אני חייב לשתף אתכם במשהו

אני חייב לשתף אתכם במשהו ../images/Emo99.gif

בדיון שהיה לנו לא מזמן, העלה אופק את השאלה מדוע אני לא מפרסם את בסט שופינג גם בפורום תנועת מולדת. אני לא אחזור על תשובתי לאופק (למי שלא קרא אותה היא עדיין מופיעה בתחתית דף זה). מה אני רוצה לספר לכם - אתמול החלטתי "לרדת לזנות" ולעשות נסיון קטן, ופרסמתי כתבה הקשורה לרצח רבין שהתפרסמה אצלנו בפורטל, בפורום שנקרא "בעקבות רצח גנדי" בוואלה. שימו לב להודעה שלי שם אבל יותר מזה שימו טוב טוב לב לתגובה שלה זכיתי ... אני חייב להודות שאני מאוד צחקתי למרות שזה לחלוטין עצוב ולא מצחיק.

דרור22

New member
אני לא חושב

שאתה צריך לקחת את התגובה של מישהו שקוראים לו שסראללה בן לאדן ברצינות ובמיוחד כגורם מייצג לאיזשהיא קבוצה....

להתייחס ברצינות? בוודאי שלא!

כפי שיכולת בוודאי להתרשם מאופי תגובתי המבודחת. גורם מייצג? לצערי כן! אין זה אומר שכל תומכי מולדת הם הומופובים, אני בטוח שיש כאלה שלא. אבל אם תגלוש "להנאתך" בפורום תנועת מולדת, אז תראה שאמירות כאלה אינן חריגות שם. לא יעזור כלום: גזענות היא גזענות היא גזענות... אין טעם שנהיה תמימים. במקרה זה לדבר כנגד ההכללה, זה בעיני פוליטיקלי קורקט. תיכנס לפורום שלהם ותראה לאיזה תגובות "זוכה" שם כל פולש זר (שהוא כמובן שמאלני מסריח...). אני מאוד רחוק בהשקפותי ממרץ, והרבה פעמים יש לי עימותים לא קלים עם אנשי מרץ, אבל מעולם לא שמעתי שם ביטוי מעין זה. מה לעשות - תאהב את זה או שלא תאהב את זה, עם עובדות אי אפשר להתווכח. עכשיו יש לי אתגר קטן בשבילך - בקלות יש לך אפשרות להעמיד אותי על טעותי. לך תפרסם הודעה בפורום תנועת מולדת "מה דעתכם על הומואים?". את אותה הודעה בדיוק לפרסם בפורום מרץ. אם תוכיח לי שאני טועה אני מאוד אשמח לגלות זאת ואני אסיר בפניך את הכובע.

דרור22

New member
תשמע...

יש הרבה אמת בדבריך אבל אתה חייב לזכור שהכללה הינה מעצם הגדרתה היתעלמות ממיעוט ולא משנה היכן, ולכן אני דיי בטוח שיש גם תומכי מולדת הומואים ושגם יש "גייי פרנדלי" בניהם.... ובנוסף אינך יכול להתעלם מהבדל מעמדי מבחינה כלכלית בין תומכי מולדת לתומכי מרץ, ואל תגיד שאין קשר כי יש! הקשר הוא בסוג החינוך שאדם תומך מרץ מקבל למול אדם תומך מולדת- וחינוך משמעותו (בעני) קידמה וקבלה, בין השאר של נושא ההומואים והלסביות אומנם גם זו היתה הכללה אך לצערי יש אמת גם בהכללה שלי וגם בהכללה שלך ושהיה לנו רק טוב שלך דרור

היי דרור

אני מסכים עם דבריך, ואני עצמי הדגשתי שאני משוכנע שיש יוצאים מן הכלל גם בקרב תומכי מולדת (לא שאני מכיר אותם באופן אישי...)

peachy

New member
היי!!!! ../images/Emo4.gif

אני מוחה!!!!!! אני דתיה ואין לי שום בעיה עם הומואים, להיפך! הייתי במכללה לבנות בלבד 6 שנים ולמלא בנות שם היו ידידים או מכרים הומואים, ולעומת זאת אני מכירה חילונים שלא ממש אוהבים הומואים במילים עדינות... אז מה זה ההכללות האלה???? מה זה התויות האלה שאתה בוחר להדביק על אנשים ולא לראות שום דבר מעבר לזה?? אנשי מרץ גם יכולים להיות נגד הומואים אתה צריך להסתכל על האישיות והפנימיות של האדם ולא על ההגדרה שאתה בוחר לתת לו, כי אדם לא בנוי רק מגורם אחד. אוף! מעצבן אותי שאתה דוחה כל כך הרבה אנשים בגלל שפגשת/ דיברת עם מיעוט מעצבן
ואל תגיד לי שזה לא מיעוט, כי זה מיעוט!!! הרבנים בבתי כנסת אפילו מדברים על פתיחות בנושא הזה... ואפילו כותבים בעיתונים שחובה להתייחס אליכם באופן שווה. נותנת לך חיבוק מכל הלב
peachy

