אני חושבת שלפתע הבנתי שבעצם כל חיי אני סובלת bpd

מיצקו

New member
אני חושבת שלפתע הבנתי שבעצם כל חיי אני סובלת bpd

חדשה פה...
אתמול בערב, אחרי ששוב חברים יקרים וקרובים יצאו מחיי בסערה וטרקו אחרהים את הדלת כי לא יכלו לשאת את הדרמות שלי יותר (ובצדק), ושוב, בפעם המי יודע כמה נותרתי מבודדת לחלוטין, אני אפילו לא יודעת מאיפה באה לי ה״הארה״ הזו לשבת ולקרוא על הפרעת אישיות גבולית ואני חושבת שזה בדיוק מה שאני סובלת ממנו כל חיי. אני מאמינה שזה התחיל איפושהו בגיל הנעורים, והולך ומחריף עם השנים כשלא זוכה לטיפול והמענה הנכון. אובחנתי בעבר עם הפרעה דו קוטבית (אבחנה שהסכמתי לקבל לתקופה קצרה אך ניערתי מעלי בהמשך כי אני לא חושבת שעל סמך התקף מאני אחד ניתן לאבחן אדם כדו קוטבי, זה בעיקר יותר קשור להתנהגויות קומפולסיביות שלי של התמכרות לקניות ומין). דכאון מג׳ורי מלווה אותי בערך מגיל 16, בעקבות טיפול עם מטפלת שמשלבת מיינדפולנס בטיפול הצלחתי להחלים גם ממנו בהמון מובנים בשלוש השנים האחרונות. נותרתי עם בזבזנות בלתי מרוסנת, תקופות של צריכת סמים מופרזת, הפרעת אכילה (שנעה על ציר בין הרעבה עצמית לבינג׳ איטינג) תחושת ריקנות שמגיעה לעיתים קרובות ומלווה אותי, התנהגות מינית חסרת אחריות ובעיקר בעיקר הקושי הגדול מכולם- הקושי בניהול קשרים חברתיים ורומנטיים. בכנות הכי גדולה שלי אומר- אין לי אדם אחד בעולם, אין לי חבר אחד, אין לי בן זוג. כל מערכת יחסים שאי פעם הייתה לי תמיד נגמרה בסערה גדולה, עוצמת הרגשות והסחרור שאני מצליחה לסחוף אליהם איתי אנשים ממאיסים אותי עליהם והם עוזבים. אני ממיטה על עצמי את האסון, את הריחוק, את הפרידה במו ידי מתוך פחד. הפחד מנטישה כל כך גדול שבמשך השנים העדפתי פשוט להשיל מעלי כל קשר חברתי שהיה לי ולהשאר לבד, כי לבד אני שמורה מכל פגע. אם בעבר הייתי מצליחה להחזיק מערכות יחסים כמה שנים, זה הלך והתקצר לשנה, אחר כך לחודשים... מערכת היחסים המשמעותית האחרונה שלי החזקה שלושה חודשים עד שהיא עזבה פגועה ושבורה לרסיסים מההתנהגות האיומה שלי ומרכבת ההרים הרגשית שסחפתי אותה אליה. אני מרגישה שאני מסתובבת בעולם כשאין לגופי עור. הכל כואב, הכל שורף, עוצמת הרגש שורפת אותי כל הזמן, אז מעדיפה להיות בהמנעות מכל דבר שיכול להכאיב. במקומות בהם אני מרגישה בנוח (מול משפחה למשל) חווה תגובות בלתי פרורפוציונאליות לסיטואציות והתקפי זעם קשים. חיה בפחד מתמיד מהתקדמות בחיים, ממשיכה באותה עבודה כבר עשור כי לא יודעת איך להתקדם ממנה ולעבור לשלב הבא (אפילו שבכנות, אני אוהבת את העבודה שלי, אבל חושבת שמשהו כן עוצר אותי מלהתקדם). אפילו עם המשפחה שלי אני לא מצליחה לשמור על קשר כי כל קשר אנושי מסב לי חוסר נחת, כואב, מצד שני אני כל כך כמהה לאהבה, כל כך רוצה להיות נאהבת, אבל לא יודעת איך, לא מצליחה. אני שבויה במעגל של סבל, כשעוצמת הכאב כבר חזקה מדי והרגש מאיים להטביע אני חווה מעין ״ניתוקים״, ככה החברה האחרונה שלי קראה לזה, כאילו פתאום חוסר חיבור לסיטואציה, פתאום היא קולטת שמי שיושב מולה זה לא ממש אני, אני חסרת מנוחה, לא מחוברת, העיינים שלי בוהות בחלל מחפשות תשובה, אני לא נוכחת ברגע כי הרגע הוא רגע אינטימי ואוהב ואין בי שום יכולת ליצור אינטימיות. מעולם לא הצלחתי ליצור אינטימיות אמיתית, כנה לאורך זמן, תמיד ברחתי. מה עושים עכשיו??? זה נשמע לכם כמו הפרעת אישיות גבולית? איך זה יכול להיות שאני הולכת לטיפול מגיל 16 (היום בת 32) ואף אחד לא העלה על דעתו שבזה מדובר? זה ממש מתסכל אותי...

