אני חושבת שאכן יש לנו אלרגיה לחלב

שירי ל

New member
אני חושבת שאכן יש לנו אלרגיה לחלב

הפסקתי את כל מוצרי החלב בשבוע האחרון למעט הסימילאק ובאמת הנזלת כמעט ונגמרה לגמרי. אתמול נתתי לה כמה כפיות (הרבה) של גלידה בחוץ, והנה היום שוב נהרות של נזלת
אני חושבת שבשלב זה אני אנסה את התחליף הצמחי. ואם יש אלרגיה, מה זה אומר: שזה עכשיו כשהיא תינוקת או שכל החיים תסבול מזה?

אולי תפני לאלרגולוג?

אתמול היינו אצל אלרגולוג ועשינו טסטים לאלרגיה לתותים וביצים. היינו בטוחים שיותם אלרגי מאחר והגיב בפריחה מיידית לאחר שאכל ביצים אבל דווקא לא היתה שום תגובה לטסט וקיבלנו הנחיות והסברים שיעשו את החיים שלנו יותר קלים. כמו להוריד רמת היסטריה סביב נושא האלרגיות.
בכל אופן, באיזור שלנו צריך לחכות חודשים לתור לאלרגולוג. אז אל תתמהמהי ושרייני לך תור.

popo11

New member
אני פרחתי בתור תינוקת

לפני המון המון המון זמן, ואמא שלי קנתה אז (ביוקר, כמו שהיא מזכירה עד היום) סימילאק. היום ? כלום. בת כמה היא ? אולי צריך לחכות למחסום השנה כמו שממליצים בטיפת חלב.

שירי ל

New member
בת 10 חודשים - אבל על הפי המלצת

משרד הבריאות (ואני מאוד נצמדת להמלצות האלה) מותר מוצרי חלב לפני גיל שנה - רק עם חלב ניגר צריך לחכות.

אין לדעת לגבי העתיד

איני זוכרת בת כמה הקטנה אבל רגישות לחלב ומוצריו יכולה לחלוף (בעיקר אם היא מתחת לגיל שנה). לעיתים רק כמות גדולה של מוצרי חלב הם היוצרים את הסמפטום. נזלת אינה בהכרח מעידה על אלרגיה לחלב, אני הייתי מגדירה זאת יותר כרגישות. החלב יוצר ליחה ונזלת היא היא הליחה. לבני הגדול מופיעה פריחה אדומה על הפנים בכל מפגש עם מוצר חלב (אפילו קובית שוקולד אחת) כשהוא מגזים ואוכל, נניח, מעדן או שותה שקית שוקו מיד מתחילות לכאוב גם האוזניים. אצלנו מוצרי חלב הם לא חלק מהתפריט. אנחנו משתדלים לתת לילדים לאכול דברים אחרים במקום כדי שלא ירגישו כ"כ בחסר. אשמח לענות לעוד שאלות. העיקר שתהיו בריאים.

אני לא חושבת שזה אלרגיה...

ידוע כי חלב ומוצריו ותחליפים המבוססים על חלב מגבירים ליחה ונזלת. יש פשוט תינוקות/ילדים/אנשים שרגישים לכך יותר ויש כאלו שפחות. חלב גם ידוע כבעייתי למערכת העיכול ויש אנשים ששתיית חלב או אכילת מוצרי חלב גורמת להם לשלשל. הם פשוט יותר רגישים אליו. אני לא חושבת שזה מוגדר כאלרגיה. עד כמה שידוע לי זה יכול להיות גם תקופות ולא חייב להיות "בעיה" לכל החיים! גם תומר שלי בעל אף סתום ובעיות נזלת וליחה מגיל 5 ימים. גם לו סימילק חלבי מחריף מאוד את הנזלת. לפיכך תומר אוכל איזומיל טף ואני ממעטת מאוד במוצרי חלב (מה גם שהוא לא אוהב אותם
). שירלי.

anat30g

New member
מסכימה

בד"כ ילדים שאלרגים לחלב אלרגים גם למוצרי סויה - החלבון שגרום לאלרגיה נמצא גם בסויה ולכן איזומיל למשל אינו פיתרון לילדים שאלרגים לחלב פרה - ולכן אם הילד שלך מגיב טוב לאיזומיל - סביר להניח שהוא לא אלרגי. - אם כי על מנת להיות שקטה ובטוחה גשי לבדוק רגישויות ואלרגיות.

נדייק בפרטים

60% מהאלרגים לחלב פרה אלרגים גם לסויה. עם שאר הדברים אני מסכימה בהחלט.

מיכל153

New member
גם ליאת שלי בת 12 קבלה צמחי.

