בטח קשה...
אם הייתי במצב שלך.. כבר מזמן הייתי באותה תחושה. זה כל כך קשה. אני עברתי למקום חדש, והייתה לי עבודה קבועה ככה שהשיגרה בגדול לא השתנתה ומאיה עוד הייתה בבטן והיה לי מאוד קשה, הרגשתי זרה, לא שייכת, ממש בארץ נכר. אפילו בסופר הרגשתי כאילו זה חול. זה לא נעים הרגשה של בדידות נוראית.. תוסיפי לזה ילדה קטנה ומתוקה שרוצה כל הזמן אמא, שאמא רוצה קצת שקט.. ואצלי אני הייתי גמורה מזה , סופי שבוע זה כייף אבל קשה לי מאוד, כל היום לטפל להשגיח להכין לה אוכל , להעסיק , להחליף ועוד ועוד.. זה קשה ואין מילים לתאר את הקושי.. וגם במעבר בין עבודות קשה, קשה המתח למצוא עבודה חדשה ונעימה, וקשה בכלל. אם ספרת פה את הדברים המוחשיים זה יותר מדי לבחורה אחת שנמצאת די רחוק ממשפחתה ורחוק מבעלה שנמצא בעבודה רוב היום, בעבודה חדשה שהוא צריך להוכיח את עצמו. אין מנוס בלינקה, את חייבת אבל חייבת , לצאת החוצה, את יודעת שזה הדבר היחיד שיוסיף לך קצת נחת, למרות הגשם ולמרות הכל, תקחי את ההצעות של הבנות ותפגשי איתם, זה הדברים שמצילים אותי מדי פעם אחרי הצהרים, שאני קופצת לחברה.. ומעבירה במהירות את אחרי הצהרים. ועוד כמה הצעות פרקטיות : לקחת את הילדה ברכבת בבוקר לנהריה, זה חויה נחמדה.. לבלות כל היום עם המשפחה.. ולנוח עד כמה שאפשר ולחזור ברכבת.. תנסי להתאים לשעות שסביר שהיא תישן. לבקש מהבעל שיחזור באיזה יום קצת יותר מוקדם, ולצאת לנשום אויר בחוץ, סתם ככה גם בלי אף אחד אפשר קצת לקבל שקט ושלווה. טיפה שמש בחוץ, תעמיסי את הילדה על העגלה ותצעדי קצת ברחובות, אם יש איזור כזה נחמד עם חנויות ומה להסתכל, זה יתן קצת אויר לנשימה.. ובייבי סיטר, פעם בשבוע שבועיים לשעתיים, טיפה מאמץ כלכלי לא היסטרי, אבל , נותן הרבה במצברים.. ודבר אחרון.. כשהיא יושנת בצהרים גם את יושנת איתה, לא מנקה , לא מסדרת צעצועים.. הבית לא יברח.. למעשה במילא את לא מכירה אף אחד... אז אין מה למהר לסדר.. את גם יכולה בערב, להעניק את הילדה אחר כבוד לאביה היקר, והעייף אומנם, לפחות פעמיים שלוש ולצאת גם בערב.. לעשות מקלחת ארוכה ומרגיעה, ולחשוב שהתקופה הזאת לא תחזור, עוד מעט חוזרים לשיגרה. ואז גם יהיה קשה... ושולחת לך מפה את כל הכוחות שאפשר... זאת תקופה היא תעבור... מקווה ומבטיחה..