אני חייב להתוודות על פטיש ישן שלי.

poseidon111

Active member
אני חייב להתוודות על פטיש ישן שלי.

אני מת על התקופה הנאצית. "מת" במובן של לדעת עוד ועוד על תקופה נוראה זו.
אז אתמול בזמן שכולם הלכו לפארקים (דאג כנראה נמוגה בים), ראיתי עוד סרט על זה. סרט מעולה של הbbc. המיוחד בסרט הזה
היה שהוא מתרכז בסיבות לעליית הנאציזם, וכיצד ממפלגה שקיבלה 2.8% בבחירות של 1928 הפכה למפלגה ששלטה בגרמניה רק חמש
שנים לאחר מכן.

אז כמובן שכולנו יודעים שהמצב הכלכלי היה על הפנים, אז. מה שעורר אותי לפוסט הזה היתה שאלה שהופנתה לאיזה גרמני קשיש, ובה
הוא נשאל "איך יכולת לבחור במפלגה שאמרה מראש שהיא הולכת להעיף את הדמוקרטיה, ובאותה הזדמנות להעיף חלק מהאזרחים, קרי
היהודים מחוץ למדינה". תשובתו היתה כאילו הוא משתומם על השאלה. לא מבוכה, לא התנצלות אלא הוא אמר "היה לי מה להפסיד אז?
גרמנים מתו מרעב ברחובות. בא היטלר ואמר שהוא יוציא אותנו מזה. שהוא יהפוך אותנו למעצמה. לא היה פה הרבה מה להתלבט".

והנה שאלותי. גם אצלנו זה יכול לקרות?
האם העם צמא לאיש חזק "שיעשה סדר" במדינה?
האם זה טוב לנו?
האם יש לנו מנגנונים להגן על הדמוקרטיה?

אה, כן. שתהיה שנה יותר טובה.

גם אני מתעניינת בזה.. בתיאוריה

בפועל, כמעט ולא יוצא לי להתעסק עם זה.

אני מאוד רוצה לקרוא את "מיין קאמפף",אין לו תרגום בעברית מסיבות מובנות..
אם כי אני לא יודעת היכן להשיג אותו בלי קשר.

ולשאלתך,
כן חד משמעי.
אבל זה לא יהיה ברמה חולנית כמו מה שהיה,
עדיין למדנו דבר או שניים נראה לי, לא?

אנחנו בעיקר רוצים שיעשה סדר, ישים ז' על כולם,
ישים את ישראל במקום הראשון מכל הבחינות, וידאג קודם כל לתושבים,לאזרחים שלה.

poseidon111

Active member
השאלה המרכזית היא כיצד ניתן יהיה לוודא שזה

לא "יגיע לרמה חולנית".
הרי ברגע שהאיש החזק בשלטון, כל האמצעים עומדים לרשותו לעשות מה שהוא חושב לנכון.
גם בגרמניה היטלר בנאומיו, טען שיש להרחיק את היהודים מגרמניה. הוא לא דיבר על השמדה.
אנחנו יודעים לאן זה התגלגל לכשעלה לשלטון.
מי יוכל לעצור אותו מלבצע את כל תכניותיו? (בהנחה שיש לו תכניות שכאלה).

רינתי77

Active member
יש לנו מנגנונים להגן על הדמוקרטיה, אבל לא

בכל מצב נתון. במצב של יאוש ורעב, כנראה שגם אנחנו נזרוק אותה דרך החלון תמורת סיר בשר. הרי היינו פעם מוכנים לחזור ולהיות עבדים
רק כדי שהבטן תהייה מלאה, אז לוותר על קצת חופש זאת בעיה בשבילנו?

בוקר טוב, פוס.

בהתעלם מחוגים קיצונים כאלה ואחרים במחנה הפוליטי השמאלי
הגורסים כי כבר עתה מתקיים שלטון נאצי, לעניות דעתי וודאי שהדבר
אפשרי.ולשם כך חייבים להתקיים התנאים הבאים:
קיטוב אידיאולוגי-פוליטי עמוק דיו, כמו גם נחשלות כלכלית. דהיינו אף
שילטון דמוקרטי יציב לא יכול להתקיים לנוכח התנאים הללו.

זכורה לי תקופה בה פתחתי מעין אובססיה לכל הקשור בשואה
זה כלל ספרות עיונית בנושא, סרטים תיעודים וכל דבר שידי יכלה
לשים עליו את היד על מנת להשביע את המפלצת.
אחד הסרטים המרתקים והחשובים ביותר בעיניי שנעשו הוא
לא אחר מאשר "שואה" סרטו בן תשע השעות של הבמאי הצרפתי
היהודי קלוד לנצמן. ואם בו עסקינן, אז באוטוביוגרפיה שיצאה לפני
שנה כמדומני "הארנב מפטגוניה" חושף לנצמן את הסיבות לעשית
הסרט, ואת תחושותיו לאורך 11 שנים של עריכתו.

Aronsona

New member
צהריים טובים חברים

ובכן להלן תגובתי:
היטלר עלה לשלטון בגלל עירוב של שתי נסיבות, האחת אותו רעב גדול ששלט בגרמניה שלמעשה דחף מצביעים רבים אל הבטחותיו. אבל הסיבה השניה והחשבה יותר, אחוז ההצבעה המאד נמוך באותן בחירות, דבר שחיזק אותו מאד, מצביעיו הלא משכילים משולים היו לכל המון מצביע כמו אחוז ההצבעה העצום אצל החרדים שלנו בכל מערכת בחירות. הגרמנים של היום משננים זאת וזוהי לכשעצמה סיבה ללכת ולהצביע כדי שלא יחזור הדבר הזה.

