבלי להפחית מהסבל של כל אחד ואחת, אנחנו חיים במדינה שכמעט כל התושבים שלה חיים בפוסט טראומה, אנחנו בית משוגעים אחד גדול.

וכן, מכירה את זה שהלילה זה הזמן שבו "השדים" מתעוררים. וזה משמח לשמוע שהמירו בשילוב עם עוד כדור עשה לך שינה טובה. ואולי תמצאי את המינון שלא שלא יעשה לך את האולטרה ריטלין

אני חושבת שנתנו לי את המירו לשינה ואולי לעוד משהו. ואני כבר באמת לא בטוחה שזה שכתבתי שזה עשה אותי "זומבי" זה התופעת לוואי הנכונה (המוח שלי יצא לחופשה ללא תשלום), כי פתאום היה נדמה לי שהתבלבלתי עם כדור אחר שניתן לי באותו זמן שנתנו לי את המירו.
אני מעבדה מהלכת לתרופות שינה בפרט (מאז מאי 10 לא ישנתי) ולתופעות לוואי בכלל. הייתי יכולה להיות יופי של נבדקת למחקרים על תרופות, אם הייתי מוכנה להקריב את גופי בעודי בחיים למדע (אחרי המוות כבר תרמתי - אד"י).

אני חושבת שניסיתי את כל תרופות השינה הקיימות. יש אנשים שלא מבינים ששינה יכולה להיות שדה קרב לאנשים מסוימים.
וככל שאתה יותר מותש, פיזית ונפשית, ככה תצליח עוד פחות לישון.
לא מזמן אמר לי חבר אחרי שסיפרתי לו שכמה לילות לא ישנתי ושאני גמורה ורצוחה: "יופי, אז הלילה תשני טוב". אוף. לך תסביר לאנשים
ולפעמים עדיף פשוט לא לספר כדי לא לקבל תגובות כאלה.

שיהיו לילות של שינה מרעננת

למצוא את שילוב הכדורים הנכון זה לא פחות ממפעל הפיס. שתזכי

פנינה21

New member
תודה

אני לא מסתדרת עם כדורים שהם כדורי שינה באופן רישמי.. אני ישנה עם המון סיוטים .. סבל נוראי עדיף כבר לא לישון.
אני מתרגלת לאולטרה רטלין אני מתחילה לחבב את זה.. עכשיו חצות אני אקח מירו עוד כמה דקות מה שאומר שארדם לקראת1 וחצי ... השכמה צפויה סביב 10 -11 . אני בפוקוס מטורף אפילו עכשיו בהפסקה בעבודה הצלחתי להכין טיוטה כמעט שלמה לעבודה של 5 עמודים לאונברסיטה משהו שלוקח לי בדרך כלל כ-48 שעות.
&nbsp
תופעות לוואי: יש לי טעם דוחה בפה כמו אקמולי , וכאב לי הראש כי לא הסכמתי לזלול למרות שהמירו מאוד ביקש.. חוץ מזה קורה לי משהו ממש מוזר יש לי פלאשבקים רק של תחושות בלי כל השאר ..לא יודעת למה ולא ממש יודעת להסביר ..
&nbsp
לגבי טיפולים לפוסט טרואמה- עברתי PE או בעברית טיפול בחשיפה. מזעזע אבל מועיל אבל זה לא מעלים את הבעיה רק חלק מהתסמינים.
&nbsp
טריק שלי לגבי השינה(וגם אני מתנצלת על הקפיצה לפתרונות- מה לעשות כולנו מעשיים להפחיד..) :
להקשיב לגוף. בלי לחץ ..
אני זוכרת את עצמי בתור ילדה בת 15-16 יושבת על המדרגות של הבית בהתקף חרדה בארבע בבוקר כי התעוררתי ועכשיו אני לא אצליח לישון ומחר יהיה לי קשה בבית ספר וכולם יכעסו עלי ...
היום אני יודעת שאף אחד לא מרגיש את זה שחסרות לי שעות שינה .. כי אני רגילה כבר לתפקד בתוך הסרט שלי ואם אני מצליחה לחיות במקביל בעבר ובהווה בלי שכל מי שסביבי מבחין בזה - אז גם את המחסור בשינה אני יכולה להסתיר..
ואני סומכת על הגוף שלי שברגע שהוא צריך הוא כבר ידאג לי לשעות שינה.
&nbsp
ואני כל כך מכירה את התחושה שהמוח יצא לחופשה -יש לי לפעמים ימים שלמים שאני פשוט לא מסוגלת לעשות כלום . כמו עם השינה : לסמוך על עצמנו ועל הגוף שלנו שיבקש את מה שהוא צריך .כשהגוף שלנו ירצה שנעשה משהו שנחשוב ..הוא כבר ידאג לזה .

