אני חייב לשאול את השאלה הזאת.

1Reebok

New member
אני חייב לשאול את השאלה הזאת.

מה זה לעזאזל שבעת ימי שיפון? יש איפשהו בעולם ימים שמלאים בחיטה? סתם, לא נראה לי שזה באמת שיפון, אבל מה משמעות המילה Rhye בשיר Seven seas of Rhye?

Teo Toriatt

New member
בגדול שיכר

Rhye הוא גם יין שמכינים משיפון (סוג של וויסקי אאל"ט אבל באלכוהול אני לא טוב) זה מדובר על ימים של אלכוהול, שנותנים תחושת כוח וכדומה... בקיצור שיר שיכורים. שים לב שככה גם נגמר השיר במעיין שירת פאב ספנים.

1Reebok

New member
הו כן, הוא בהחלט נגמר ככה.

בצורה משעשעת ביותר

gihona

New member
נצל"ש: ANATO, יומולדת 30

לפני שעה סיימתי לצפות בספיישל נהדר ANATO: 30th annnivarsery - תכנית שעשו לא מזמן ושודרה בטלוויזיה בהולנד ובעוד כמה מקומות, ובה בריאן, רוג'ר ורוי בייקר תומס (עם עוד כמה אנשים) מדברים על לילה באופרה. זו תכנית חדשה לגמרי (לא ראיונות ממוחזרים) והם עוברים שיר שיר ומספרים איך הפיקו ואיך עשו אותו. פשוט מדהים... למשל בריאן מדבר על Good Company ומספר שכל הקטע שנשמע כמו תזמורת ג'אז/סווינג באמצע השיר נעשה עם הגיטרה ויוקלילי (באנגו'). יש גם קטעים בהם מדברים על ההרמוניות הקוליות של כל שיר ומשמיעים *רק* אותם וזה נשמע מדהים, כמו לשמוע את השירים בביצוע א-קפאלה. בקיצור, ספיישל נהדר, מומלץ לכל האספנים והאובססיבים. את הספיישל מורידים מכאן (צריך תכנת ביטורנט). אם אתם כבר בעניין תוכלו להוריד גם את Is This The Real Life, ההפקה של צ'אנל 4 הבריטי על קווין - חלקים קטנים ממנה גם היו בערב בסינימטק.

Amit Enchanted

New member
ליידי גודיבה -

אאל"ט, הייתה אישה צעירה שרכבה על סוס עירומה, כאשר שיערה הארוך והשופע כיסה את אזוריה המוצנעים. לא זוכר עוד פרטים.

1Reebok

New member
הגבירה גודייבה

ע"פ האגדה היא היתה אשתו של איזשהו ברון שהטיל מיסים רבים על נתיניו, והיא ניסתה לגרום לו להוריד את המיסים. בסופו של דבר בעלה אמר לה שהוא מוכן להקל בתושבים, בתנאי שהיא תרכב על סוס בחוצות העיר כשהיא עירומה, והיא הסכימה, ושלחה לכל תושבי העיירה בקשה להשאר בבתיהם ולסגור את חלונותיהם. מה הקשר לשיר? אנאערף

1Reebok

New member
וחוץ מזה, הנה עוד משהו מעניין

ב-1982, ארבע שנים אחרי שהשיר ראה אור, קראו לכוכב שביט ע"ש ליידי גודיבה. איזה מגניב זה?

Ocean Spirit

New member
הא. אז זהו שלא.

טעות מאוד נפוצה. שיפון זה rye. בלי h. בדקתי בכל מילון אפשרי בזמנו, כשגיליתי את השיר. rhye זו מילה שלא קיימת.

1Reebok

New member
בדיוק בגלל זה אמרתי!

שלא נראה לי שזה שיפון! אבל מה לעשות, קורה המון שלאמנים יש שגיאות כתיב מביכות באלבומים שלהם.

למעלה