אני חושבת שהכפירה שלי התחילה

אורלי^

New member
אני חושבת שהכפירה שלי התחילה

בעקבות מישהי שהתאבדה וכמה ימים לפני שהיא התאבדה היא כתבה מכתב לאלוהים והיא ביקשה ממנו שהוא יעזור לה הבעיה שאלוהים כל כך "אהב אותה" (בציניות) והוא כנראה קינא בנו על זה שיש לנו אותה אז הוא החליט שהיא יקרה לו ולכן הוא גרם לזה שהיא תתאבד במכתב היה בסוף שורה "אלוהים כדי שתדע שאם המצב הזה ימשך תפגוש אותי בקרוב כנראה בגלל שאתה רוצה לראות אותי אצלך" ואח"כ זה המשיך ויש עוד סיבות

continiu

New member
ללא נושא

מזדהה עם כאבך. אבל לא הבנתי את הסיבה ובכלל מי צריך סיבות ? אם מחר תזכי בלוטו אז יש אלוהים ותחזרי בתשובה?

אורלי^

New member
לא אני יסביר לך משהו אין מאמינה

שיש אלוהים אבל אני מאמינה גם שהוא עושה מה שנוח לו ומה שהוא רוצה אבל לעזעזאל הוא יכול להועיל גם לנו

ניצבת

New member
אלוקים לא עושה את הדברים בשבלנו...

אם מישהו מכם היה שם לב להדרדרות במצבה של החברה ודואג להפנות אותה לטיפול ייתכן וההתאבדות הייתה נמנעת. דיכאונים לא מטופלים נוטים להתאבד אבל לפני כן הם מפזרים הרבה סימנים. וחוץ מזה האלוקים יש לו החלטות אייך לנהל את חיינו שלא קשורות בנו. אבל אנחנו יכולים להשפיע על ההחלטות בעזרת המעשים שלנו. ככל שנרבה להיות חיוביים נראה שגם האלוקים חיובי אלינו.

פגעסוס

Well-known member
אם אכן קיימת ישות עליונה... ../images/Emo63.gif

הרי אנחנו בשבילה כמו ניסוי מעניין. בהתחלה משקיעים בניסוי (ניסים, נביאים וכו´) אך לאחר כמה זמן הכל הובן, ומשקיעים בפרוייקטים אחרים. בעוד במונחים שלנו ניסוי בד"כ נמשך כמה חודשים עד כמה שנים, במונחים של ישות עליונה יותר הוא עלול להמשך מאות בשנים (הבדלי ראייה של זמן, אשמח לפרט אם תרצו). והנקודה שלי היא, גם אם קיים "אלוהים", למה לדעתכם אכפת לו ממה שקורה לנו בכלל? אנחנו ניסוי ישן וכבר אין תקציב לטפל בנו. לשם הסר ספק אומר כבר עכשיו, אני אינני מאמין כי קיים אלוהים או כל ישות עליונה אחרת. אשמח לתגובות (ואשמח עוד יותר להגיב עליהן ברגע שיהיה לי זמן...) GYXOIO

אורלי..

ב"ה שלום אורלי.. צר לכולם אל זה שאדם התאבד. אני לא יודע מה היו המנעים של החברה שלך להתאבד, אבל בכל זאת, מכאן ועד להאשים את אלוקים הדרך רחוקה. נכון, מותר לבוא אליו בטענות, ורצוי לבוא אליו בטענות, אבל מכאן ועד לאבד אמונה, ולבועט בכל הדרך אז.... ודרך אגב: כל אלו שצועקים "אין אלוקים" ו"אלוקים לא קיים" וכו´ וכו´ הם המאמינים הכי גדולים, כי למה להתעצבן אל דבר שהוא לא קיים? בשביל מה להוציא אנרגיה על זה? לא חראם? Kיציק

אורלי^

New member
אוקי סבבה אין לי בעיה שתענו לי על

הדברים אבל יש עוד דברים למשל בעית הפימנזם בציבור הדתי לאומי והחרדי (אלי אני יודעת שזה לא פורום חופש אבל אני חייבת לעלות את הנקודה הזאת אז תתיחס בהבנה) למה העזרת נשים יותר קטנה משל הגברים? למה אישה חייבת להיות צנועה והגבר לא? אתם בטח תגידו שהגבר גם צריך להיות צנוע אבל אני זוכרת בטיולים שעשיתי אם זה מעיין או משהו אז רק הגברים נכנסו ואנחנו היינו צריכים להיות בחוץ במה אני שונה מהגברים? במה אני פחות טובה מהם?

