אני חייבת עזרה...

אני חייבת עזרה...

שלום ...כמו שהבנתי זה פורום תנך ובטח אתם ממש חכמים בתנך ואני לא ממש ואני חייבת עזרה...נתנו לי עבודה לחופש על שמואל א' פרק ט"ו ...אני צריכה הסבר כללי על הפרק ואם אני לא אבין גם אחרכך אז אני אשאל אותכם שאלות ....אני מאוד אשמח לקבל תשובות ותודה מראש...

DonaldDick1

New member
הסבר כללי על פרק ט"ו

רקע: בפרקים י"ג-י"ד מסופר על מלחמתו הראשונה של שאול בפלשתים. שאול לא חיכה בהקרבת הקורבן לפני הקרב, עד ששמואל יבוא, ושמואל הוכיח אותו על כך והודיע לו, כי ה' מאס בו (בשאול) משום שעבר על מצוותו. פרק ט"ו בא להסביר את הסיבה העיקרית שבגללה מאס ה' בשאול, מלבד חטאו שבפרקים הקודמים. הסיבה: שמואל ציווה את שאול להילחם בעמלק ולהחרים (=להשמיד) אותו לגמרי כמצוות ה'. שאול נלחם וניצח, אבל תפס את מלך עמלק חי וחלק משלל הבהמות לא השמיד. שמואל הוכיח את שאול, ועל דברי ההצטדקות של שאול (שכוונתו וכוונת העם היתה לזבוח לה' את הבהמות שהשאירו בחיים) השיב שמואל, כי ה' לא רוצה בזבחים, כי אם בקיום מצוותיו - ומאחר שלא קיים שאול את מצוות ה', יסיר ה' את המלכות ממנו ומביתו. לבסוף הרג שאול את אגג מלך עמלק. שמואל התרחק משאול ולא בא אליו עוד. (באדיבות פרופ' הרטום ע"פ קאסוטו)

תודה רבה עזר לי מאוד אבל...

תודה רבה על הסיכום הוא באמת עזר לי אבל יש לי עוד שתי שאלות שאני לא מבינה : 1.מהו חוק החרם במקרא? 2.בתיאור הריגתו של אגג מודגש העיקרון של "מידה כנגד מידה", על פי עיקרון זה העונש שנענש אדם שחטא שווה בערכו לערך המעשה שביצע. כיצד עקרון זה בא לידי ביטוי בדבריו של שמואל??? אשמח לקבל תשובות...תודה מראש!!!

DonaldDick1

New member
תשובות../images/Emo26.gif

1. "חוק החרם" מוזכר במקרא במקומות רבים ותוכנו הוא: לזכור את אשר עשה עמלק לבני ישראל בצאתם ממצרים (זינב בנחשלים - פגע בחלשים, באלה שהיו אחרונים ביציאה ממצרים), ולכן יש להשמיד אוותו, עד שלא יישאר ממנו זכר. 2.לפני ששיסף את אגג, אמר שמואל:"כאשר שכלה נשים חרבך, כן תשכל מנשים אמך" (שמואל א', פרק ט"ו, פס' ל"ג) - כמו שאתה הפכת אמהות רבות לשכולות בעזרת החרב שלך, כך החרב תהפוך את אמך לאם שכולה. - כך בא לידי ביטוי העיקרון של מידה כנגד מידה.

DonaldDick1

New member
תוספת לתשובה 1

וכאמור שאול הפר את "חוק החרם", בכך שלא השמיד את כל זכר עמלק, אלא השאיר את אגג מלך עמלק בחיים. (ואז שמואל אמר לו, שה' מאס בו, [גם] כי הוא [שאול] הפר את חוק החרם והוא[שמואל] הרג את אגג בעצמו).

למעלה