אני חושבת שקודם....

Jasmine3

New member
אני חושבת שקודם....

לפני שפונים ל"חוקים" צריך לדעת להגדיר מה זה מכשפה! ולפי החור הקיים בו, למיטב ידיעתי זה מישהי/ו שפגע בזולתו ע"י שימוש בכישוף, בעתם מה שהיה בזמנו בתקופת "צייד מכשפות" באנגליה ובמיוחד באזור מזרח אירופה. נטלי

morwenen

New member
חוק נגד כישוף

להלן הסעיף בחוק העונשין המתיחס לכישוף : 417. כישוף (ח4/) (א) המתחזה לעשות מעשה כישוף בכוונה לקבל דבר, דינו - מאסר שנתיים; לענין סעיף זה, "כישוף" - לרבות מעשה קוסם והגדת עתידות. (ב) הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו על מעשה קוסם או הגדת עתידות שאינם חורגים מגדר שעשוע או בידור, והשעשוע או הבידור ניתנים ללא תמורה, או שתמורתם היא מחיר הכניסה בלבד למקום עריכתם. החוק הישראלי אינו מתיחס לאספקטים הדתיים של כישוף.

L e s t a t

New member
זה חוק מאוד בעייתי

ובבעייתיות שלו דנו בעבר, הן בפורום והן מחוץ לו. בעבר היה כאן קישור למאמר שדן בבעייתיות של החוק, אם מישהו מעוניין לחסוך ממני חפירה בנבכי הפורום אחר הקישור אודה לו מאוד

gwizard

New member
המטיל כישוף המפר את סעיף 84-2

לחוק העונשין של המועצה לקסם נעלה בפאלאנטס, יאסר ויוכרח לצפות ב-Harry Potter אחד ושתיים ללא הפסקה לצלילי בריטני ספירס במשך שנה ויום

L e s t a t

New member
נא לשרשר את ההודעות

לדיון שאליו הן מיועדות. מה שעשית עכשיו זה לפתוח דיון חדש בעצם מאשר להגיב להודעה המקורית. ובמזרח אירופה, גם בתקופה של ציד המכשפות, את האנשים יותר העסיקו ערפדים מאשר מכשפות. באיזורי גרמניה, אנגליה וכו´. באיזורי רוסיה ומזרח אירופה המאבק הזה במכשפות לא היה באותו גודל של שאר אירופה, בל נשכח שהארצות הסלביות והארצות הבלטיות היו ארצות אירופה האחרונות שקיבלו את הנצרות ולמרות שהנצרות עלתה לשלטון, עניין הערפדים במזרח אירופה עדיין היה עניין לא קטן והכנסייה לא הצליחה לנקות את הערפדים כמו את שאר האמונות הפגניות המקומיות אלא רק לזהות את "כוחות הטוב" עם הכנסייה (האמונה הרווחת הייתה שהעולם מחולק לכוחות טובים וכוחות רעים והערפדים היו, כמובן, בין הרעים עם עוד כמה סוגים של רוחות רעות).

gwizard

New member
מכשפות ברוסיה...

האמת היא שברוסיה אף פעם לא רדפו מכשפות עד כמה שידוע לי. למכשפות התייחסו כמו לפריקים ופשוט לא התקרבו אליהן, אלא אם כן מישהו היה צריך תרופה או שיקוי אהבה או משהו בדומה לזה. כמו כן כל שליט גדול (מלך) החזיק יועץ רוחני (קוסם) אשר עשה (או עשה רושם שעשה) חיזוי עתיד ושיקויים למיניהם. ברוסיה רדפו יהודים ואלה שלא ידעו לשתות וודקה כמו גבר רוסי אמיתי.

Cath

New member
תגיד לי, אתה מספר לסיבירי ...

מה היה ומה לא??! אני שמח מאוד שאתה נוטה להאמין לאגדות ילדים, ואולי אני באמת אתרגם את סיפורי "באבא-יאגה", אבל הייתי רוצה שתספר את המעשייה הזאת על "הפריקים" של הכפר למשפחה של סבתא שלי, שהיו "בעלי עבר בתחום" במובן מסוים, וסבלו מרדיפות, קודם מסוגדי ישו, ואז מעיוורי זעם שהאמינו כי על מנת לקבל שיוויון חברתי עליהם לחסל פיזית את השונה, או קומוניסטים, במילים אחרות. ואתה יודע מה?... הגיע זמן שתתעורר, כי הלואי וזה היה סיפור היחיד במינו, אולי תתעניין בהיסטוריית מקום הנקרא "ליסה גורה". הייתי מעריך אם אנשים היו בודקים את העובדות מכל הצדדים לפני שהם מעלים נושאים אינפורמטיביים..

Unblessed

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo13.gif

עכשיו עניינת אותי בהיסטוריית המקום ליסה גורה? תחסוך לי חיפושים באינטרנט..?

Cath

New member
אני בשמחה אשתדל../images/Emo13.gif

למרות שגם לי יהיה צורך לחפש באינטרנט, משום שאני מעדיף להראות עובדות מבוססות יחד עם הסיפור, למרות שאין הרבה מה לספר שם...

Unblessed

New member
מה זה בכלל? סיילים במבטא רוסי?../images/Emo13.gif

איך כותבים את זה באינגליש?:)

"ליסה גורה"

מילולית זה "ההר הקירח". אגדות על מקום כזה ישנן גם בפולין ואני חושב שלכל מדינה הדוברת לשון סלבית - תוכלי למצוא "ליסה גורה" משלה. גם באגדות האירופאיות האחרות, המכשפות נפגשות לשבתות שלהן על פסגות הרים קרחים (לא מדובר בהר של ממש, אלא בד"כ בגבעה גבוהה, "קירחת").

Unblessed

New member
חחחחחחחח, הם באמת חשבו שבקור

שהיה שם מכשפות ילכו ואשכרה יצתחילו לטפש על הרים וגבעות רק כדי לרכל או משהו.?

Cath

New member
"The Bald Mountain"

תרגום מילולי, אבל אני מניח שככה גם יקראו לזה:)

למעלה