אוי, כדורים שמשפיעים נוירולוגית זה סרט

מטורף!
אין לי מילים להסביר לרופאים בכלל את התופעות לוואי, זה לא דברים שיש להם מילים. יפה שאת מוצאת מילים, ונשמע שאת מתחיל הלהתידד עם המירו, שיהיה בהצחה גדולה. אם מצליחים לישון זה נראה לי פותר את חצי הבעיות לפחות, כי לגוף יש הזדמנות לעשות שאט דאון

נראה לי שהטעם בפה והכאבי ראש עשויים להיות מהתופעות לוואי שמתאזנות. לגבי התחושות הפסיכו-פיזיות המוזרות, קטונתי. ממש. קרו לי דבירם מפחידים עם תרופות ואני כבר גיבורה מאד קטנה. אבל מקווה שמי שעושה אחרייך מעקב רגיש וחכם ויודע מה הוא עושה

אם PE זה חשיפה הדרגתית אז עברתי כזה. אם זה חשיפה בהלם, אז לא. תודה

צריך לזכור (זה טוב לי שאני מזכירה לך להזכיר לעצמי), שבתקופות של לחץ ועומס ומתח גדולים גם הסמפטומים של פוסט טראומה עולים, וצריך לנסות להמנע מהתמודדויות שנוגעות בעצבים רגישים בזמן כזה, גם אם כבר יש תוצאות אחרי טיפולי חשיפה הדרגתית וכדומה, לא להיות שאננים. עדיף להיות זהיר.

אז זהו שלא תמיד הגוף יודע לדאוג לעצמו, במחלה שיש לי חל שיבוש גדול בהרבה מנגנונים בגוף. ודווקא פה ההקשבה צריכה להיות הפוכה לגמרי - להקשיב טוב טוב למה הגוף מגיב לא נכון ו"לרמות" אותו. אבל כן, זו הקשבה בסופו של דבר.
ואצלנו (אצלי לפחות) יש שיבוש עמוק ובסיסי במנגנון של השינה. זה לא יעזור כמה רגועה אני אהיה (בחלק המתקופה שסבלתי מאינסומניה הייתי מאושרת, ממש. והי לי סדר יום כיפי שהי לי כיף לקום אליו בבוקר וכיף ללכת לישון והכל. אבל שינה?! - גורנישט. אין מנוס מכדורי שינה, כי אתה מגיע לאובדן שפיות. אבל אני משתדלת לצרוך אותם בתבונה, ובחוכמה עד כמה שאני מצליחה לקבל תשובות מרופאים, כי זה נופל "בין תחומי" וצריך לשקלל את כל הנתונים שאומרים רופאים שונים.
זה ממש "הנדסת שינה".
אבל זה חשוב ואני מקפידה על זה כי זה אלמנטרי. אם אין שינה הכל דפוק.

וגם המוח במחלה הזו לא יוצא לחופשה של ימים או שעות, אלא שנים!! זה תסכול שאין לתאר. אבל אני מנסה ללמוד לקבל את זה שאין לי מוח, ואפילו לצחוק עם זה , פשוט כי אין באמת ברירה אחרת

לא משווה ולא מחליפה לא איתך ולא עם אף אחד, ויש ברוך השם
סל מלא ומגוון של הפרעות שינה מסוגים שונים.
אבל למשל השבוע היה לי יום שלקחתי מינון לא מספיק (מסיבות כאלה ואחרות של הנדסת שינה) ולשכב במיטה תשוש, קרוע מעייפות, בלי יכולת להזיז את היד ולקחת עוד כדור, שנמצא ליד המיטה עם כוס מים, ופשוט להיות בסוג של בהייה כזו מוזרה, שאתה "תקוע" במשך שעות על גבי שעות זה לא כיך בכלל. אבל אני מברכת על מה שאיון לי ועל מה שיש לי, ובעיקר על זה שאני לומדת מיום ליום איך לחיות עם זה יותר נכון.
- בחמש לפנות בוקר הצלחתי לקום פיזית כדי לקחת עוד כדור. ואז ישנתי מחמש וחצי עד שמונה וחצי. להיט! בוווקקקררר טובבב יום חדש.

הגוף שלי לא ידאג לזה. אני צריכה לכוון אותו כמו מכונה, כמו רובוט ולמנוע מלהגיע למצבים. אם לא אקח כדורי שינה אגיע למצבים קשים מאד. ותודה לאל שגם הרופאים יודעים את זה.

את אומרת את זה מכוונה טובה, ותודה. אבל זה כמו שאמרה לי איזו מטפלת אלטר' שלא מבינה את המחלה הזו בכלל: "תסמכי על מערכת החיסון שהיא יודעת להתמודד עם הכל", לייק האללווו?! יש פה פגיעה במערכת החיסון עצמה. בואי תדרכי על יבלות. אז לפעמים אתה צריך להגן על הגוף בצורה שכלתנית ומתוכננת, כי כשהמנגנונים נדפקים הם נדפקים. במחלה הזו זה לא מסתדר מעצמו. לצערי. הרב.

ברכות ושיהיו הרבה שעות לילה עם שינה.
לגבי תחושת האולטרה ריטלין הזו אני יכולה לדמיין וזה נשמע לי די מפחיד. בעיקר כשלכל היי יש דאון, באותה מידת עומק וגובה.

מקווה שתחושות לכאן ולכאן יתחילו להתאזן ולמצוא איזה אמצע, שיהיו לך ולמירו יחסים נפלאים

Sigal H

New member

מקווה שההסתגלות תשכך מהר והמירו יפסיק לעשות שטויות ובאמת יעזור, ותוכלי ממש לנוח. הלוואי

למעלה