אני חושבת להיות טבעונית...

rainbowgirl

New member
אני חושבת להיות טבעונית...

אבל יש כמה דברימ שקשה לי להפרד מהמ... ביצימ:אני אוכלת ביצימ חופשיות ,אבל אני כמעט ולא וכלת ביצימ... אבל יש את כל העוגיות והטבעול וכל הדברימ שמכילימ בפנימ ביצה... חלב:טעמתי את החלב של אלפרו,הוא לא טעימ... טעמתי את החלב של צוריאל והוא היה יותא טוב משל אלפרו,אבל בכל זאת... אותו הבעיה כמו של הביצימ... אני אוכלת מלא עוגיות ודברימ כאלה שמכילימ חלב... אני רוצה להיות טבעונית אבל כל מה שרשמתי למעלה זאת הבעיה... יש לכמ פתרונ? איכ אני יצליח להפסיק לאכול את הכל? -עמ הצימחונות:הפסקתי בבת אחת לאכול בשר...

עצות שלי...

ישנם עוד סוגים של חלב סויה, את מוזמנת לנסות אותם. אולי תמצאי כי חלקם טעימים לך מאוד. בכל מקרה, אני יודע שלי חלב סויה לא היה טעים במיוחד בהתחלה כי כל הזמן ניסיתי להשוות אותו לחלב אמיתי, אבל עם הזמן כשהפסקתי עם חלב הוא נעשה טעים במיוחד. רצוי לעשות בצורה מבוקרת את המעבר, תחליטי לעצמך מה את מפסיקה בכל זמן, זה יהיה לך יותר קל נפשית (לפחות לרוב האנשים זה ככה), ויותר קל פיסית (מערכת העיכול עובדת הרבה יותר טוב כשמספיקים חלב וביצים בפתאומיות
). אני חושב שהבעיה העיקרית שאני מרגיש מאנשים שעוברים לצמחונות וטבעונות זה הרצון למצוא תחליפים. אמנם יש מאכלים נורא טעימים שאנשים מעדיפים לא לוותר עליהם (אם אדם רגיל לפתוח כל בוקר בקערת דגנים על חלב, אז רצוי שימצא חלב סויה) אבל בגדול היופי בלעבור לתזונה חדשה, זה למצוא דברים חדשים לאכול ולא לחפש תחליפים לדברים הישנים. עשי סיור בסופרמרקט, תתענייני בכל מיני מזונות שלא נגעת בהם מקודם: קטניות מסוגים שונים (חומוס, פול, שועית ועוד), נסי למצוא ירקות ופירות מעניינים חפשי דרכים לתבל אותם כדי שיהיו לך טעימים. גשי לחנות הספרים הקרובה לביתך וקני ספר מתכונים טבעוני (או שתזמיני באינטרנט זה פשוט יותר) דפדפי בו, תגלי פתאום כל מיני מאכלים שאולי שווה לנסות. תהיי יצירתית, נסי לבשל לך, להרחיב אופקים. גם תהני מאוכל טעים יותר, גם תרחיבי אופקים, אבל הכי חשוב - תשמרי על תזונה מאוזנת!

rainbowgirl

New member
תודה רבה רבה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אבל יש גמ את הבעיה של הגלידות... אני מתה על גלידות! אבל יש לי גמ מכונת גלידות שאני יוכל להכינ לבד,אבל זה לא אותו הדבר...

InvisibIe

New member
אם את מחפשת בסופרמרקטים חרדיים

את יכולה למצוא גלידות בלי חלב ובלי ביצים. יש המון בלי חלב, בלי ביצים צריך לבדוק גם ברשימת המרכיבים שאף אחד מהחומרים עם השמות המשונים לא בא מביצה, אבל זה לא קשה למצוא. היתה לנו אחת ממש טעימה שלא מרגישים בכלל שהיא לא גלידה "רגילה", אבל כבר חיסלנו אותה ואני לא זוכרת איך קראו לה. נראה לי שתהיה לך בעיה של מיקום, כי אני לא חושבת שיש בדרום (אבל אולי אני טועה), אבל את יכולה לקנות סטוק אם את מגיעה לבני ברק או ירושלים, וגם תמיד יש את האפשרות שתמצאי במקרה גלידה כזאת במכולת הרגילה שלך, ואז את יכולה לבקש שיביאו תמיד.

rainbowgirl

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif

המ... אני גרה בבאר שבע ואמ זכרוני לא מטעה אותי יש איזה חנות עמ רק דברימ טבעוניימ... אני יקפוצ לשמ מתישהו ויבדוק... תודה לכ למי שענה

rainbowgirl

New member
אמרתי לאמא שלי שאני רוצה ללכת

לדיאטנית או מה שזה לא יהיה כדי שתעשה לי תפריט וחוצ מזה אני רוצה גמ לעשות דיאטה...

לא חבל להיות טבעונית?!

צמחונות זה סבבה, אבל להיות טבעוני? לא חבל? אין מה לאכול, וכל מה שיש עולה פול כסף....

lilithmm

New member
אתה טועה ובגדול

אפשר בקלוט לנהל אורח חיים טבעוני בלי להוציא כסף על אלפרו וטופוטי.

למעלה