מיצקו

New member
מוסיפה

האמת שאני חושבת שזה מעולם לא דובר בטיפולים משתי סיבות: הסיבה הראשונה היא שלטיפולים לרוב הבאתי את עולמי הרגשי הפנימי, לא התעסקתי כל כך במערכות היחסים החיצוניות לי, יותר בחוויה הפנימית שלי של תסכול, דכאון, תחושה שאני רעה, איומה, פטתית. לא אהבתי להתעסק במערכות יחסים כי זה היה מקום שמאד קשה לי לגעת בו, מקום שבו נחלתי כשלון שוב ושוב ושוב ודי התביישתי להביא את זה בצורה הכי כנה ואמיתית שיש. שנית, המטפלת האחרונה שלי, המדהימה באמת, בגישת מיינדפולנס, איתה הצלחתי במובנים מסויימים להבריא מדפוסים מנטאליים רבים שהשאירו אותי שבויה במעגל הדכאון המאג׳ורי המון שנים, התנגדה מאד לפתולוגיזציה של קשיים, ואני מאמינה שגם אם ראתה קווי דמיון רבים להפרעה היא לא הייתה מעוניינת לתייג אותי ככזו. סתם חשבתי להוסיף את זה...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ברוכה הבאה מיצקו

&nbsp
סיפור מורכב יש לך ..ולא פשוט. הסבל שלך רובו אולי כולו נוגע בכולנו כל המופרעים מכל סוג...לפחות משנות הניסיון שלי ..
&nbsp
לאבחנה קשה ולמעשה אסור לנו לעשות אותה פה..קבעו הבנתי דו קוטבי...מתיישב מעל הפרעת אישיות במחינת איבחון זה זו מחלה . לא הפרעה. אבל לאבחן כאמור לא התפקיד שלנו....לגבי תרופות יכולים לדבר על תופעות לוואי וכו' לא על עצם קביעה אם את צריכה או לא..קודם אני שם את זה על השולחן
&nbsp
תראי אני גם מאובחן כפול למעשה..הפרעת אישיות מורכבת במרפאה..סכיזופרניה בביטוח לאומי..הפסקתי להתחייחס לזה בשלב מסויים כי הבנתי שהאבחנה משנה רק מבחינת טיפול תרופתי...מעבר לזה מה שבאמת קובע זה מה עושים עם זה ההתמודדות היומיומית...המטרות לעתיד..הדרך לשם..
&nbsp
הסיוט הזה שעובר עלייך לא פשוט ...ממש לא, אם קראת בפורום אחורה את בוודאי ראית את זה אם לא אני מציע שתקראי..עם הרבה תזדהי....
&nbsp
תראי לגבי מה הבאת לטיפול ..זה מה שהבאת זה בסדר טיפול לא לוקח שנה או שנתיים גם לפעמים...בטח לא שיש איבחון דו קוטבי או אפילו הפרעת אישיות ..התמדה מביאה תוצאות ...ועוד דברים שאכתוב בהמשך
&nbsp
למעשה יש אנשים כמוני שמקבלים סל שיקום נפשי ליווי בבית בחיים לתקופה שצריך גם אם זה שנים...הנה קישור למיגע על זה
&nbsp
https://www.health.gov.il/Subjects/mental_health/rehabilitation/Pages/Sal.aspx
&nbsp
מנסיון שלי זה עוזר.
&nbsp
עוד דבר ואני בכוונה לא מתייחס לסיפור עצמו מה קרה ההתפרצות זה מובן לי..אלא לתהליכים שאני חושב שאת חווה..
&nbsp
לדעתי את אולי בהתנגדות לעצם האבחון לטיפול להתמודדות אמיתית..וזה מובן לא פשוט...
יחד עם זאת אני שואל אותך טוב לך בביצה הזו? במרירות כאב ניתוקים סערת רגשות דרמות כשלים וכו' וכו' וכו'? את אומרת שלא...
אז למה את לא עושה מה שצריך באמת לצאת משם? זו הבחירה שלך..לא משנה האיבחון עצמו ..
עזרה את יודעת שיש...ואת לא חדשה בתחום...התחושה שלי שנתקעת איפושהו...והגעת עד הנה..מבחינתי זה טוב
כי פה אני בתור נפגעי נפש כאלה ואחרים, יכולים להגיד לך מתוך המציאות והזוית של הבפנוכו של המצב...גם דברי הזדהות גם עידוד וגם הארות...
&nbsp
אולי הכי חשוב שאפשר להתמודד אם רק בוחרים..ראיתי פה עם השנים שיפור אצל אחרים אצל עצמי חלק בתהליך ...אבל מתמודדים עם מה שבאמת יש..
&nbsp
אני מקווה שאת לא אוכזבת שאי אפשר לתת לך איבחון ..ומרוצה יחד עם זה שיש מי שמבין שעובר את זה שיתן תובנות מבפנים ויחד של התמודדות..שאני מקווה שתמשיכי איתה איתנו פה :)
תאמיני שאפשר כי אפשר !
&nbsp
מועדים לשמחה מיצקו:)