היי peachy ../images/Emo24.gif

חלילה לי מלהכליל. אני מאלה שנלחמים כנגד הכללות לגבי דתיים, לגבי בעלי השקפות פוליטיות כאלה ואחרות וכו´. (אגב, לא הזכרתי ולו במילה אחת דתיים בהודעתי). בנוגע לתנועת מולדת, כפי שעניתי לאופק לפני כמה ימים - כאן לא מדובר בדעה פוליטית אלא במסר מוסרי. טרנספר בעיני אינו מוסרי, וזה לחלוטין לא שאלה פוליטית. בעיני זו דרך גזענית, ולכן אין זה מקרי שרוב תומכי הטרנספר תהיה להם דיעה שאת ואני מאוד לא נאהב גם בנושאים הקשורים להומואים, מעמד האישה וכו´. עם זאת, כפי שעניתי לדרור אני מאמין שגם שם יהיו יוצאים מן הכלל בעניין הזה (דבר שלא יפחית בחומרת מחשבתי עליהם כתומכי הטרנספר!). אם לא השתכנעת אני מפנה אלייך את ההצעה שהפנתי לדרור - תנסי לשאול בפורום מולדת את השאלה "מה דעתכם על הומואים?" או כל ניסוח אחר שתבחרי לנושא, ותראי מה יהיו התגובות. מה דעתך? בנוגע לדתיים, זה לא קשור ישירות לדיון הזה, אולם גם כאן קשה להתעלם מקונפליקט שיש להומואים ולציבור הדתי (ואני מדגיש לא עם כל הדתיים - יש יוצאים מן הכלל!). על פי ההלכה (או לפחות הפרשנות שרוב הדתיים שאני נתקלתי בהם בחיי נותנים להלכה) משכב זכר הוא אחד מהחתאים הגדולים שיש. הקיצוניים שבין הדתיים (בניזרי ושות´) יגידו שדין מיתה, או מוות בסקילה, או לפחות מחנות ריכוז זה העונש הראוי לנו. המתונים יותר והליברליים שבין הדתיים שאני פגשתי עד היום - מתייחסים אלי פחות כאל חוטא ויותר כאל חולה. מבחינתם אני זקוק לעזרה. הם אינם מחרימים אותי, הם מכבדים אותי כבן אדם, הם חושבים שמגיע לי כמעט את כל הזכויות (אני אומר כמעט, כי עדיין לא פגשתי דתי אורטודוכסי אחד שתומך בהכרה בנישואין להומואים או בזכותם להורות), אבל עדיין הם היו רוצים "לעזור" לי "להחלים ממחלתי". אם יש דתיים שתומכים ב-100% בכל זכויותי ואינם רואים בי חולה או כמי שזקוק לעזרה - אין לי אלא לשלוח להם חיבוק אוהב
אני לחלוטין לא אנטי דתי, ויש בפורום הזה לא מעט אנשים שהתעמתתי איתם בנושא זה(מעל גבי פורומים אחרים), כשחשתי שהם/הן אנטי דתיים.

peachy

New member
אופסי...

אז אם אלו הדעות שלך... אפילו שאני בשירות לאומי, אני אשתמש בביטוי צבאי - קבל ביטול...
וגם אם אלו היו דעותך, זכותך
peachy

אופק L

New member
בחייך, לא הייתי מתייחס אליהם

בכלל. סתם כותבים בשמות בדויים, תוקפים בלי שום מטרה, בלי תשובה הגיונית. איפה קשר בין הומוסקסואליות ובין השוואה בין גנדי ובין רבין? אלוהים יודע. תמשיך בעבודת הקודש שלך, במאמרים חשובים, ואל תתייחס לעלובי נפש אנונימיים. כל עוד לא מאיימים פיזית - אין מה לדאוג
.

היי אופק

אל תדאג, באמת שאני לא לוקח אותם ברצינות יתר...
זו רק הייתה תשובתי לשאלתך למה לא לפרסם בפורום מולדת... שלך בידידות, אמיר

למעלה