אני חייבת שילמדו אותי לגבי זה

מוריקה

New member
אני חייבת שילמדו אותי לגבי זה

תמיד שאני מתחילה לעבוד על לעצב תמונה או משהו אז כנראה בהגדרות התמונה לא בגודל המתאים ואז כשאני מגיעה לחנות לפתח לגודל שאני רוצה נגיד 18*13 אז המוכר אומר שזה לא מתאים לגודל ויכול להיות שיחתך חלק מהתמונה או שיהיו פסים לבנים בצד.... מישהו יכול להסביר לי פעם אחת איך מגדירים עמוד? מה מגדירים? כי ניסיתי מלא פעמים ולא הצלחתי שום דבר.... תודה!

פתחי קובץ שהגודל שלו הוא 13X18

חובה ב- 300 DPI ! גררי אליו את התמונה או התמונות ושמרי כ- JPG - את הקובץ הזה תני לצלם!

מוריקה

New member
אני לא יודעת מה זה DPI 300

וגם אני לא יודעת איך בדיוק לראות שהתמונה היא בגודל הזה... אפשר עוד קצת הסבר?

מוריקה

New member
תודה

ברזולוציה זה צריך להיות תמיד 300? כי בדרך כלל הוא אצלי על 72 ואז זה יוצא יותר קטן הגודל של הדף.

בכל מכונות הפיתוח זה עובד על פי 300

אם את עושה ב- 72 זה קטן מדיי, אז צריכה להגדיל את המידות ואם זה ב- 400 DPI אז צריך להקטין את המידות... אז בשביל לא להסתבך בחישוב אחוז ההקטנה או ההגדלה כדאי לעבוד במידות של מכונות הפיתוח = 300 DPI

הסבר קצרצר על הרוזולוציה

72 DPI מיועד לתמונות אשר אנו רואים או רוצים להציג באינטרנט , בשביל המסך שלנו מ200 DPI עד 300 זה לצורך הדפסה , ככה התמונה לא תצא מפוקסלת בהדפסה אלא תשמור על האיכות שלה , זה תקף לא רק על התמונות אלא על כל עבודה גרפית , ולא רק אצל המפתחים אלא גם לבתי דפוס , אם תרצי לפתח תמונה תשמרי אותה ב300 ומספיק שהגודל שלה יהיה 20% מהגודל המקורי כדי שהתמונה תצא טובה ובאיכות גבוהה

למעלה