אני חייב להגיד שזה עושה לי נחת

אני חייב להגיד שזה עושה לי נחת

לראות את אנשי "קדימה " ואנשי ה" ליכוד " מתכתשים בינם לבין עצמם . מזמן אמרתי שהליכוד הוא רק פיקציה ושאין למפלגה הזו זכות קיום הרי היא אוסף מקרי של נקודות מפגש אינטרסנטיות. יקח עוד זמן לעם להבין שהפתרון היחידי האפשרי לסיכסוך עם הפלסטינים הוא מה שהשמאל אמר עוד לפני 30 שנה . קדימה היא עוד תוצר אורירי זמני וההבלדים היום בין הליכוד עד ליחד הם רק שאלה של מיקוח במו"מ. ניתן להם פחות שטח אומר הליכוד ואילו יחד אומרת ניתן להם הכל . אם יושג הסדר קבע ממילא לכל לימין תשמט הקרקע מתחת רגליהם .

NIKESTYLE

New member
השמאל צדק.אבל גם טעה לא מעט

שילוב של מדיניות בטחון ימנית מצד אחד ומדיניות שמאל מצד שני תביא את הפתרון של מדינה יהודית ודמוקרטית. השמאל בחזונו צדק בוויתור והקמת מדינה פלסטינית אבל מי שחזק בתיאוריה כנראה חלש ביישום.גם בגלל חוסר היכולת לבצע מדיניות כזאת בפועל ומי שביצע אותה בד"כ היה הימין (בגין,שרון) וגם בגלל אוזלת היד הבטחונית והתפיסה לפיה יש פרטנר למשא ומתן. זה התנפץ לנו לרסיסים והבנו שאין משא ומתן,מדינה חזקה הייתה אמורה לפעול בנחישות כנגד הטרור ,לחסל את המחבלים,להפסיק לעזור לרשות הפלסטינאית בכסף ואמצעים.את כל זה לא עשתה העבודה ובטח לא מרצ. אני לא חסיד של הליכוד ממש לא אבל בוא נעמיד דברים על דיוקם.

לשמאל אין הנהגה ולכן הוא נמצא

במצב שהוא נמצא, אבל למשנת השמאל אין תחליף היום וכולם מי יותר ומי פחות מתחילים להכיר בכך . מהליכוד ועד יחד אין הבדלים משמעותיים היות והליכוד לא רלוונטי יותר אז קדימה היא ממש קרובה לשמאל ואת זאת נראה במהלכים שיהיו לאחר הבחירות

:) אתה טועה, איש יקר..

כל תומכי המפלגות הגדולות באים לכאן, מסיבה אחת פשוטה - כולם רוצים פלח מהתפוז של קדימה :) (אם להשתמש בשפת משתמש) אתה תראה במערכת הבחירות הקרובה, בתעמולה הנגטיבית, המון תכנים כנגד קדימה - היא מהווה כרגע את ההר הגדול שכולם רוצים לגנוב ממנו חול.. מדובר באסטרטגיה מקובלת וידועה :)

NIKESTYLE

New member
התיאוריה שלך מופרכת

ארה"ב מקיימת שתי מפלגות גדולות שינויי מהותי בדרכיהן ותפיסותיהן. אותו כנ"ל לגבי בריטניה. מאוד בעייתי מה שאתה אומר מכיוון שבתכלס אין דבר כזה מרכז.הדיבורים על מפלגת מרכז זה תסלח לי שטויות במיץ עגבניות. מה שכן יש זה מפלגות שאולי שואפות אל מרכז המפה הפוליטית וזה בסדר. מפלגת מרכז היא פיקציה ,מדע בדיוני שהוחלט ע"י שרון שמאס במנגנון הפוליטי של הליכוד ובצדק.הטעות שלו הייתה זה בחוסר רצון או יכולת לשקם את הליכוד ולשנות אותו מבפנים. הדבר דומה לאדם שיש לו וילה עצומה עם דליפת מים בגג.בגלל שאין לו רצון לתקן את הדליפה מבפנים הוא הולך ומקים לו בית חדש בגינה.קטן יותר אך יציב מבחינתו.לטווח הקצר זה נחמד,מרשים אולי גם יפה ונוח.לטווח הארוך הסכינים יתחילו להשלף גם בבית הזה-מכאן והלאה אתה תראה פוליטקאים בקדימה שינשרו ויחזרו שוב לביתם הפוליטי הראשון.ככה לדעתי

ומדוע הקו הנגטיבי שבחרו בו -

אנשים ההסברה והתקשורת של הליכוד והעבודה? את זה תוכל להסביר לי? מדוע לא להתעסק בפרסום פוזיטיבי - אני אומר לך - כי אין להם מה לחדש או לאמר! הם מתעסקים רק בנגטיבי - כי זו הדרך היחיד שלהם "לגזול" קולות :)

NIKESTYLE

New member
אתה רוצה את האמת ?

