אני חייב להשתפך בפני מישהו...

gabrielr

New member
אני חייב להשתפך בפני מישהו...

בזמן האחרון ממש רע לי. ואני מדבר בכל הרצינות. יש לזה הרבה סיבות: אהבה, חברים, משפחה, לימודים ונושאים קטנים אחרים... (מראש אני מצטער על האורך, ומצטער אם אני קופץ מנושא אחד לשני מהר מדי) אני בי"א, בתיכון רגיל, הרחבתי מחשבים (איך לא?!) 10 יחידות, ושם במחשבים אנחנו מבלים יותר מכל אחד אחר בביה"ס, וכשאני חוזר הבייתה 3 פעמים ב4 בשבוע אני כל כך עייף, ואני לא יכול לעשות כלום. אפילו המורים לא מבינים מה אנחנו לומדים כל כך הרבה (גם אני לא, אני מנומנם רוב הזמן). ובכלל, הלימודים בי"א הם לא פיקניק, כמו שנה שעברה. עכשיו יש 5 יחידות מתמטיקה, ומקצועות לא הגיוניים כמו תנ"ך וספרות. אני לא משקיע הרבה, ויש לי ציונים סבירים, אבל יש מקצועות שאני פשוט לא מצליח להבין אותם, וכבר יש לי 40 אחד
חברים... טוב, כבר מזמן הבנתי שהם זבל. לפחות אלו שיש לי. הם פשוט או חנונים מדי, או שהם יצאו מאיזשהי סידרה מצויירת. הם לא נחמדים, הם סנובים, והם נשארו (לפחות בהתנהגות שלהם) בכיתה ו´, וזה ממש מעצבן. כן, יש לי עוד ידידים, אבל רק מהשנה, ואני לא תמיד מוזמן למסיבות (המעטות) של ימי שישי, ככה שבחצי מהפעמים אני נאלץ לסבול עם הישנים בימי שישי... (למה אני יוצא איתם?!? כי אני עסוק כל השבוע, וזה היום היחיד שלי לצאת קצת מהבית, מהלימודים, משעות שביעיות ושמיניות) המצב במשפחה לא משהו מזהיר, ההורים נוטים לריב, אבל אני מניח שזה נורמלי, במשפחה בורגנית בעיר. אהבה... הנושא הכי כואב. זה לא שאני לגמרי לוזר פה, פשוט יש לי בעייה של אומץ, ואני יודע שאין לי מה לפחד, ומקסימום... זה לא יהיה סוף העולם. אבל אין לי כח לעוד אכזבה, ובשנה שעברה היו לי כל כך הרבה מאלו. הייתה אחת לא מזמן מהתיכון שלי, שמה X, דאגתי שמישהי תאמר לה שאני מחבב אותה, ואח"כ הסתבר שיש לה חבר מי"ב, מרעננה (יענו עשירים). מאז לפחות היא מזהה אותי. לדוגמא היום, נכנסתי לכיתה של חברים שלי, שם היא עשתה איזשהי עבודה, ובכלל לא זיהיתי אותה עם המשקפיים שהיא לבשה (משקפיים סגנון דרו-קארי, זה היה מצחיק), והיא לרגע הסתכלה עליי, רק אז זיהיתי אותה לפי העיניים, וזה היה כמו מבט של כלב קוקר-ספנייל שנרגש לראות אותך, ואז נזכרתי שהיא לא מעוניינת, וזה קורע לי את הלב. ועכשיו ברצינות, המבט הזה פשוט גרם ללב שלי להיקרע. בכלל לא ציפיתי לראות אותה שם. למה זה חייב להיות כל כך מסובך? היום מה שמעניין בנות, זה לא אם אתה אדם טוב, אלא כמה שאתה מגניב... אתה צריך להיות 1.80+, מליאן, ואגו נפוח!!! אני לא כזה. אני לא גבוה במיוחד (עדיין יותר מרוב הבנות), לא חסר לי כסף ,אבל אין לי יותר מדי, ואין לי אגו. אני יודע שאני ביישן. אז למה אני מרגיש שאני סובל? אני אדם רע? אני לא עשיתי כלום!!! וכל המטומטמים, שלא חושבים על העתיד, כל ה"מגניבים" (לבטא עם דגש בתחילת המלה), הם אלו שעכשיו עושים את הכיף שלהם בחיים, ואני אולי עובר כרגע את הגיהנום של החיים שלי. ואני לא יודע מה מצפה לי אח"כ. אני לא רוצה לעבוד במחשבים. מחשבים זה רק תחביב שאני מוצלח בו. לדוגמא, אני אוהב גם לנגן על פסנתר וגיטרה. לפעמים אני אומר הלוואי והייתי מטומטם, פחות דברים היו מטרידים אותי, הייתי יכול לנוח אחה"צ, סביר להניח שהיה לי יותר אומץ (פחות דאגות, לא?) לפעמים אני מפחד שאם אני לא אעשה כלום עכשיו, אני אשאר באותו מצב לעד. שאני אשאר לבד, ואני לא רוצה להיות לבד. אני רוצה למצוא אהבה, אחת יפה, שאני אוכל לסמוך עליה. מישהי שתרגיש כלפיי מה שאני כל כך רוצה להרגיש כלפיה... למה זה לעתים נראה בלתי אפשרי? תמיד לכולן יש חבר (ולרוב הבנים שאני מכיר, אין חברה) אני יודע שהחיים שלי לא נוראיים כל כך, אבל זה כל כך מעצבן לראות אנשים, שלהם הכל מסתדר כמובן מאליו. יש לי חבר, וידידה (2 עשירים), אותה חיבבתי, אבל הם נהיו חברים, ואני פשוט מתנהג שלא אכפת לי. 2 חנונים עשירים מתחברים כמובן מאליו, וכל השטויות שהיום הכסף לא קובע, טועה!!! הכל קשור. מעמד חברתי... כסף... כל זה תורם לביטחון עצמי ואני יודע שאני חוזר על עצמי, אבל לא עשיתי שום דבר רע. בשנה הקודמת, רק אכזבות, וזה כל כך מדכא, ואני לא יודע אם אני אעמוד בעוד אכזבה, במיוחד אחרי X (נ"ל), ועוד כמה שאני רואה כל יום בתיכון. אני משער שאני כל כך רוצה אהבה, גם כדי לברוח מהבעיות של החברים וההורים, אבל לא רק. יש לי כל כך הרבה דברים שאני רוצה לעשות (ואני לא מדבר על סקס, לא רק), כל כך הרבה דברים שאני רוצה לומר. אבל יש לי מזל רע שמקיף אותי, כמו קארמה רעה, ואני לא מבין על נענשתי? לא עשיתי דבר רע, ואין לי כוונות רעות. אני מאלו ששונאים אנשים עם אגו מנופח, כל צרי המוחין שמתרכזים רק בעצמם, אני שונא את אלו שתמיד מציקים לחלשים, אני מאלו שרואים את כל העוול שיש בעולם, והיו רוצים לתקן את זה. אז למה אני... שכל כך רוצה שהעולם יהיה מקום טוב יותר... למה רע לי?

