אני חייב לשפוך את הלב..

nas19

New member
אני חייב לשפוך את הלב.. ../images/Emo7.gif

אני דתי מאמין , למדתי כל חיי במוסדות דתיים ואני מאמין בקב"ה . אבל.. הפיגוע של שלשום עשה לי סדק עמוק באמונה .. תסבירו לי בבקשה איך ???? איך??? אנשים שהלכו לכותל להתפלל לקב"ה, אנשיפ תמימים, צדיקים וישרים נהרגו??? מילא אנשים חוטאים שחזרו אחרי חטא גדול שעשו זה יכול להתפרש כעונש אבל למה אנשים יראי שמיים? עובדי ה' ותורתו? למה תינוקות בני כמה חודשים צריכים להיענש??? זה לא מובן לי בכלל.... נכון שאפשר להסביר את בתור נסיון אבל איזה מין נסיון זה? מה באים להוכיח? למה הקב"ה זונח את ציבור התורה? ואיך היא בדיוק מגנת עלינו? קשה לי לדבר ככה בלשון כפירה ואני ממש לא רוצה להיות כזה... אבל אני חייב לדעת למה?????????????????????? לא הכל שחור!!!!!!!!

על זה נאמר שקר אין לו רגליים

גם אני האמנתי פעם בסיפורים ובאמונות שגדלתי עליהם שנים רבות, אגב סיפורים מעניינים. אבל מה לעשות שהאמת לא עומד במבחן הדת, ברגע שתבין שאין דבר ממשי בדת ובאמונה, כל הקושיות שלך על אלוהים ולמה הוא עושה כך וכך פשוט יוסרו מלבך. אלוהים אינו אכזר הוא פשוט לא קיים.

saar7650

New member
יקירי-

תה יכול לשאול את אותה שאלה גם על השואה או על כל אסון אחר. כמו- במה חטא עובר שאימו נאלצה להפילו? או במה חטא פעוט שטבע באמבטיה? וכיו"ב. התשובה לכל זה מצויה בספר איוב, בחז"ל, בגמרא ובעוד מקומות. אני אוחז בתשובה כי אין אנו יכולים להבין סיבת כל דבר בעולם. אין אנו יכולים להבין מחשבתו של מקום. אנו בני חלוף ומוגבלים לעומת החכמה האין סופית של הקב"ה. רק הוא ואך ורק הוא יכול לדעת למה קרה האסון. כדי להבין זאת אנו צריכים לראות תמונה מושלמת, והבעיה היא שאנו בני חלוף ומוגבלים, לעומת בורא עולם. אם היינו יודעים סיבת כל מוות או סיבת כל דבר בעולם היינו בעצם הקב"ה כי "אילו ידעתיו הייתיו"!

© Tweety ©

New member
עידן

מיש מספיק חזק באמנותו בה' כמוך (?) לא צריך חיזוק לדעותיו. לכל אדם יש זכות להרגיש מה שהוא רוצה גם אם זה מנפ. את אמונתו. ת'אמת?אני לא מבינה איך אפשר להסביר לילדים שאיבדו את אמא שלהם שהכל משמיים. אבל כבר שמעתי דעות בעולם החרדי שרק חוזירם בתשובה נפגעו וזה בסדר שה' מביא עלהם עונשים.. זה רק מחזק את האתאיזם בעיני

chim chim

New member
איפה שמעת דעות כאלו?

תוכל לשתף אותי בבקשה?(אני רציני ולא צוחק עליך)

התולעת 1

New member
זה המצעה שלך

שרק חוזרים בתשובה נפגעו וזה בסדר? מאיפא המצאת 'ת זה?

© Tweety ©

New member
כנראה יש לך בעייה בהבנת הנקרא

לא אמרתי דברים כאלו. תקראי שוב את ההודעה

minzly

New member
"יש לך בעייה בהבנת הנקרא"

אתה מזכיר לי ילד בכיתה ב'

מתבודד

New member
אלוהים ברא לנו עולם

אלוהים נתן לנו כלים. היו את האלו שהשתמשו בכלים, ויצרו את ההנאות הטובות שלנו בחיים. והיו את האלו שלקחו את הכלים, והפכו אותם לכלים של שנאה והרס. מדוע אינך יכול לבוא אל היטלר ולשאול אותו:"במה חטאו שישה מיליון יהודים שככה עשית להם?" ממש קל לבוא ולהגיד "איפה היה אלוהים בזמן השואה". אני שואל "איפה היה היטלר בזמן השואה" "איפה היו כל הנאצים בזמן השואה". אל תאשים את היטלר. תאשים את אלוהים, כי זה הכי קל. נכון? כשם שאלוהים נתן לנו את הבחירה לא להאמין בו, הוא נתן לאנשים את הבחירה לשנאה ולהרס. יש לנו את הבחירה החופשית!!! לא הכל ידוע מראש!!! אנחנו יכולים לנתב דברים!!!! וחבל שבן אדם מנתב את עצמו להתפוצץ באוטובוס ולהרוג אנשים חפים מפשע!!!!! אני אומר שאנחנו צריכים להסתכל על עצמנו ולהגיד "מה נהיינו..."

מתנדב

New member
בנוסף למה שמתבודד כתב...

