אני חייבת לספר לכם את זה

ריטה1

New member
אני חייבת לספר לכם את זה

אתמול בארוחת צהריים עם חמותי, בעלי וגיסתי, ניסיתי לרמוז לחמותי בעדינות לקנות לילדה מעיל, אמרתי ששי זקוקה כבר למעיל וזה נורא יקר, אז חמותי המקסימה מיד נידבה את גיסתי ואמרה שיש לה מעיל ישן של הבן שלה ששי יכולה לקחת. וכמובן שבעלי לא ממש הבין שהוא צריך לשתף פעולה, והעביר את כולנו לנושא אחר. מיד באותה הנשימה היא מספרת שחמי נוסע לקנדה כדי ליבא משם אוטו לעצמו. אז נכון היא לא חייבת לנו כלום, אבל מצד שני לנכד הראשון (של הבת), היא קנתה המון, למשל היא חזרה מחול עם מעיל בשבילו, ולשי היא קנתה איזו חליפה מצ´וקמקת (כזו של לצאת ידי חובה), ומה שהכי מפליא אותי בסיפור, זה ששי ממש דומה לה (רק חיצונית אני מקווה), ואח"כ היא מתפלאת למה אני לא מביאה את הילדה יותר, חוץ מזה שאם מוחמד רוצה את ההר שיזיז את התחת שלו.לי קצת יותר מסובך לצאת מהבית עם תינוקת, מאשר לה.

הוי ריטה

ממש עצוב! לפי סקר שעסיתי בסביבה הקרובה...הילדים של הבת הם "הכי שווים" ושל בן....שאמא שלה תידעג..... אמא שלי קנתה לנועה ה-כ-ו-ל!!!! עגלה,כיסא לטוטו,כיסא לאוכל(צ´יקו מאמא),בגדים עד האוניברסיטה(אני לא קניתי חוט מאז שהיא נולדה והיא בת שנה ו 4 עד 120)צעצועים בלי סוף,וכ וכ וכ וכ,אני קונה רק מטרנה וחיתולים. אמא של בעלי נתנה 500$ (ויש להםםםםםם)ובזה זה ניגמר. בראש השנה היא רצתה ליקנות לה אוניברסיטה,אמרתי שיש לה אז היא לא קנתה כלום! בפסח......העלי היזקיר את האוניברסיטה שלא ניקנתה לראש השנה והיא אמרה שהם יקנו לול....וקנו. חמתי טוענת שאני לא רציתי עזרה מהם....ואני אמרתי לה שליקנות לה חבילת חיתולים וקופסת מטרנה זו גם עזרה! אבל היא לא הינה את הרמז. אבל,לילדים של הבת שלה היא קונה הכווללללללל הם אומנם כבר מאוד גדולים אבל מכל הסיפורים שמעתי כמה היא עזרה. בקיצור,אני מחזקת את ידיך....

shli8

New member
אמא של נועה

נא לתקן היזקיר =הזכיר תדעג = תדאג עסיתי= עשיתי

לshil18

תודה....אבל לא יעזור
אני דיסלקתית..... .

tsiporganeden

New member
לריטה שלום רב

תגידי חמודלה, חמותך חייבת לך? ולמה את לא יכולה לקנות לבת שלך מעיל? הרי בשווקים יש אחלה, אחלה מעילים בפחות מחמישים שקל, עד כדי כך את ענייה שאין לך חמישים שקל בשביל מעיל לבת שלך? ועוד דבר שמפליא אותי למה אמא שלך לא קונה לנכדה שלה מעיל? לא יותר נכון להגיד שאת מפעילה על חמותך "רקט" שזה פשוט לחפש סיבות איך להתלונן עליה, ואם היא קנתה לנכד שלה מצד הבת שלה, תבדקי מהי מערכת היחסים בינה לבין הבת שלה, ובינך לבינה, האם את אוהבת את חמותך כפי שאת אוהבת את אמא שלך? את האמת....

tsveeka

New member
לדעתי, החמה חייבת שיוויון לנכדים

לציפור גן עדן את מפספת את הנקודה. החמה לא חייבת כלום. אבל להפלות (מלשון אפלייה, כן?) את הנכדים? לא יעזור תמיד תהייה קינאה כזאת או אחרת במשפחה. אבל על הסבתא/סבא להתאמץ ולנסות לתת יחס שווה עד כמה שאפשר. אין חוקים כאן אבל קצת אנושיות לדעתי, קצת התחשבות. מינימום

טלאפ

New member
לפעמין להורים קשה לקנות שווה שווה

גיסתי ואני ילדנו כמעט באותו חודש.אתמול אמא שלי קנתה לי סווטשרטים לילדה, וכשאמרתי לה לקנות גם לילדה של אחי היא אמרה: א. אני לא יודעת אם X אוהבת את הטעם שלי. ב. יש לה מהילדים הגדולים המון בגדים ואצלך זה ילד ראשון. ג. ההורים שלה בחו,ל והם יחזרו עם טונה של בגדים, ולך אין מי שיעזור. בקיצור הכונות של ההורים שלי טובות אבל אני הייתי שמחה אם הם היו קונים שווה בשווה לכולם - כך אני הייתי מרגישה טוב יותר, ולא נעים לי להכריח את ההורים שלי לקנות גם לאחי, בכל אופן זה הכסף שלהם.

