אני חושב שיש לי קצת לקות שמיעה

אני חושב שיש לי קצת לקות שמיעה

אני שומע נהדר ביום-יום. אבל אני חושב שיש לי לקות בהבנת הנשמע ואני חושב שזה גם מתקשר לעיניין שאני יכול לקרוא מאמרים קשים ואקדמאים באנגלית אבל לא מסוגל להבנת תוכנית ילדים פשוטה באנגלית. יש דבר כזה לקות בהבנת הנשמע? יש עיצות פרקטיות (ולא טיפול) לשפר את זה קצת? תודה רבה נ"ב: עדו בן צבי-אני מעריץ אותך....

דליה.ד

New member
שלום אורן

כדי לברר עניין זה לעומק יש צורך קודם כל בבדיקת שמיעה (פשוט הולכים לרופא אף אוזן גרון ומבקשים הפניה). אחר כך יש צורך לברר בעיה בעיבוד שמיעתי (מבצעת זאת קלינאית תקשורת). יכול להיות שיש לך בעיה אני מצרפת קישור:

יונה שו

New member
יש עוד מקום

יש מעבדת קשב ובה בודקים את כל התחום של השמיעה והעיבוד וכו', ומאתרים את הבעיה הספציפית, אם אכן קיימת. יש מכון כזה בתל השומר, ואולי בעוד מקום ?

תודה, אני מסמיק ממחמאות.

יצא לי כבר להסביר לאנשים אחדים שבפורומים אני נראה הרבה יותר מבריק ונוצץ ממה שאני באמת. לדעת הרופא שלי, בהחלט יכול להתקיים סימפטום של לקות למידה שמתבטא בשיבוש העיבוד השמיעתי. זה גם יכול להיות סימפטום בודד של לקות למידה. בלי קשר, עיבוד שמיעתי לא מוצלח יכול להיות סימפטום של בעיות אחרות כגון הפרעה סנסו-מוטורית שיכולה להיות הגורם לאוטיזם, או הפרעות אחרות. תכל'ס מה עושים בלי להתחיל לרוץ לרופאים ומטפלים? מנסים להבין באילו סיטואציות ההפרעה יותר חמורה ומנסים להימנע מהן. מנסים להסביר לאנשים שיש לדבר אליך מהר יותר או אולי לאט יותר. מנסים להפחית את רעשי הרקע. אני בטח אחשוב על עוד דברים בהמשך.

דליה.ד

New member
מה אתה לא מבריק ונוצץ גם במציאות??

אכזבה קשה! ואיך אני אזהה אותך?

../images/Emo6.gif, ועכשיו ברצינות...

לא קל לי. תוכלי לזהות אותי אם תחפשי אנשים עגמומיים. אנשים שקשה להם.

תמר ס

New member
לעגמומיות קונוטציה שלילית

וזה ממש לא מתחבר אליך, אפילו אם תרצה פתח כזה לרחמים עצמיים! כל אדם עם קשיים המתמודד כמוך ומוצא הכח לעזור לאחרים בהתמודדות שלהם, ראוי בהחלט להערצה. מצטרפת למחמאות

תודה על העידוד.

אומרים שאתה לא מבין כמה רע לך עד שאתה מתחיל לצאת מזה. |חיוך של מישהו שלא חייך מזה זמן|

יונה שו

New member
זה לא רק זה...

גם כשמתחילים לצאת מזה, ככל שמתקרבים לנקודה טובה יותר, ההרגשה עלולה להיות גם של קושי גדול יותר, כשהבעיה חמורה - במילא רחוקים מהפתרון. אולם, כשקרובים לפתרון, רואים ומבינים שרחוקים ממנו. סיבכתי ? לא נורא... לי זה מובן.. חוצמזה... אולי נפתח מועדון וירטואלי של מעריצי עב"ד...

למעלה