אורלי יקירתי...

ב"ה שלום אורלי... מעמד האישה בתורה, הוא מעמד חשוב, וחשוב מאוד מאוד. מה זה אישה? זה איש+ה´. איש, לא זכה שיתבסף לו אות משמו של אלוקים, הנשים זכו כן! אישה בתורה זכתה ליחס מועדף! בנות צלופחד זכו שיתחדש למשה משהו על ידם. וזה שאישה צריכה להיות צנוע, לא אומר שאסור לה לעשות דברים מסויימים! אדרבה, יש דברים שבהם נשים מוצלחות יותר. וזה שהעזרת נשים קטנה יותר, נו באמת.. הרי מצוות תפילה היא על הגברים, נשים עושות את זה, לא מתוך מצווה, ואז הזכות שלהן גדולה עוד יותר, וביננו, ראית הרבה נשים הולכות לבית כנסת חוץ מראש השנה ויום כיפור? Kיציק

אורלי^

New member
תתפלא כן אצלנו הלכו בשבתות אז

למה אישה צריכה להיות צנועה וגברים לא? לילה טוב לכולם בתקווה שתרדמו

ניצבת

New member
האם קראת פעם את הספר נשים מונוס ו..

גברים ממאדים. המחבר הוא גוי והוא מסביר שיש הבדל גדול בין נשים לגברים. מי שברא אותנו הקב"ה ברא אותנו שונים האחד מהשני כי אילו רצה היה יכול לדאוג ליצור יצור בעל מין אחד זה לא בעיה לקב"ה. מטבע הבריאה הגבר מתחמם מהר יותר ויצר המין שלו קצר יותר ומתקשה לחכות וכאשר הוא רואה אשה בלבוש לא צנוע הוא ניפגע רגשית ופיסית ושימי לב התרגלנו לנשים חשופות בלבוש והסטטיסטיקה מראה על עליה במספר האנסים ועליה באלימות מינית. ולכן נקבע שנשים חיבות יותר בצניעות מגברים. ושלא תחשבי שמותר לגברים ללכת ערומים ברחוב גם עליהם חלים כללים. למה את כל כך רוצה להיות כמו הגברים? אולי את לא מרוצה ממה שאת?

אתה איציק מהקללות על הרבנים ?

צחקנו שבועיים. זה נהייה סלנג - המשפט "ת´זהר או שאני אקלל את הרב שלך"
ולעניין - אל תבלבל במח - האישה ביהדות מרוחה טוב טוב מתחת לעקב נעלו של הגבר ותורתו המקודשה רק שהיהדות השכילה לצבוע את זה במילים יפות יותר מאשר האיסלם, למשל. זה שתשכנע אסיר שמצבו טוב כי הוא לא צריך להתמודד עם שכר דירה ובישול, לא יהפוך את מצבו לטוב.

"האישה ביהדות.... וכו´ וכו´"

אני מבינה שאת אומרת את זה מתוך ידע.. לפלא לי, כי אני דתיה ככבר הרבה שנים, ועוד לא גיליתי את זה.. או נכון לומר, גיליתי את ההיפך.

מתי גילית את ההפך ?

כשאת מנודה, כשאת בעזרת הנשים, כשאת אומרת "ברוך שעשני כדמותו", כשיורקים לתוך נעלך ברבנות, כשהופכים אותך למכונת ילודה חסרת זכויות ממשיות, מתי בדיוק ? זה שחונכת לשרת את החברה הגברית והטמיעו בך את המחשבה שזהו צו אלוהי וזו הגשמתך העצמית - זה לא הופך את הדברים אכן לכאלו. זיכרי רק שכל הכתובים נכתבו ע"י גברים בחברה גברית שזכויות הנשים בה לא התקיימו אלא במסגרת טובות ההנאה (תרתי משמע) שהיה בהן לגברים. כאז - כן היום. משמח אותי שיש נשים - גם דתיות - שלא קוראות לזה גשם...ומעציב שיש כאלו שלא.

למעלה