אני חייב לומר ש...

העין

New member
אני חייב לומר ש...

בתקופת הכפירה שלי שנאתי כל כך את החרדים עד שראיתי בהם סכנה יותר מאויבנו,זלזלתי בדעותיהם כפי שעושים זאת כמה מחברי הפורום,ראיתי בהם עובדי אלילים כפשוטו ואנשים חסרי דעה. ואני בטוח שיש חרדים שמרגישים כך כלפי החילונים וזה חבל,אך בואו ננסה אנחנו לשמור על השפיות ונפעל להרגעת השנאה.. כשאני באופן אישי שומע חרדים המדברים בגנות החילונים או בגנות אנשים כופרים אני מיד מתקומם ומסביר שיש להם סיבות ונימוקים משלהם לדעותיהם,ובוודאי שאין לזלזל כך סתם מבלי לשמוע את השני,אני אומר זאת למרות מה שאירע בפורום בימים האחרונים. גם לי יש חברים כופרים (למעשה רוב חברי)ולמרות הכל יודעים לכבד זה את זה עם כל השוני. ובטוח אני שאפילו אני ואיגרא אם היתה בינינו שיחה ללא דעות קדומות אחד על השני היינו בטוח מוצאים יותר משותף מהמפריד בינינו...כן אני מרגיש טוב

saar7650

New member
אני מקווה מאוד

שזו תחילת הדרך לדיון רציני נטול קללות נאצות וגסויות... יישר כח להצטרפותך "למועדון החברים"!

העין

New member
מבחינתי...

כן אך בתנאי שהדיונים ייעשו עם כבוד הדדי,ואם יש מישהו שיזלזל באופן בוטה בדברי השני כווווולם יעירו לו כולל "ממחנהו".

../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif ....

(היה נראה לי שקיצוני נשארת, אבל הפעם לצד השני...) בכל מקרה, הענין שלי מסתכם בויכוחים לוגיים במטרה למצוא שגיאות לוגיות בטענות שונות נגד ובעד דת. אינני מזלזל בדעות של אחרים. אני רואה את חלק מהחרדים כעובדי אלילים, מאחר שהם הפכו את הדת לדת פאגאנית ואפולוגטית המתבססת על טיעונים נוצריים, קמיעות, סגולות, וכדומה - במקום אמונה תמימה הכוללת חקירה אמיתית של התורה והיקום. שוב ושוב חוזרת על עצמה התופעה של אנשים כאלה שכשהם נתקלים בסתירות וקושיות - הם מעוותים ומסלפים דברים במתכוון, מתוך מחשבה כאילו הם עוזרים בכך לאלוהים (במקום לשתוק אם אין להם את היכולת לחקור, או לחקור את הדברים מהצד האמיתי שלהם). נראה שהכלל הוא: ככל שהאדם מבין ויודע פחות - כך הוא יטיף יותר. אין בכך כדי לומר שטענות "דעת אמת" ודומיהם נחשבות בעיני לחפות משגיאות דומות. בבוא הזמן אתעסק גם בזה.

פלסטיק

New member
קפצת מקיצוניות לקיצוניות

תבין שלא כולם כמוך, יש כאלה שהם באמצע. אני למשל אינני שונא חרדים אבל אם אתה מעוניין לדבר מתוך כבוד ולכבד אני בהחלט חושב שזהו צעד מאוד חיובי

דוד1000

New member
אני מסכים ללא קללות. אבל לפעמים

אני מעתיק ממקורות אחרים שבהם יש כינויים ואני לא מצליח למחוק את כולם לכן תקבלו זאת בהבנה.

פלסטיק

New member
אני מבין שאת רוב מה שאתה מעתיק

אתה אפילו לא קורא אבל כדי למיין את ניבולי הפה תאלץ לעשות זאת

למעלה