מיצקו

New member
תודה על התגובה

תודה על התגובה המעמיקה! הבנתי שאני ממש ממש חייבת לחזור לטיפול. ולא, אני לא מפחדת מאבחנה, להפך, אני חושבת שאבחנה נכונה היא סופר חשובה כדי להבין מה הכלים הטיפוליים המדוייקים ביותר עבורי. לא ציפיתי אגב שתאבחנו אותי פה כמובן, רק לשמוע ממתמודדים האם נשמע להם קרוב, דומה, מוכר? אני מבינה שכן... שלחתי מייל לפסיכיאטר שלי הבוקר, כי היה לי ממש לא נעים להתקשר אליו בערב חג ומצד שני הרגשתחי שאני חייבת להוציא את זה ממני. שלחתי לו את הטקסט שפרסמתי גם פה. נראה מה הוא יענה. אני מרגישה שאני חייבת איזשהי התערבות טיפולית ממש sos... חג שמח לכולם!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תתפלאי האבחנה פחות משנה

&nbsp
למעשה, החלוקה לקטוגוריות היא כורח מציאות שנעשה ..בפועל...זה תחום אחד גדול..ולא משנה מה האבחנה...
&nbsp
הטיפול הוא בהתאם למצבים שונים ..בזמן נתון. מה אני מתכוון ? גם בהפרעות אישיות עשויות להיות הזיות קלות..מטפל אחד ישאיא את זה בטווח ההפרעה ..עדיין. ואחר יחשיב סכיזופרניה...
לכן ההתמקדות גם מבחינת שיקום היא היינו הך בפועל נגיד באנוש ..יש מועדון אחד לכולם..לא משנה האבחנה..האם זה טוב? לעצמי לא חשבתי..אותו דבר בעבודה אין מפעל שיקומי למי שנחשב עם תפקוד גבוה..גם לא משהו שאני אוהב..
&nbsp
יחד עם זאת, מאחר ואין ממש משמעות מעמיקה לאבחנה..השאלה שנשארת מה המתמודד עושה עם עצמו..היא החשובה..מה האמת הפנימית שלו שהיא לא נגועה ..לכל אחד ואחת יש ..(אלא אם כן המצב של נתק מן המציאות זה לא המצב שלנו פה ..גם לא שלך..)
המטרות לעתיד היכולות מה באמת יעשה לך טוב..ונכון לעתיד...זה העיקר..
&nbsp
לשם זה הטיפול נועד ..אם מוציאים את הפנימיות באמת אם נותנים משקל ובאמת לוקחים את מה שאומרים לך בטיפול...( לפעמים הם מחדדים לך את הטוב שאת אומרת ולא שמה לב..לפעמים הם רואים את היכולות שאת לא שמה לב אליהם..לפעמים את חושבת שיש קיר מולך וזה רק ניסיון העבר שלך שלא בהכרח תואם להיום..וכו' וכו'..)
&nbsp
זה בודאי לא קל..והדרך לא פשוטה..אבל זו הדרך האמיתית ..
&nbsp
אגב אחד הדברים שאני חולם שמישהו יעשה למען כולם זה קבוצה של נפגעי נפש ללא נכות מביטוח לאומי ..כי זה עוזר...ממש עוזר. אנ בקבוצות כאלה עם נכות..
כח של קבוצה הוא עוצמתי...
מחשבה שצצה לי כעת...אבל אולי את יכולה לבד איזה קורס קטן חוג משהו שיעשה לך טוב נטו..פשוט ללכת להנות .
&nbsp
אני שמח שאת חוזרת לטיפול ...אני מאמין שאם תתמידי ואולי גם טיפול פרטני ? ..זה יעזור.
בכל מקרה יש לך אותנו גם פה:) חג שמח :) :)
&nbsp