David L.

New member
גבריאל היקר

היה מי שאמר שהחיים הם לא פיקניק, וכנראה שהוא ידע מה הוא אומר. מדבריך אתה נשמע כנער בוגר ועם "ראש על הכתפיים", ואענה לך בהתאם. כולנו חווים תקופות קשות בשלבים אלו ואחרים של חיינו. השאלה היא מה אנחנו מחליטים לעשות בנידון. האם לשקוע ביגון וברחמים עצמיים, או למצוא את תעצומות הנפש שיעזרו לנו להמשיך הלאה, ובצורה הטובה ביותר האפשרית. כנער מתבגר אתה חווה מצבים ותחושות המשותפות לרבים מבני גילך. איך אני נראה בעיני אנשים? האם אני יפה מספיק? יש לי מה להציע? וכו´. לגבי הלימודים שנראים בעיינך כמייגעים או לא מובנים, עלייך להכין לעצמך סדר עדיפויות ואסטרטגיית למידה שתעזור לך לתמרן בין המקצועות השונים ובלימודים. במה אני חזק יותר? במה אני חזק פחות? איך אני מתמודד עם המקצועות בהם אני חזק פחות? ממה נובעים הקשיים הלימודיים שלי? מה היא הדרך הטובה ביותר בעיניי להתמודד איתם? ככה תעשה לעצמך "סדר בראש" לגבי העניינים הלימודיים. לגבי החברים, חבל לכנותם זבל. תעשה איתם מה שתרצה כל עוד אתה מרגיש נוח איתם. במקביל נסה לפתח חוג חברים חדש.אתה יודע, לא חוכמה להגיד יש לי 20 חברים.חבר אמיתי אחד מחליף 20 חברים "כאילו". לכן, מצא לך מספר אנשים אליהם אתה מתחבר ואיתם אתה הפתוח ביותר, והשקע בקשר איתם. גם חוג מצומצם של 3-4 חברים "אמיתיים" הוא עולם ומלואו. איך עושים את זה? אני תמיד ממליץ ללכת לחוג או משהו כזה (דרמה,ספרדית). עוזר להפתח,וכמו כן מכירים אנשים חדשים. לגבי כסף,מעמד וכו´. למרות מה שאתה אומר, אלה רחוקים מלהיות העניין המרכזי בחיים. נכון, יש להם חשיבות. שקרן מי שיגיד שלא. אבל הם רחוקים מלהיות מרכז החיים. רוב הבנות והבנים לא יבדקו לך בארנק לראות כמה כסף יש לך, ומה ה"מעמד" שלך. בסופו של דבר האיכויות של בן אדם הן הקובעות, ויש הרבה אנשים שירצו להתחבר אלייך על פי מי שאתה. גם חברה עוד תבוא. אתה עוד צעיר ויש לך עוד הרבה זמן להתחיל עם בנות... ולגבי אותה בחורה- קלישאה, זה נכון- אבל יש הרבה דגים בים.וגם אתה תמצא את האחת תהיה כולה שלך ותאהב אותך ואתה אותה. ואל תשים כזה דגש על המראה. בסופו של דבר אנשים רוצים להיות עם מי שיש לו מה מהציע מבחינה אינטלקטואלית, ולא עם בובות. אז נכון שמראה אף פעם לא מזיק. אבל להפוך את זה לגורם מרכזי זה פשוט לא נכון. אז עצתי לך היא פשוט להמשיך ולנסות, ולא לפחד מדחייה. בסופו של דבר תהיה האחת תרצה. שבשבילה הכל יהיה שווה. לגבי אלה שעושים כיף, תמיד יש את החבר´ה שנדמה שהכל אצלם מושלם ואיזה חיים נפלאים הם עושים. אז אני אומר, שקודם כל צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה, ולראות איך אנחנו מפיקים את המקסימום ממה שיש לנו. בקשר לזה שאתה לומד המון עכשיו ומרגיש שאתה "מפספס" דברים- בסופו של דבר זה ישתלם. יבוא היום ותווכח בזה. תוכל ללמוד מה שאתה רוצה, ו"העולם האמיתי" יפתח בפנייך הרבה יותר בקלות מאשר לאלה שלכאורה עושים עכשיו חיים משוגעים. אתה צריך ללמוד איך לפרגן לעצמך במקביל ללימודים הקשים. ללכת לסרטים מידי פעם, מועדונים, בית קפה וכו´. זה יתן לך הרגשה טובה הרבה יותר. לגבי לשנות את עוולות העולם, תמיד יהיו את הדון קישוטים שלהם אכפת ולהם חשוב בזמן שנדמה שלאחרים פשוט לא. חשוב להיות כזה, אבל לא לנסות להיות הכל.לעסוק בעניין אחד שנותן לך סיפוק ולהתמיד בו (להתנדב וכו´). ככה אתה תוכל לתרום לחברה. לגבי מקצוע, בינתיים תעשה מה שאתה טוב בו ואל תוותר על תחביבים ועיסוקים שעושים לך טוב. יש לך עוד הרבה זמן לחשוב על מקצוע לחיים. תשקיע ותהנה בינתיים ממה שיש. הכי חשוב-תחליט בינך לבין עצמך שאתה רוצה שינוי בחיים שלך. שאתה רוצה לתפוס את החיים אחרת- ותתחיל לפעול בכיוון זה. תלך לחוגים, תכיר אנשים, אל תפחד מזה שיגידו לך לא- אף אחד מאיתנו הוא לא מושלם. אני מציע לך גם לפנות לייעוץ מקצועי- יועצת ביה"ס וכו´. גורם כזה יכול להוות תמיכה יציבה וקבועה, אוזן קשבת ועוזרת למצבים בהם אתה נמצא. קדימה לעבודה !!! בהצלחה!!! :