טלאפ

New member
עדכון - קבלתי את הסווטשרטים

ביום שישי ליד גיסתי (חוסר טקט משווע, לא קניתם להם אז אל תתנו אותם לידם). וזה עבר בשלום, שאלתי את גיסתי איזה מהם היא בוחרת והיא אמרה שיש לה מספיק ושאני אקח את שניהם. אני עדיין מרגישה מושפלת ואני הולכת לתת לאמא שלי שטיפה די הגונה על זה, זה ממש לא יפה ואם לי היו עושים את זה, זה היה מעלה את חמתי על חמותי אבל באופן הכי ג´ינג´י שיכול להיות (ואני מזל שור - רק מחפשת סיבה להתעצבן).

ריטה1

New member
כיוון שאין לי אמא אין לי למה להשוות

וב´ מעולם לא ביקשתי כלום ממנה, זה פשוט חורה לי ההפליה הזו בין הנכדים, וגם אתמול אפילו כששי אושפזה ללילה בבה"ח, היא כן התקשרה לשאול מה קורה אבל בנימה של "אני רוצה לקבל אינפורמציה" ולא התעניינות אמיתית, אבא שלי לעומת זאת,שבאמת אין לו כל הזמן כשהוא מגיע לבקר הוא מביא לשי מתנות, הוא תמיד מתקשר ומתעניין. וזה ממש לא עניין המעיל, אני בשביל הבת שלי לא חוסכת ואני אקנה לה את המעיל הטוב ביותר, אבל רציתי גם לתת הזדמנות לסבתא, מה יש למה לא לפנק את הנכדה? אני לא מבקשת בשבילי, והאמת אני לא מבקשת כלל בד"כ.

25אירית

New member
נקודה למחשבה... ../images/Emo62.gif

ריטה, בתחתית ההודעות שלך יש חתימה "אמא של שי שנולדה ב- 5.2002. כלומר שי בת חצי שנה. מעיל הוא לא פינוק לתינוקת בת חצי שנה, דובי הוא פינוק לתינוקת בת חצי שנה. מעיל הוא פינוק להורים של תינוקת בת חצי שנה. אז אולי את מסוכסכת עם חמתך ואולי נראה לך שהיא מתייחסת לבת שלה יותר יפה מאשר אלייך. יהיו הסיבות אשר יהיו, חבל שאת בוחרת לשים את הבת שלך בטווח האש בינך לבין חמתך. הילדה היא זו שתפסיד, תחשבי על זה. אריאן

AdiBason

New member
דומה לה??? יודעת למה?

אומרים שבהריון - אם חושבים על מישהו מסויים הרבה הילד יצא דומה לו. לחילופין- אם את שונאת מישהו בהריון וחושבת עליו - הילד יצא כמוהו

ashlaya

New member
נכון מאוד../images/Emo6.gif

אני בהריון הכי שנאתי את עצמי! עדי קופי שלי

ashlaya

New member
ועכשיו לעניין ריטה

תראי אני חושבת שההורים משני הצדדים לא חייבים כלום מי שרוצה לקנות לנכדים ברוך הבא אצלנו - אמא שלי שאין לה יכולת קונה לעדי והמון מעולם לא שאלתי כמה עלה וכו לעומת זאת חמותי שיש לה יכולת קונה רק שהיא שומעת שהוא צריך משהו וגם אז זה אחרי שהיא בודקת את המחיר מעדכנת אותנו ואז לוקח שבוע שבועיים אז.....אני מתעלמת פשוט תמיד אומרת שהמחיר הוא לשיקול דעתה ואם בא לה שתקנה לו ואם לא אז לא הבנתי שלא אוכל לשנות אותה

חגית 30

New member
אמא זה אמא

כמו שחמותי אמרה לי פעם :" אמא תמיד תאהב את הבת שלה ותפנק אותה, אבל את לא יכולה להכריח חמות לעשות אותו הדבר לכלתה"... לא משפט הכי חכם לומר לכלתך... איך באמת מצליחים להתגבר על הקנאה הזו,שיש לי, ומן הסתם גם לרבות וטובות פה, על האפליה שהחמות מפלה את הנכדים שלה מבתה....לעומת ילדיי.... אוח! זה פשוט הורג אותי. לא יכולה לשמוע אותה מדברת עליהם, מספרת מה שקנתה להם, וכמה שהבת שלה מסכנה, אין לה כסף...כשלי בדיוק הבנק החרים את כרטיס האשראי.... אני תמיד מזהירה את החברות הרווקות שלי, שלעולם,אבל לעולם, לא יתחתנו עם מישהי שיש לו אחות !! או יותר מדויק...אחות ואמא בד בבד...