היי היתה לה ברונכיט ספסטית. קרוב לאסטמה. זה מה שהומלץ לה. אמרו לי להוריד מוצרי חלב כשהיא מנוזלת. כמובן שמאוד עזר. הייינו מרגישים מייד. אין כל קשר לרגישות לחלב. זה יצר המון ליחה. היום וכבר הרבה שנים היא אוכלת מוצרי חלב. אין בעיה. כבר אז נתתי מוצרי חלב והמעטתי בהם בזמן מחלה. יהיה בסדר !! ביי מיכל153

מסכימה חלקית עם מה שנאמר פה

ראשית - אלרגיה לחלב מתבטאת בצורה יותר חריפה מנזלת - פריחה, התנפחות, הקאות - כמו אצל תומר. אצל תומר תחליף חלב צמחי פתר את הבעיה, ואמנם יש אמת בטענה שילדים רגישים לחלב יש סיכוי שיהיו רגישים גם לסויה, אצלינו זה לא כך. לפי דעתי הבעיה אצלכם היא פשוט שמוצרי חלב מגבירים ליחה, ולא מדובר באלרגיה. עובדה שאת ממשיכה לתת לה סימילאק, והנזלת עברה לה. ואגב, יש פתרון גם לילדים שאלרגים גם לחלב וגם לסויה - יש נובולאק HA, שהוא תחליף חלבי, אך חלבון החלב כבר עבר תהליך של פירוק, כך שהגוף לא מגיב אליו בצורה אלרגית. בכל אופן, רצוי לגשת לרופא להתייעץ, ולגבי בדיקת אלרגיה - לא עושים לפני גיל שנה, ובכל מקרה צריך הפניה מרופא. רוב הילדים שאלרגים בילדותם לחלב (ויש הרבה כאלה), האלרגיה חולפת בסביבות גיל שנה, אז אין צורך להילחץ מהבחינה הזו. מכיוון שתומר בן שנה ביום שישי הקרוב, היינו אתמול אצל הרופא וקיבלנו הפניה לאלרגולוג, ואני מקווה שנלך אליו מהר.

לאה_מ

New member
אני לא יודעת אם זה נקרא אלרגיה

אבל זה כבר סמנטיקה. אורי רגיש למוצרי חלב. כשהוא שתה בפעם הראשונה תחליף חלב אם על בסיס חלב, הוא פרח בכל הגוף והיו לו ממש שלפוחיות. פעם הוא מרח לעצמו קצת קוטג´ על הרגל (לא אכל, רק מרח על העור), והאזור ה"נגוע" התכסה מיד בשלפוחיות. מצד שני, הוא לא רגיש לחלבון סויה, וכך הוא אוכל מעדני סויה (שהם יקרים וגם לטעמי פחות טעימים מיוגורט, אבל אין ברירה). יש לי תחושה שהרגישות שלו פוחתת עם הזמן. עכשיו, אם הוא אוכל משהו שמכיל חלב הוא לא ממש פורח, רק מפתח מין אדמומיות. נראה לי שעם הגיל זה יחלוף (הוא בן שנה וארבעה חודשים). מכיוון שהוא יונק, אין לנו בעיה עם תחליפי חלב אם.

בקשר למעדני סויה

באמת יש להם איזשהו טעם לוואי, אבל הבן שלי מת עליהם! בקשר למחיר, באמת מוגזם לשלם קרוב ל- 5 ש"ח על גביע. אתמול קניתי בסופר סנטר סיטי מעדני סויה של משק צוריאל, ויש הנחה של שקל וחצי על כל גביע! ושאלה.. אני מחפשת מעדן סויה ללא חתיכות פרי (יותם יורק אותם החוצה) אבל שגם לא יהיה דיאטטי. מישהי נתקלה? שמתי לב שמשק צוריאל מיצרים מעדנים בטעם וניל ושוקולד אבל 0.3% שומן או מעדנים של 3% שומן אבל שיש בהם פירות.

|כוכב|ניריתי שימי לב|כוכב|

משרד הבריאות הורה למשק צוריאל להוריד את המוצרים שלהם מהמדפים, מכיוון שהסתבר שתהליך הפסטור שלהם לא תקין, ויש סכנה למחלות באכילת המוצרים שלהם! נדמה לי שדובר רק על מוצרי 5% - אבל אני לא הייתי לוקחת סיכון עם המוצרים שלהם כלל, עד להודעה חדשה (תעקבי בעיתונים) יש את המוצרים של alpro שאותם תומר אוכל, והוא לא ממש מת עליהם. אני נותנת לו מעדן שוקולד או וניל, שיותר טעים לו. ראיתי שיש להם גם מוצרים בטעם פירות - אני לא יודעת אם יש בזה חתיכות פרי או לא, כדאי לבדוק.

Shellylove

New member
לאלפרו יש מעדנים

בטעם וניל, שוקו, קרמל ופרלין. המרקם שלהם הוא כמו של פודינג והם מוצרים עמידים (לא מצריכים קירור לפני שפותחים אותם), כך שנוח לקחת אותם לנסיעות, לגינה וכו´.

אם את מדברת על נזלת וליחה, אז

ידוע שמוצרי חלב מגבירים את הנזלת והליחה, ולא אצל כולם. למתן אני השתמשתי במטרנה צמחית בזמן צינון ואכן כך הפסיקו הצינון והליחה ולא התגברו. אם זו אלרגיה של ממש, אז כדאי להפסיק את מוצרי החלב לגמרי. לאחי, למשל הייתה אלרגיה כזו בגיל שנה והיא חלפה אחרי מספר שנים.

למעלה