אני רוצה להוסיף עוד כמה מילים, שמעתי מאיזה רב בהרצאה שהוא אמר שהוא שמע מאדמו"ר גדול אחד שאינני זוכר את שמו, שהוא אמר, למה אנחנו רואים לפעמים יהודים סובלים, שלמעשה לא מגיע להם לסבול, הם יושבים ולומדים כל היום ומתפללים ועושים מצוות ונותנים צדקה, ועם כל זה הם סובלים, למה כל זה?, הוא ענה, ברגע שישראל חוטאין, אז הקב"ה מעניש את כלל ישראל, למשל למה הדבר דומה, 2 ילדים רבים, האבא מעניש את בנו ולא את הילד של השכן, כך גם הקב"ה מעניש את בניו ברגע שהם חוטאים, איננו יכולים לדעת את חשבון שמיים, אך ברור וידוע לי, שאנחנו צרכים להתחזק יותר ולחיות יחד יותר באחדות, ולהוקיע את השנאה המושרש בתוכנו....

L7

New member
לוגית לא ניתן להאשים את אלוהים

שכן אז יתפס אלוהים כרוצח תינוקות. ואיך אפשר לסגוד לרוצח תינוקות? לכן המצאת מושג האלוהים ניפתלת ואיננה כוללת בו רוע.

minzly

New member
כל מכה שתקבל...

מהשם מיטיבה עמך, השם רק מיטיב, לכל מכה מטרתה להיטיב עמך, או לנער אותך מעצמך, או להזכיר לך לשמור על עצמך, וכך הלאה. והמטרות סמויות, אחרת אין המכות משיגות את מטרתן, כולנו נזכור שהדברים כרגע לא פשוטים, אלא למי שיודע את רצון השם והבריאה מסודרת לו בראש בהבנה טובה, וזהו רק צדיק האמת, וידוע שבכל דור יש לנו צדיק אמת במעלה של משה רבינו 50 שערים יש לבינה, משה רבינו פתח 49, הוא עמד לפתוח את השער ה-50 אבל השם הוריד אותו משם בגלל חטא העגל מי שמנסה באמת להבין את רצון השם, אל לו להתייאש ולהתעוור

כן, אני בטוח

שאיבוד יד או רגל יטיב עם האדם... איך למשהו שמשאיר טראומה, בין אם פיזית או נפשית, דבר אשר מונע מבני אדם לתפקד נורמלי, מטיב עמם תסביר לי בבקשה?!

tamarhp

New member
שמע סיפור..

אמיתי!! תינוק אחד נולד עם אי-תקינות הרפלקסים, לוזוכרת מה היה לו בדיוק - אבל המפרקים שלו לא עבדו כמו שצריך והוא לא היה יכול ממש לזוז בכוחות עצמו כמו בנאדם נורמלי. יום אחד האבא לקח את התינוק למטפלת, והוא החזיק את העגלה בידיים בזמן שהוא עלה במדרגות, ופתאום, לא היה לו מושג איך, התינוק החליק מהעגלה והתחיל להתגלגל במדרגות. האבא נחרד, ולקחו את התינוק מהר לבית חולים. הרפא התחיל לבדוק אותו, תוך כדי שהאבא מספר לרופא שלבן שלו יש קשיים מוטורים. הרופא לא ממש הבין על מה האבא מדבר, כי בבדיקה שלו - הכל עבד בסדר! בקיצור, מתברר שהזעזוע מוח שהילד חטף, שבעיניך זה נראה רע, ריפא אותו! תוך שבוע הילד כבר עמד, ולאחר זמן קצר הוא התחיל לזחול, ללכת כמו כל ילד נורמלי! לא תמיד אפשר לראות את התוצאות, אבל צריך לדעת שתמיד יש סיבה לכל דבר! את הסיפור הנ"ל קראתי ב"נפלאותיו לבני אדם" - קובץ סיפורים (אמיתיים!!!) על נפלאות ההשגחה. ואם תרצה דוגמה לסיפור שבו חלק מהאנשים ל-א ראו את הצד הטוב שבמקרה, רק תבקש ואני אסרוק לך את אחד הסיפורים המדהימים שיש שם.

Vdrums

New member
שלחתי בטעות. הנה ההודעה,

למתנדב, אני רוצה להבין, שאמרת שאלוהים מעניש את כל בניו בגלל שחלקם חוטאים אז אני חוטא אז אני אחד מהאשמים?

אז אני מבין מדברייך

שהפתרון הוא להסתגר בבית ולקוות לטוב? נו באמת...בן-אדם מנתב עצמו להתפוצץ באוטובוס? כן זה מה שהוא רוצה! הוא צריך להגיע איכשהו ממקום למקום, אתה לא חושב?

minzly

New member
הכל ידוע מראש והרשות נתונה

הכל ידוע מראש והרשות נתונה לנו לבחור, כל הבחירות שלנו ידועות מראש אתה לא יכול להגיד לאלוקים כל יכול, שהוא לא יודע הכל מראש רק רצון השם לא ידוע לכולנו מראש ולכן ידוע מראש שדתי כזה וחילוני כזה בעם ישראל לא עושים דבר כדי להרים עצמם מהבוץ, זה חושב שהכל בידו ואין לשם יד בדברים, וזה חושב שהכל ביד השם אז הוא יכול לשבת בבית על הכיסא כל היום ולחכות לבוא משיח. מכך שידוע מראש שעדיף לאנשים להתעצל ולא לעשות דבר, וגם ידוע שאם יקרה ככה וככה האנשים יתחילו לעשות חשבון נפש ובעוצמה מסוימת של המכות שיקבלו, יתחילו לשנות דרכיהם

למעלה