גם אצלנו זה יכול לקרות, כי אין ספק שהעם צמא למנהיג אמיתי וגם אצלנו אחוז ההצבעה הולך ויורד ומאפשר למפלגות קטנות יחסית להתחזק מעבר לכוחן באוכלוסיה.
אותי זה מאד מפחיד, הוגו צ'אבס הוא דוגמא רלוונטית ומתאימה בדיוק לזה. אני לא רוצה לחשוב מה יקרה עם אדון ליברמן יהיה ראש הממשלה.

המנגנון היחידי שלנו הוא ללכת ולהצביע. כל דבר אחר ניתן לשינוי על ידי הממשל.

Andy Friese

New member
קשה לי לראות את זה קורה כאן.

אומנם רפובליתקת ווימר היתה דמוקרטיה, אבל העם הגרמני באותה תקופה לא החזיק בערכים ומסורת דמוקרטית.

זה מביא אותי למנגנון ההגנה הכי חזק שיש למדינה דמוקרטית- הערכים הדמוקרטיים של האזרחים שלה.

אני לא רואה את אזרחי ישראל, לא כל שכן קצינים בכירים בצה"ל, משתפים פעולה עם ניסיון הפיכה.

זה יכול בהחלט לקרות

עם תמהיל של מנהיג כריזמטי ופופוליסטי, אידיאולוגיה מתאימה ופצעים חברתיים וכלכליים.
גם עם הקודש יכול להדרדר לתהומות שאליהן הדרדר העם הגרמני, ולראייה הגזענות הקיצונית של המתנחלים והשנאה של תושב דרום תל-אביב כלפי המסתננים, שמהר מאוד הגיעה לגזענות במובן הכי פרימיטיבי שיש.

זה מה שמעניין, כי העם הגרמני כולו לא היה בהכרח רע וברברי או אומה של אנרכיסטים צמאי דם. אלה היו אנשי עבודה ומשפחה שבסך הכל רצו עתיד יותר טוב. לדעתי זה היה יכול לקרות בכל עם. מהבחינה הזאת זה טוב שיש אנשים נאורים ושמאלנים "יפי-נפש" שיעמידו אותנו בביקורת תמידית ויזכירו את ארועי העבר. אבל גם להם מאוד קל להדרדר לפשיזם ופנאטיות בשם הסובלנות. ולתמוך בכל סוג של חופש ביטוי, גם כזה המטיף להרג, שנאה ורצח.

ובעיקרון אסור להיות סובלניים כלפי אי-סובלנות. וכמו שאמר אהרון ברק אל לה לדמוקרטיה להתאבד על מזבח ערכיה.

בעקרון אני מסכימה עם דברייך

אבל צריך שיקרו פה הרבה דברים בו זמנית כדי שיקרה מה שאת מתארת. אני לא רואה באופק מצב כזה מתקיים. לא במאה ה-21 עם התקשורת האלקטרונית המונחת בכף ידו של כל ילד מכיתה ב' ואילך.
היום שמעתי ילד בן 10 בארוחת הצהריים, חושב ש'סמסונג' תנצח את 'אפל' בתביעה המשפטית על השימוש שאפל עושה ברכיבים שסמסונג פיתחה או משהו כזה, ולמרות שאין לו מושג על מה הוא מדבר, כי עדיין לא היה משפט, אבל מספיק שהוא קרא באינטרנט את הכתבה שעוסקת בנושא כדי שיהיה לו גם מה להגיד בנושא... אז קשה לי להאמין שבעידן הנוכחי יכול להיות מצב שמנהיג כריזמטי ככל שיהיה ופופוליסטי ככל שיהיה יוכל לסחוף המונים לאידיאולוגיה פאשיסטית או נאצית חס וחלילה. צריך שיקרו פה המון המון דברים חמורים ונוראים כדי שיקרה מצב שכזה. ולא, לא בגלל שאנחנו עם הקודש. אנחנו עם ככל העמים, רק שהזמנים הם שונים לחלוטין.
גזענות קיימת בכל העמים ובכל הדתות ואנחנו לא חפים מפשע גם בעניין הזה.
והנה משהו שנתקלתי בו היום:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151271655922176&set=a.10150231898867176.371151.260689792175&type=1

גזענות זה משהו שמשותף לכל בני האדם

אני חושבת. גם גורם מאחד כנגד הזר והשונה וגם אולי נובע מסכמות והכללות שיותר קל לאחסן במוח ועוזרים להבין את העולם והמשמעות שבו.

נכון זה מה שאמרתי שזה יכול לקרות והרבה פעמים עומדים על הסף, אבל מה שמונע זאת זה הדמוקרטיה וחופש הביטוי. גם עם המסתננים היה לנו מאוד קל ללכת אחרי אלי ישי ולהאמין שהם נושאי מחלות, מאיימים על הציונות אבל מנגד היו את אלה שהזכירו לנו שגרים היינו בארץ מצרים. זה קריטי האיזון הזה וזה מה ששומר ולגלובליזציה יש חלק בזה את צודקת.

את נכס כאן ובכלל, שתדעי.

תענוג לקרוא אותך, ולתהות מה לקח לך כל כך הרבה זמן לבוא.
כייף לזיקן שאת נכס קבוע אצלו.
(הולכה לאכול)

כה אמר ז'אן ז'נה:

מה שאנחנו צריכים זאת שנאה, ממנה נולדים רעיונותנו
ובכוחה להיות גדולת המוזות.

למעלה