אני חייב לשאול

MadManIII

New member
אני חייב לשאול

מי הם הקבוצה שקוראת לעצמם ``עסקנים`` שהם כביכול הכח השולט ברבנים והציבור החרדי, ועל פיהם ישק דבר?

סוג ב

New member
כוח=כסף

בעלי ההון. למשל, העסקנים שהחליטו לוותר על שירותי האינטרנט, אלו אותם משקיענים ב'יתד נאמן' ודומיהם, שהבינו שעידן האינטרנט מוריד להם מאחוזי המכירות, כי החרדים התחילו לקרוא חדשות בנט ולא בעיתון. אז מה הבעיה? אותם עסקנים מחייב את הציבור להתנתק מהעידן המודרני... אותו דבר לגבי פלאפון כשר או החרמת רשת מזון- הכל זה כ ס ף

אJוכי

New member
כל כך נכון וכל כך עצוב

מאד קשה, עד כמעט בלתי אפשרי, לפרט הקטן להילחם בטייקונים הגדולים. ע"ע חפציבה.. המשפט כוח = כסף. הוא נכון בכל מקום בעולם. אולם, במגזר החרדי, הוא מתחדד הרבה יותר, היות והעסקנים מסתתרים, יותר נכון מנסים להסתתר, תחת חליפה וכובע של לש"ש. לפחות נזכור אנחנו, שההערכה האמיתית שלנו, היא לא בגלל הכסף או הרכוש שיש לנו. אלא בשל הלב הרחב יותר או פחות, הרצון לעזור, והנשיאה בעולם עם הזולת. זה מה שהופך אותנו לטובים יותר או פחות. ועל זאת גאוותנו.

למרות שאין לי עניין להגן על אותם עסקנים

אני יודע ממקור נאמן. שהאתר "אתרוג, שייך ל"יתד נאמן" והם הפסידו עכשיו הרבה מאד כסף כשנאלצו לסגור את האתר בגלל הוראת הרבנים.

סוג ב

New member
תודה על התיקון

אבל כתבתי יתד נאמן ודומיהם. במקרה היום ראיתי יתד נאמן ליד מדרגות המכולת וזה שם העיתון החרדי היחיד שעלה לי לראש בעת כתיבת ההודעה.. אם לא יתד נאמן, אז תומכי עיתן חרדי אחר. הרעיון הוא אותו רעיון..

מתבי6

New member
ומה עם המודיע? הוא באמת נפגע

מכל הכיוונים. גם המבשר, גם יתד מחולק חינם פעם בשבוע ועכשו נוספו לו האתרים. זו סיבת העיתונים. סיבת העסקנים היא כי לפני שהם יוצאים בהכרזה לציבור, הם מקיימים מגעים שלא תמיד הכי ישרים ונקיים. הצרה היא שאותם האתרים כותבים את הכל ברשת. אוי לה לאותה בושה.

בעל המאה הוא בעל הדעה!

זו תמצית הבעיה בכלל, ובעידן הקפיטליסטי בפרט! והיהדות החרדית משום נעשית קפיטליסטית מיום ליום...

כולם צודקים

אבל זה לא רק זה .מספיק שאחד קם בבוקר עם החלטה שצריך לרענן את הציבור באיזה איסור חדש ,כל מה שהוא צריך זה למצא את הרב שיש הכי הרבה סיכוי שיחתום על האיסור ,אחרי שהוא חתם זה ממשיך כמו כדור שלג עד שכולם חותמים .

moshe010

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifאז לא ממש כולם צודקים

אני חושב שהעסקנים הם לאו דווקא אלה שרוצים כסף אלא אני חושב שזה יותר בכיוון של עסקנים שמחפשים קרירה ומעמד ואתגר ובציבור החרדי העסקן נחשב בעל מעמד מאוד חשוב אפילו יותר מת"ח, ולכן יש רבים שקצה נפשם מלשבת על הספסל כל היום, ומצד שני לצאת לעבוד זה חרפה ולכן מנסים תעסוקה מאתגרת שמתן שכרה בצדה ומוצאים שהאפשרות היחידה היא עסקונה אז יש כאלה שמתמקדים בחסד אבל יש רבים שמתמקדים בלתקן את הדור כמובן שגם הרבנים אשמים שהם חותמים אבל הם בדרך כלל צריכים לספק את דעת הקהל לסיכום זה שרשרת: העסקנים משכנעים ומפרסמים את דעותיהם ומשנים את חלקם הגדול של דעת הקהל ואז הרבנים נותנים גושפנקא לשינוי הזה/לאיסור הזה ואז גם שאר דעת הקהל משתנה בגלל לא תסור ואמונת חכמים ועוד

למעלה