כי התשתית של הפוליטיקה בישראל ממש רעוע.זה לא משנה ליכוד / עבודה /ש"ס /מרצ או קדימה לצורך העניין. האנשים שאתה תומך בהם לא נפלו מהחלל החיצון ובאים להנהיג מדינה.הם חלק ממה שציינת ולצערי יש צורך לשנות בדיוק את זה. זה בדיוק התפיסה שלי לפיה המסגרות הקיימות מספיקות ואין צורך במשהו חדש ,מה שכן יש צורך זה לעשות ניקוי אורוות אדיר בשתי המפלגות. הליכוד הוא די מושחת מטבע הדברים כי הוא נצא בשלטון הרבה זמן. מפלגת העבודה אמנם פחות היום אבל עדיין שבויה במין אידיאליזם של שלום עם הפלסטינים ותחת הנהגתו של שמעון פרס המיתולוגי מצאה את עצמה ביחד עם מרצ בתפיסות העולם שלה.אהוד ברק רק הרס את הדברים עוד יותר עם רפורמה אזרחית,משטר מרוכז וכושל והצגת ישראל בעולם כמדינה פחדנית חלשה ומוגת לב שאינה אפילו מעיזה להתקיף את חיות האדם שעשו לינץ' בחיילים שלנו ברמאללה. הנמהיג היום שיש בעבודה הוא בעייתי מאוד ,הוא לא רע ,הוא לא גאוותן אבל חסר בו איזשהיא צורה של מנהיגות שקיימת באחרים ,יחד עם זאת אתה מוכרח להודות יש שם נבחרת מנצחת אנשי חברה כמו יחימוביץ' שתהיה חייבת להוכיח את נמה שדיברה עליו שנים.יולי תמיר ,מהכלכלה יש לך את ברוורמן ואנשי בטחון כמו וילנאי,יתום ואחרים.יש לך גם אנשי דת ומסורת כגון הרצוג ומלכיאור ממימד. בקיצור זה הרע במיעוטו ולדעתי הטוב ביותר שיכול להיות כאן. מעבר לכך כמו שציינתי כולם אבל כולם צריכים ניקוי אורוות קיצוני בדרך הנהגה,בדרכי החשיבה והתפסיה שלנו לראות את הדברים וביכולת של כל העם הזה בעיקר הפוליטיקאים שלו לקבל את דין הבוחר ולפעול בסופו של דבר במשותף לחזון שאני מאמין רובנו רוצים לראות כאן.

לכן אחת הסיבות להצביע "קדימה"

זה השאיפה שלהם לשנות לחלוטין את שיטת הממשל בישראל, דבר שהוא הכרחי מאוד ומבורך. אף אחת מהמפלגות האחרות לא תומכות בזה, כי הן יודעות שזה ייפגע בהם. אינטרסנטים.

כי רוב חברי הליכוד והעבודה

מתנגדים לשינוי שיטת הממשל בישראל, מחשש לפרנסה. ו"קדימה" היא מפלגה ששינוי שיטת הממשל זה אחד הדברים שייחרט על דגלה.

mean girl 16

New member
ואתה חושב שאולמרט....

לא יבחר בקמפיין נגטיבי? דווקא הוא, יותר מכולם, ברור שיעשה כך=)

bhnadav

New member
נו באמת.

קמפיין החוצות של קדימה עד עכשיו היה "ישראל רוצה קדימה" ו"שרון מנהיג חזק לשלום". מי שפתח כרגע את הקמפיין שלו בסיסמה המרכזית "קדימה לגבולות 67" הוא הליכוד. זה נראה לך תקין? בתוך תומכת ליכוד שפוייה, באמת, נראה לך הגיוני שזו הסיסמה המרכזית שמוצגת בפתיחת הקמפיין הססגוני של הליכוד, וזה מה שהמוח המבריק של שטייניץ, ארדן וסער הצליחו להוציא מכל העימות הזה בין המפלגות? הליכוד צועק שהוא מפלגה פתטית, מעוררת רחמים, וקדימה יוצאת מכאן, האמת, מורווחת. כי לא רק שמדובר בקמפיין נגטיבי צעקני, מדובר גם בסיסמה לא מוצלחת מהבחינה העניינית.

mean girl 16

New member
אם זאת הייתה פתיחת הקמפיין

אז פתיחת הקמפיין של הליכוד היה "הליכוד הוא בלב", כי זה מה שיש כבר שבועות בחוצות, לא? אני רק יודעת, שאם אולמרט יפתח עכשיו בקמפיין מגוחך של "נתניהו שתה את דמו של שרון", הוא רק ירה לעצמו כדור ברגל.

