אני חושבת שהנושא הוזכר פה בעבר,

אני חושבת שהנושא הוזכר פה בעבר,

אני מצרפת את המידע עבור מי שלא קרא: מליאת הכנסת אישרה (ב', 18.6.07) בקריאה שלישית הצעת חוק המאפשרת להורה של אדם עם מוגבלות להעדר מעבודתו. יוזמי הצעת החוק, חברי הכנסת עמי אילון (עבודה) וחיים אמסלם (שס) הסבירו כי החוק קובע שהורה לאדם עם מוגבלות יהא זכאי לזקוף עד 15 ימים בשנה של היעדרות, בשל השגחה וליווי מיוחדים של האדם עם המוגבלות, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו או על חשבון ימי החופשה המגיעים לו. בנוסף קובע החוק כי כאשר העובד הוא הורה יחיד או שהאדם עם המוגבלות נמצא בהחזקתו הבלעדית, יהיה זכאי העובד לזקוף עד 30 ימים בשנה של היעדרותו. ח"כ אילון אמר לאחר אישור הצעת החוק כי "כשם שהחוק מתחשב בהורים לילדים חולים הזקוקים להשגחה כך ראוי וצודק שהמחוקק יקח בחשבון את הצורך הקיים בנוגע להורים של אנשים עם מוגבלות". לדבריו, "אדם עם מוגבלות נזקק, בכל גיל, בחיי היומיום לליווי והשגחה בשל מוגבלותו הפיסית או הנפשית. בניגוד להורים אחרים, אילוץ זה אינו מסתיים בהגיע הבן או הבת לבגרות. חקיקת חוק זה מעלה את רמת הביטחון הסוציאלי ומטרתו להבטיח קיום בכבוד לאנשים עם מוגבלויות ולבני משפחתם".

חני ח

New member
חוק מתחשב

אחרי השבועות האחרונים נגמרו לי הבדיקות והטרטורים שעברנו כיסחתי את כל ימי חופשתי מעניין אם אפשר לשנות ?

למעלה