חלק ממני

כמה שזה עצוב אך ברגע שקראתי את המשפט " במשך השנים העדפתי פשוט להשיל מעלי כל קשר חברתי שהיה לי ולהשאר לבד, כי לבד אני שמורה מכל פגע".
עלה לי חיוך מפגר על הפנים שאמר לי אלוהים זה בדיוק מה שאני עושה כבר במשך שנה וחצי...
הגעת למקום הנכון. שולחת לך חיבוק
שלך - אלברטין.

מיצקו

New member
תודה על החיבוק

יש נחמה קלה בידיעה שאני לא לבד בתחושות... חג שמח!

alice1803

New member
האמת שזה נשמע כמו הפרעת אישיות גבולית

כתבת בדיוק מה שאני מרגישה, מלבד שני דברים שאני שונה ממך, ושמשקפים הפרעת אישיות גבולית, ושזה חוסר יציבות במקומות עבודה, והעובדה שאת נמצאת באותו המקום כבר 10 שנים, זה משהו שלא קרה לי בחיים, והסיכויים שאני אצליח להישאר במקום אחד, יותר מכמה חודשים הם קלושים ביותר, וזה ממש חד משמעי אצלי, וגם נורא מתסכל.
ומין הסתם, גם לא תורם לחשבון הבנק שלי, ולכן לא יכולה להרשות לעצמי אובססיות כמו שלך ל"קניות" למשל, חחח הייתי רוצה, אבל אין לי מספיק כסף לקניות, אז מעדיפה להוציא על עישונים.
&nbsp
בכל אופן, גם לגבי מין, אני משתדלת להדחיק את האימפולסיביות שלי בהחלטות שאני לוקחת לגבי בחירת בני זוג לסקס וכו', אז אני נמנעת מסקס לחלוטין, כלומר, אפשר לומר שאני עושה סקס, רק כשיש לי מישהו בחיים שאני בוטחת בו, ויכולה ליצור איתו אינטימיות.
&nbsp
וגם שאני עכשיו לא יוצאת הרבה, וגם לא פוגשת אנשים בשביל רומנטיקה, ובכלל נורא קשה להגיע אליי, זה כמו ללכת בכביש נורא ארוך, ואני מתישה את כולם בדרך אליי, בשביל שילכו, כי אני בלתי נסבלת.
איזה התקף מאני היה לך?

מיצקו

New member
ניסוח לא נכון...

היי
תודה על השיתוף...
כנראה ניסחתי לא נכון... אני ממש לא באותו מקום עבודה עשר שנים אלא באותו מקצוע,אותו תחום. מקומות עבודה לא החזיקו אצלי מעולם יותר משנתיים גג, וכמעט תמיד זה נגמר בהתפטרות באמצע משמרת בהתקף זעם בגלל משהו שלא הסתדר לי ולא יכולתי לשאת...
מבחינת כסף- אני גם ממש לא יכולה להרשות לעצמי. אני נכנסת לחובות, שקועה עד צוואר בהלוואות שלוקחת אחת לכמה זמן בכדי לסגור את המינוס אליו הבזבזנות הבלתי מרוסנת שלי גוררת אותי. מדי פעם פונה לעזרה להורים. אבל ממש לא יכולה להרשות לעצמי...
לגבי מין- טוב זה כבר יותר מדי מורכב, צריך פוסט שלם בשביל זה...

alice1803

New member
חחח כן אה, אנחנו מורכבות, אין שחור ולבן

אני משתנה כל הזמן, לפי מצב הרוח שלי, ויש הרגשות של מאניה לפעמים, אבל זה יותר האדרנלין שלי, מאשר הרגשה ממושכת וארוכה של הכל טוב ומדהים.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
פה שיקום יכול לעזור..