bhnadav

New member
זה היה לפני הפריימריז,

כדי לעודד אנשים ללכת להצביע מחשש למעבר החד לקדימה. לא מדובר היה בקמפיין בחירות, מפני שאפילו יו"ר לא היה למפלגה באותה עת. הסיסמה הזאת, "קדימה לגבולות 67", "תהיה הסיסמה המובילה בקמפיין מפלגת הליכוד" (וואלה), "סיסמת קמפיין הליכוד" (הארץ), "קמפיין חירום נגטיבי שנועד לבלום את ההידרדרות בסקרים" (NRG).

mean girl 16

New member
דווקא אחרי בחירת היו"ר

היו הרבה חדשים, וגם של נתניהו. ובלי קשר, אני לא רואה כל רע בקמפיין. זאת הדרך היחידה לבלום את אולמרט, וזה מאוד לעניין.(בשונה מהאשמות האישיות נגד נתניהו)

bhnadav

New member
ציפי, תהיי הגיונית!

למה לעזאזל הליכוד לא מסביר מה טוב בו?! למה הקמפיין מתבסס רק על מה לא טוב בקדימה?! מתוכנים עוד כמה סיסמאות בסגנון הזה על פי הכתבות השניות, וכולן יותר מסריחות אחת מהשנייה! מבחינה עניינית גם כן הקמפיין מטומטם, מפני שאם הליכוד לא מבין שקווי 67 הם הבסיס בגדול לפיתרון, אז הוא שקוע עמוק עמוק בקמפיין של 1996! אפילו אז, ביבי לא התיימר להשתמש במושגים כה ספציפיים, אלא העדיף אמירה כללית כמו "שלום בטוח". נו באמת, הליכוד מראה לנו כמה אנחנו צודקים, כשאנחנו אומרים שהוא מפלגה קיצונית. תנו פיתרון! אל תסתפקו בללכלך על מפלגות אחרות! ובכלל - "קדימה לגבולות 67" דווקא מעיד מבחינת הרבה אנשים על מעשיות ומצאיותיות, כשסוף סוף יש למפלגה מסויימת בסיס לפיתרון מעשי לסכסוך האיום הזה! הליכוד, מבחינת הקמפיין הזה, מצטייר כמפלגה ש-לה עצמה אין שום פיתרון, אבל להכפיש מפלגות אחרות על הפתרונות שהם מציעים - את זה הם יודעים. נו באמת, ציפי, נו באמת. תלחשי לביבי ולתלמידיו שטייניץ, סער וארדן - שיכוונו מחדש את הגלגלים בראש.

mean girl 16

New member
הקמפיין עוד לא התחיל

אז זה לא נכון להגיד שהוא לא אומר מה טוב בו. בשבוע הקרוב הליכוד יפרסם מצע, שכבר ביום ראשון נתניהו ידבר על חלקו. אז הוא ייתן פתרון, והוא יסביר. אין מה להגיד מעבר. זה לא סותר. אפשר להגיד מה לא טוב במפלגה אחרת תוך הסברה מה הרעיון שלך. לפי דעתי להיות לכודים בגבולות 67 המוחלטים יהיה גרוע מאוד. בעקרון, אם אתה שואל, המצע העיקרי מהבחינה הזאת- היא החזרת המינימום רק על מנת לקבוע גבולות בטוחים למדינת ישראל. זה בעקרון, אבל כמו שאמרתי, המצע המלא יפורסם בזמן הקרוב.

bhnadav

New member
ממש שונה מקדימה ../images/Emo122.gif

בכל מקרה - לי זה נראה לא בריא לפתוח ככה קמפיין. ואם קדימה תעשה זאת גם - אני אגיד בדיוק אותו דבר. זה לא קשור אפילו לדעות פוליטיות.

נחכה ונראה מה יקרה האם הם יצליחו

או לא . אני בכל אופן הפעם לא מצביע לפי אידאולוגיה או קוים מדיניים. אם קדימה תשאר בכוחה כמו היום אני אצביע לה רק משום שהיא גדולה . כל הקטנים צריכים ליפול או להחלש משמעותית בכדי שתהייה ממשלה שתוכל לשלוט כאן 4 שנים מלאות .

NIKESTYLE

New member
מה שאתה אומר זה בעצם ללכת עם העדר

המטרה מובנית אבל המעשה ממש לא. אין צורך במפלגות קטנות גם אני חושב כך והדרך ליישם את זה היא להעלות את אחוז החסימה. זה לא צריך לבוא על חשבונך ,אין שום סיבה שתוותר על הערכים והעקרונות שלך רק בגלל שהם בכנסת לא מסוגלים לעשות את מה שצריך. אחוז החסימה חייב לעלות וע"י בהכרח מפלגות קטנות כמו שינוי יעופו לעזאזל

למעלה