bell2002

New member
כסף זה הדבר היחיד שעליו אני לא

מוכנה לריב. אני קונה לילדיי מה שאני חושבת שהם צריכים ולפי יכולתי הכלכלית. לו לא הייתי חושבת שאוכל לגדל את ילדיי כהלכה לא הייתי מביאה אותם לעולם. אף אחד לא חייב לקנות לי ולתת לי עבורם כלום, זה הכל אני ובעלי. אם מציעים לקנות משהו או שואלים אותי מה לקנות או להביא מחו"ל אני אומרת פריט אחד ותמיד פריט זול. ותמיד משתדלת לשכוח מה קיבלתי, כדי שהקנאה לא תרים את ראשה הירוק והמכוער. אם שמים גבולות, הם מגדרים הכל, אי אפשר לשים גבולות ליחסים אבל לא לכסף. החם והחמות אפילו עשירים, לא חייבים לגדל ולתת מתנות לנכדים, הם את הסיבוב שלהם עשו עם ילדהם. כך שאם אני כועסת, לפחות זה לא יהיה על משהו זול ומלוכלך כמו כסף.

ריטה1

New member
האמת היא שגם בסיבוב של הילדים הם

לא ממש הוציאו, כיוון שאני מכירה את בעלי מגיל 16 אני יכולה לספר שהוריו העשירים מעולם לא נתנו ממש לילדים, בתק´ הליוויסים הוא תמיד הלך עם החיקוי כי אמא אמרה שזה יותר זול. אבל על עצמם הם אף פעם לא חסכו

maya1001

New member
משתתפת ומבינה אותך

שלום לריטה1 אמא של שי!! אני "שמחה" לשמוע שלא רק אצלי המצב מופלה לרעה ע"י חמותי הנפלאה בכל מה שקשור לביתי הקטנה (שנולדה אגב שבועיים לפני שי שילך!!) אכן כן, ילדיה הגדולים של גיסתי היקרה הם האליטה בבית, וזה אומר לקנות הכל מהכל בתה החסודה פשוט מובילה אותה במכוניתה למשביר (לדוגמא) ושם היא דואגת להשלים את החסך לילדיה.. בעוד מאז שביתי נולדה היא נתנה 1500 ש"ח בבריתה והשבוע שלחה שתי אפודות "יפיפיות" שהיא סקגה, ולמרות שדברנו על מכשיר אדים/שטיח/ארון/מעיל/לול וכדומה.. היא הפכה להיות "חירשת" לכמה דקות. וכמובן שהורי ואחותי משלימים את החסר.. אבל יש לי בעל מ ד ה י ם!!!! שמשתף פעולה וביחד החלטנו שהנקמה תהיה של הקטנטונת שתבין מיד איפה אוהבים אותה ומשקיעים בה (ולא רק במתנות, בעיקר בתשומת לב והמון המון אהבה..) ומי לא!!! רק היא תפסיד בסופו של דבר.. MAYA1001

אתיש

New member
לא תמיד זה עוזר

לבןזוגי יש 2 אחים ואחות אחת (שנולדה אחרי שלושה בנים - תבינו כמה שהיא מלאכית) אין ספק - האפליה שקיימת אצל חמותי היא רבה ביותר. אצלינו זה מגיע לדרגה שגם אם היא לא תראה את הבת שלי שבועיים שלוש - חודש זה לא יפריע לה בכלל!!! יש לה שלוש נכדות בערך באותו גיל (וגם עוד 3 נכדים גדולים יותר) שאחת מהנכדות היא של הבת (אלא מה) שלשום היא הייתה בשוק וקנתה איזה צעצוע מסויים לשלושתן - אחה"צ הגיעו אליה אורחים ולהן תאומות אז מה שהיא עשתה הביאה לתאומות את הצעצועים שהיא קנתה לבנות - עכשיו נותר רק צעצוע אחד ולמי היא תביא אותו? בטח לא לבת שלי!!! אני משתדלת ללכת אליה פעם בשבוע וזהו - כל פעם שאני נמצאית שם בחברת הבת שלה אני פשוט מתעצבנת!!!!!

popo11

New member
דעתי

אין לך מה להתרגז. זה ממש להעניש את עצמך על הטפשות שלה. אבל להעניש את יכולה. ולהביא תינוקת לבית שאת לא רוצה להגיע אליו, זה בהחלט להעניש את חמותך. לא רוצה לקנות? לא צריך. אבל לדרוש שתגיעו? לזה אין לה זכות. תגידי שעכשיו שיש להם כזה אוטו יפה, הם יכולים להגיע הרבה יותר נוח מכם. תעזבי. את לא חייבת לה כלום.

למעלה