קנה לוטו בהגרלת ה-50- צריך לבטל את מפעל הפיס, הם גרמו להרס משפחות, המזרחים העניים מממנים מרכזי פיס לאשכנזים העשירים. מפעל הפיס לא בנה בשכונות, ובקושי בעיירות העבדים, הם כאמור משקיעים רק בשכונות יוקרה ובקיבוצים.
לגביי שאר הדברים אז אכן הטוטו לוטו וכל החרטה הזה..אכן גרם להרס משפחות..כל האשליות והציפיות ואלפי השקלים שאנשים מוציאים על הכרטיס המיוחל הביא אותם רק להרס עצמי.
בסכום של חמישה וחצי שקלים. (לא זכיתי) נו זה לא יהרוס אותי מבחינה כלכלית אבל בהחלט אתם צודקים שככל שאתה יותר עני ומרוד החלום להתעשר במכה אחת חזק יותר ולפיכך דווקא השכבות החלשות מוציאות סכומי עתק על ההימור של 1 ל 1.000.000.
ואת מפעל הפיס היה מזמן צריך לשרוף ואת כל נושא ההימורים.. ואיך היה שר פעם ניסים סרוסי..לגור בשכונת פאר ולחשוב שאתה מליונר.. וכמה אנשים קמו הבוקר במחשבה שהנה הם היום מליונרים..ובזבזו על כך מאות שקלים ובסופו של דבר..הם צריכים לחזור למקום העבודה ולראות את הבוס החמוץ .. אשליות בועה שמתפוצצת בפנים ..
מפעל הפיס כמעט ולא השקיע בקיבוצים, למרות שגם הקיבוצניקים מהמרים. במשך שנים רבות לא השקיעו אגורה, וגם היום במשורה. היתה בזמנו ביקורת עליהם שהם השקיעו בקיבוצים פחות מאשר חלקם באוכלוסיה. אם תבדוק היכן כן בנה - תראה שרוב הבניה בשכונות ובעיירות הפיתוח, בגלל זה בזמנו בחיפה רצו להחרים אותם.
ריח רע ריח רע ריח רע, זכורה הפרשה של ההוא שעל שמו ניתן הצ'ק והוא סרב לתת את זה לקיבוץ, ולא היה הרבה שהוא יוצא להורג, הוא קבל פרס ניחומים נסיעה לאיטליה לסוף שבוע. נ.ב רוב מבני הציבור בקיבוצים נבנו על חשבון מפעל הפיס
אין קשר בין הזוכים לבין השקעת כספי מפעל הפיס. הזוכה הוא מי שזכה, בלי קשר למוצא, גיל, מקום מגורים - לא ניתן לשלוט על המשתנים הללו. לעומת זאת על כספי מפעל הפיס ניתן לשלוט, ותראה לי קיבוצים בהם יש מבני ציבור שנבנו ע"ח מפעל הפיס. (תראה לי קיבוצים עם מבני ציבור בכלל)