דבר ראשון מזל"ט לרגל פתיחת הפורום. שנית לא ראיתי את הסרט או קראתי את הספרים, אך לדעתי הסרט יצר הד שיגרום להרבה אנשים לקרוא את סידרת הספרים. אני אישית מתכוון להתחיל בקרוב מאוד.
כספרנית אני מאושרת שסרטים מעודדים קריאה. אנשים משום מה חושבים שילדים ונוער נמנעים מקריאה כי "למה לקרוא אם אפשר לראות את הסרט?", ולא מבינים שלפעמים זה בדיוק להיפך.
רובם מסתפקים בסרטים כדוגמת שר הטבעות והארי פוטר [שנהרסו במהלך המעבר מספרות לקולנוע]. אני אתחיל לקרוא כאשר אני אמצא זמן לקפוץ לספרייה בין תרגיל לתרגיל [יש בגרות במתמטיקה לצערי]. שאלה : לקרוא לפי הסדר הכרונולוגי או הנרייני ? [להיות או לא להיות?]
סרטים שנעשו על בסיס ספרים, ונעשו בצורה גרועה דווקא לא תמיד, ובדר"כ לא מעודדים קריאה. לעומת זאת סרטים שנעשו בצורה מדהימה (שרה"ט, נרניה) מאד מעודדים את הקריאה. ה"פ נמצא בקטגוריה אחרת.
אני לא קראתי וגם לא../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif
ראיתי את הסרטים אבל את הספרים של הארי פוטר התחלתי לקרוא בגלל הסרטים... לפני שיצא הסרט הראשון החלטתי שקודם אני אקרא את הספר כדי שאני אוכל לראות איך הסרט הורס אותו ואז אמרתי - וואי... דווקא מעניין מה קורה בהמשך וככה יצא שקראתי את כל ה4 הראשונים ואז כשיצא אז גם את ה5 באנגלית וכמובן גם את ה6 כשהוא יצא באנגלית