אני חייבת עזרה.

oRockGirLr

New member
אני חייבת עזרה.../images/Emo7.gif

אני חייבת עזרה. לפני כמה רגעים גיליתי שחברה טובה שלי לוקחת סמים וכל מיני כדורים. היא רבה עם חבר שלה , הוא שיקר לה ולא יודעת מה עוד והיא ממש בדיכאון עכשיו והרבה פעמים בדיכאון בגללו. היא לוקחת כל מיני כדורים וסמים קלים שכביכול "עוזרים" לה. ניסיתי להסביר לה כל כך הרבה שלא שווה להרוס לעצמה את החיים בגלל דבר כזה. היא סך הכל בת 14
כל כך חבל לי עליה... אני לא יודעת מה להגיד לה, אני לא מבינה בדברים האלה אני לא מודעת לכל הנזקים. תוכלו לעזור לי בלתת לה נאום כזה שיגרום לה לחשוב על זה לפחות? היא לא מוכנה פשוט לשמוע כלום.. בבקשה, עזרההה

korida

New member
היא נמצאת בהכחשה

סביר להניח שהדיבורים שלך לא ישפיעו עליה, מה אפשר לעשות עוד ? אם יש לה אחות/אח גדול שאוהב אותה , אולי כדאי לדבר איתם הורים זה קצת קיצוני, למרות שאם אין דרך אחרת כדאי להגיד להורים שלה, אולי להתקשר לאל-סם או לער"ן באנונימיות, להתעייץ שם.

הקשבה בלבד

לפעמים הקשבה לחברה טובה זה הדבר היחידי שאנחנו יכולים לעשות. אם תתני לה " נאום" היא תפסיק לספר לך. רק אהבה והקשבה זה המון.

oRockGirLr יקרה כל כך,../images/Emo24.gif

קודם לכל קחי לך יד ועוד אחת, וחבקי אותנו. קשה להיות הצד שרואה ואינו יכול להושיע. את עושה את כל הדברים הנכונים, ואיני חושבת שיש סיכוי שתעשי משהו שיגרום לחברתך להתדרדר יותר. העיקר הוא "להיות שם" להקשיב, להבין. סמים קלים וכדורים אינם עוזרים לה, הם משמשים לה משענת קנה רצוץ. אל תתני לה נאומים, אל תרצי לה על הסיכונים, כי בעצם ההקשבה שלה היום היא ממקום אחר לגמרי. הציעי לה תחלופות. במקום סמים קלים (אין חיה כזו...) קחי אותה לטיול בחוף הים או במקומות שאת יודעת שיעשו לה טוב. דכאון אינו מצב, יקירה, דכאון הוא מחלה וכל מה שמחלה זו זקוקה לו הוא טריגר, עזיבת החבר במקרה זה, הייתה הטריגר. התמכרות לסמים גם היא אינה מצב חולף - אלא מחלה, וככזו - יש לה מרפא. איני יודעת כמה זמן ובאילו חומרים משתמשת חברתך ואני מאוד מקווה שעוד יש מקום לעצור. איני יודעת גם מי הם הוריה וכמה תומכים הם יהיו אם ידעו. בנתיים - אל תשאירי אותה לבד. הקשיבי, היי איתה, ונסי למנוע ממנה ליפול לתהום. דבר נוסף, בררי מקום התכנסות של NA (נרקומנים אנונימיים ) באיזור מגוריכם, ונסי לקחתה איתך לפגישה אחת. אולי, אולי היא תמצא שם מי שיוכל להקשיב ולעזור. אנחנו כאן. אנחנו רשת הבטחון שלכן.

oRockGirLr

New member
../images/Emo140.gifתודה רבה.

אני אנסה לעודד אותה כמה שיותר אני משתדלת תמיד להיות שם בשבילה ולעזור לה ולא לתת לה ליפול. בכל זאת, היא די חשובה לי וחבל לי שככה היא תהרוס את החיים שלה. אני לא ממש יכולה לקחת אותה למקומות שהיא אוהבת או למקום התכנסות של NA כי אנחנו לא גרות באותו איזור. אני רואה אותה פעם ב... תודה רבה על העצה.
אור.

למעלה