&nbsp
אגב לפי הכתובים שאני מכיר בזבזנות יתר יותר קרובה לדו קוטבי...גם התנהגות מינית לא מבוקרת...הכל תלוי בעוצמה...בתיאור שלך זה נשמע מצב לא טוב. ( שוב האבחנות קצת שרירויות ..הכל פגיעת נפש גובה הלהבות בעיקרון קובע..)
&nbsp
פה השיקום שיש עם או בלי נכות יכול לעזור למתן...שיש ליווי קבוע מסודר קצת קשה להתפזר..זה שומר על מסגרת...גם אפשר בשיקום ללמוד לרסן את זה...עצם זה שיש לך את ההתקפה של להסתער על קניות ויש עם מי לדבר לפני...יכול לחסוך..
&nbsp
ושוב אני חושב שמטרה לעתיד חשובה פה שיש מטרה מפוקסת הצורך לבזבז פחות ..
&nbsp
וגם אם נפלת יש מי שאיתך..לנתח את זה לדבר על זה ולנסות יחד למנוע את זה..בתהליך טוב אפשר לצמצם מאוד..
&nbsp
סל שיקום ( לא חייב נכות מביטוח לאומי)
&nbsp
https://www.health.gov.il/Subjects/mental_health/rehabilitation/Pages/Sal.aspx
אני חושב ששווה לך לנסות..

madcap

New member
נשמע מוכר

הזכרת לי את הפוסט הראשון שכתבתי פה אחרי ההתקף מאני הרציני הראשון שלי שבעקבותיו הגעתי לקרוא על גבוליות, ואז נשמטה הקרקע תחת רגליי.
יכול מאוד להיות שהמטפלת שלך ידעה ולא אמרה לך, לא יודע כמה טוב אם בכלל היה לפתוח את התיבה הזאת, בהתחלה נראה לי שהתסמינים אפילו התעצמו אצלי קצת כי פשוט פעלתי עפ מה שקראתי בלי להיות ממש מודע, עד הרגע שכן הייתי מודע והתהפכתי על הכול ובאמת שמאז לא קראתי שום מאמר או שהתעסקתי בזה,יכול להיות שהיום, 6 שנים אחרי, המודעות מתחילה להניב פירות אבל אם הייתה לי האפשרות לבחור יכול שהייתי מעדיף לא לדעת, עם המודעות באה סטיגמה עצמית ולא חסר לי מאלה.
משהו שמאוד מאפיין גבוליים זה בלבול וערפל גדול, לא היה לי מושג מה לא בסדר איתי, ניסיתי להבין את עצמי וקיוויתי שהזמן יפזר את הערפל.
כמו שירון כתב באמת פחות מעניין אבחנות ויותר מעניין מה עושים, אני מעולם לא הייתי בטיפול כי הכורדי שבי יודע לפתור רק לבד, אבל אם את מטופלת אולי שווה להתייעץ לגבי dbt שזה לפי מה שאני יודע זה טיפול שבאמת נותן כלים לעזור להתמודד עם הטרפת הרגשית הזאת, אולי עוד אלך בעצמי יום אחד, אולי לא סבלתי מספיק עדיין למרות שבואנה.
תחושת הבדידות שלך זו בעיקר תחושה וזה קיים בעיקר אצלך בראש, נראה לי שאת יודעת את זה אבל כן מה שמרגישים חזק יותר ממה שחושבים, כול עוד יש לך משפחה שאותה הזכרת ואני בטוח שיש חבר או חברה או שניים ותכלס לא צריך הרבה יותר מזה, את לא באמת בודדה, את יודעת שאת בלתי אפשרית איתם, אולי זאת נקודת התחלה טובה, תבדקי על די בי טי.
תרגישי טוב

למעלה