**Blue-Lagoon**

New member
זה שטויות לדעתי

הקטע הזה שבעתיד זה ישתלם ללמוד עכשיו כי נכון אמנם זה יעזור בעתיד אבל תמיד אפשר להשלים בגרויות במקרה הגרוע אבל עכשיו יש זמן לבלות ולכיף ואפשר לעשות את שניהם

מרטיטה

New member
אוקיי שם אי ן לי אז קבל בלי שם../images/Emo6.gif

אני רוצה להגיד לך שממש אני שמחה שרשמת את זה זה ממש טוב להוציא דברים כמובן שאתה ממש מנסח יפה ואהבתי את הקטע של המשקפיים והכלב....חחחח זה היה דיי יפה רק חבל שזה גרם לשברון לב עם עוצמת כאב ענקית שסגורה בתוכך זה טוב שבאת לפה ופרצת את דברייך האמת אני יכלתי שעות לספר על עצמי אבל רק מי שמכיר אותי באמת יודע כמה אני רגישה ושאני רואה הרבה עוול בדברים לכן הבנתי אותך בדברייך אבל יש לי גם הרבה כוח לעזור להרבה וזה נותן לי להמשיך אחריי הרבה הצלחות אשמח לדבר איתך מאוד!!! :) יש לך איי סי קיו????. אולי נדבר שם??? מתאים לך??? אוקיי עד שאני יקבל תשובה ביי בנתיים שמור על עצמך ולמרות שאני עדיין אלמונית חייך בשבילי כי לחייך זה חיים וחיים זה בריאות ביי בנתיים ושמור על עצמך

לך גבריאל....

הרגשות שסובבות אותנו המחשבות שמציפות, מה שחושב ה מה שעושים לעשות את הכי טוב בשבילך לעשות מה שאתה מאין בו, לעשות מה שעושה לך טוב, זה הכי חשוב. המה לעשות, העולם שלנו לא מושלם אבל אנחנו חיים בו, ולכן צריכים לעשות אותו טוב בשבילנו, כסף זה לא הכל אבל חלק מאיתנו, עושר חשוב אך גם האושר, פעם אנחנו למעלה ופעם למטה זה כמו גלגל מסתובב ומסתובב... תאמין בעצמך, תחייך לעצמך ותחייך לאחרים..... יהיה טובוהיה בסדר אלו לא סתם משפטים, זאת באמת ייקרה.... חוקרת

למעלה