אני חושב שזה טוב לעשות מצוות בסתר

יורם 714

New member
אני חושב שזה טוב לעשות מצוות בסתר

השאלה שאני שואל - האם שאנחנו נותנים הרצאה בפני ציבור
נחשב הדבר כמצווה בסתר ודעתי האישית שרק במקרה של דבר "אמת" אנחנו
יכולים לומר "מצווה בסתר" כי האמת נסתרת חזק מהעין ואם כבר יש אחד שיודע "אמת" והוא לא משקר אז למה שלא יעשה מצווה גדולה בפני ציבור שלא יודע "אמת"
או "שקר"

רעיון מקורי מעניין

היות והאמת נסתרת, ויש אומרים נעדרת, ואתה ומקיים מצווה/ת, בכך אתה מפרסם מצוה = אמת שהיתה בסתר. מקסים !

ההסבר הפשוט הוא שיש לעשות מצוות בלי לתת לזה יותר מדי פרסום, שיאמרו ואו איזה צדיק. אלא אתה עושה מצווה בינך לבין אלוהים.
במיוחד מצוות צדקה שממש אסור לפרסם שנתת צדקה לעני פלוני, ורצוי שגם הוא לא יידע.
גרתי פעם בבני ברק. והייתי רואה בבוקר חרדים מסתובבים עם מגבת על הכתף יאעני שופוני הייתי במקווה, תראו כמה טהור אני. לדעתי זה פירוש חדש ל"טובל ושרץ (היוהרה) בידו"...

אבל מאידך יש לחזק את הפרהסיה והאוירה היהודית בשבתות בחגים בעזרה הדדית ועוד.
אגב אני עדיין מחכה לתגובה שלך. אפילו במסר (בסתר...)

שבת שלום.

כמו שאומרים בפורום שלנו: התשובה בגוף השאלה...

אם הוא אלוהים אז הוא מצוי אמת.
ואם אינו מצוי אמת, אז הוא אינו אלוהים...

תשובה לשאלה זו

ציפיתי שאתה תענה, ואני עדיין מחכה.
מדוע חברון ובית אל ויו"ש, נחשבים בעיני השמאל שטחים כבושים, ואילו "שיך מוניס" (היכן שממוקמת אוניברסיטת תל אביב) וראשון לציון ואשקלון ועוד, נחשבים בעיניהם ארץ ישראל.
והייתה עוד שאלה אם זכותנו על ארץ ישראל זה סיפורי סבתא כלשונך, באיזה זכות סילקנו את הערבים במלחמת העצמאות והקמנו במקומם ישובים קיבוצים?
במקום "די לכיבוש" יש לומר די לקיבוץ...
&nbsp

הלימיננו אתה או לשמאלנו?

ומדוע אינך עונה לשאלותיי?
אתה לא יכול להתנהג כמו הנסיך הקטן,שרק שואל שאלות ואינו מוכן לענות כששואלים אותו.

יורם 714

New member
שמע אם הם היו בורחים למדינה אחרת אז היה אולי אפשר

היה לחגוג שם (בשטחים הכבושים) עוד 2000 שנה אבל אתה רואה "עין בעין" מה קורה שם ותעזוב אותי מימינה או שמאלה . האם לנצח חרב ?!
מצידי שחלק מהמתנחלים יבואו להתנחל בשדות של הקיבוצים והמושבים וגם יש מקום לזוגות צעירים שרוצים להתיישב שם והפריפריה לא נראת להם
ואלה בפריפריה יקבלו אדמות חינם ורצוי שגם יהודים יבנו להם את ביתם.
כל אישורי העבודה האלה של תושבי השטחים מאד מיסתוריים את מי הם באים לשרת ולמי הם באים ולאן הם הולכים לשרת.....פשוט הארץ הזאת מופקרת מהיסוד. מעניין איך המצב משתקף בציורים שלך כי מה שהיה פעם לא יחזור
היינו פעם חברה צודקת בהרבה. ליבוביץ צדק זאת התשובה.

אני מצטער ומתנצל בפניך

לא ידעתי שהתמנית ליו"ר מועצת הקיבוצים.
נו ואיך הגיבו החברים שאתה עומד להפקיע מהם את הנדל"ן שהממשלה העניקה להם כדי לגדל בהם פירות וירקות ועכשיו הפכו לנכסים יקרים מאוד, וכן להפקיע מידיהם את הכפרים הערביים שהקיבוצניקים השתלטו עליהם, ולמסור אותם לידי המתנחלים?
אלא שזה עדיין לא מספיק. כדי שהמחבלים ישיבו את חרבם לנדנה, עליך להחליף גם את הניה ואת אבו מאזן כדי שתוכל להבטיח לנו שאחרי שהמתנחלים יעזבו את יו"ש יהיה שלום, והערבים יוותרו למשל על התנחלות תל אביב כלשונם.
ולא יקרה מה שקרה אחרי ההתנתקות ולא נחטוף רקטות מבית אל ומכוכב השחר, ולא רימונים מרימונים...
&nbsp

יורם 714

New member
מדובר בסך הכל בחכירה עד להודעה חדשה

ומה בהקשר לזכות השיבה שהיא הבעייה העיקרית מה עושים ?!
לדעתי כדאי לשאול את אורי גלר מה אפשר לעשות ואם הוא באמת נביא
הוא יודע מה ראוי לעשות כי הנביא מתנבא על מה שראוי
ודרך אגב אתה לא חייב להתנצל ולהצטער , אנחנו חברים בלב ובנפש

הסר דאגה מלבך

לפני קום המדינה לא היו כל כך הרבה ערבים בארץ ישראל.
הערבים פשוט שמעו שהיהודים מתכוונים לחזור למולדתם, והם באו בהמוניהם ממצרים ומסעודיה ומשאר מדינות ערב, והחלו לתפוס שטחים ככל יכולתם.
כך שאם הם רוצים זכות שיבה, הם מוזמנים לשוב למצרים ולסעודיה ול22 מדינות ערב.
הם בודאי ישמחו לחבק את בניהם האובדים, ויעניקו להם סל קליטה...

למעלה