אני חייב לשתף

lefler11

New member
אני חייב לשתף

ב ר צ ל ו נ ה פשוט קבוצת כדורגל מגעילה שבלי השופטים והרבה הצגות תאטרון - לא שווה הרבה.

ג ו ע ל - נ פ ש

פשוט בושה וחרפה לכדורגל

obelina

New member
יש הרבה שלא יסכימו עם דבריך, ולא רק שלא

יסכימו, אלא יסעו במיוחד לעיר הזאת כדי לפחות לראות מזכרות מהקבוצה, אם לא את הקבוצה עצמה, ויעדיפו את ברצלונה על מדריד, ששם יש קבוצה טובה לא פחות אם לא יותר.

lefler11

New member
אז ככה

1. יפה שלמשהו היה "אומץ" להשיב לפוסט

2. שאני אבין - את אוהדת את הבלנקוס

3. גילוי נאות - אין לי שום סימפטיה לריאל מדריד (גם עליהם יש לי המון ביקורת) - למרות שאין שום ספק שהם (לפחות רוב השחקנים שלהם) משחקים כדורגל ולא מסתמכים על החלטות שערוריתיות של שופטים, לחץ עצום על השופטים וכמובן המון הצגות תיאטרון (שזה הכי מגעיל - הלו, זה כדורגל לא מופע מחו"ל של בלרינות...
).

4. זה באמת לא מעניין אותי שרוב אזרחי ישראל אוהבים לראות את ה"גועל נפש" שנקרא ברצלונה.
זה אפילו לא ממש מפתיע... הישראלים (ברובם) הם אוהדי ניצחונות... חכי שנתיים-שלוש (פויול, צאבי ואינייסטה יפרושו - ואז מה יישאר לברצלונה - רק מסי
) ורוב הישראלים יעברו לעודד קבוצה אחרת...
הנה עוד גילוי נאות, לפני כמה שנים, לדעתי ברצלונה היתה הקבוצה הטובה ביותר בעולם (בתקופה שאטו שיחק שם).
אבל מהשנה שאחרי שאטו עזב - הקבוצה הזאת הפכה להיות "קבוצה מגעילה" שלא משחקת קדימה - אלא לרוחב.
לדעתי שיטת המשחק שפפ הוריש לקבוצה (מה שאני קורא "בונקר מודרני") - לשחק לרוחב (במקום קדימה) ולהחזיק בכדור כמה שיותר זמן (למרות שבכלל לא מאיימים על השער) - פשוט מכוערת ומאוד משעממת.
לדעתי רק צריך רק לראות את אותם שחקנים (פחות או יותר) משחקים בנבחרת ספרד תחת דל בוסקה בשביל להבין שאפשר לשחק גם קדימה וממש לא חייבים לשחק לרוחב...

5. מסכים איתך שהעיר ברצלונה ממש יפה - שווה לבקר שם (גם בלי לראות את הגועל נפש בקאמפ נאו
).

obelina

New member
1. איזה "אומץ". אני מדברת איתך על עובדות בשטח

2. אני לא אוהדת של שום כדורגל. אני מכירה אוהדים.
3.לא מבינה הרבה בכדורגל.
4.עוד פעם, לא מבינה הרבה בכדורגל, אבל מכירה אוהדים שכן מבינים.
5.איפה ראית שכתבתי שברצלונה היא עיר יפה ?

lefler11

New member
חחחח

אהבתי את הכנות

לגבי העיר ברצלונה - צודקת, זאת היתה דעתי האישית (לא קשור למה שרשמת...).

הערה אחרונה - מי שמבין בכדורגל - כנראה שלא יטען שברצלונה משחקת כדורגל יפה ואטרקטיבי...

מה שכן - ברצלונה משחקת אחלה "מסירות" ואכן משחקים בה כמה שחקנים מאוד מאוד מאוד כישרוניים ומוכשרים - את זה אי אפשר לקחת ממנה - מודה.
.

lefler11

New member
הנה דוגמא מצויינת למה שאני מתכוון

לפני שעה, עשיתי בייביסיטר על האחיין שלי - ילד בן 8 חביב וחמוד, שחולה על ברצלונה ומעריץ נלהב של מסי.

שאלתי אותו מה הוא חושב על המשחק של אתמול - את יודעת מה הוא ענה לי

"תגיד XXXXX, ברצלונה באמת קונים את השופטים
"

וזה ילד בן 8 מישראל

רק שתביני לאן הגענו... פשוט הרסו את כל הספורטיביות

כל כך עצוב לי שהקבוצה שמתיימרת להיות הטובה בעולם משדרת לדור הצעיר, שלנצח בעזרת "הצגות תיאטרון" וטעויות שיפוט "בלתי מוסברות" כל כך הרבה פעמים - זה בסדר ולגיטימי וכך צריך להיות...

את יודעת מה - אני מאוד הערכתי את אדון פפ גווארדיולה במשך הרבה מאוד זמן - עד לאותה מסיבת עיתנאים שערוריתית שאחריה אני פשוט ממש "לא אוהב" את הבן אדם.
לא יכול להיות שמיליוני ילדים ברחבי העולם רואים בך דוגמא ומעריצים אותך ואתה מרשה לעצמך (כמאמן שמייצג את הקבוצה הטובה בעולם בכדורגל) להתבטא בצורה כזאת (שום תירוץ לא מקובל עלי במקרה הזה - פשוט בושה
)

http://www.telegraph.co.uk/sport/sp...e-Mourinho-before-Champions-League-match.html

ואם לא הבנת מה בדיוק נאמר (למרות הכתוביות באנגלית), בקשי מדאג הסבר - היא חזקה בשפה הזאת
.

obelina

New member
אז אני אתרגם:

ג'וזה מוריניו המנהל של מדריד העביר ביקורת על גווארדיולה המאמן של ברצלונה על (ואני מצטטת על פי התרגום):"הערות שנאמרו לכאורה על ידי גווארדיולה על החלטת שיפוט נבדל במשחק הגביע".
וגווארדיולה הגיב על דבריו של מוריניו במסיבת העיתונאים (ואני מצטטת בקצרה על פי התרגום):"הייתי רוצה שיאמין לי ולא לעיתון" (לדעתי, זאת היתה הנקודה בדבריו).
אלא אם התרגום באנגלית לא תואם את מה שנאמר בספרדית (הנזם הכחול ! איפה את כשצריך אותך ?????!!!!!!!!!), לא ברור לי מה שערורייתי בדבריו של גווארדיולה (שיהיו בריאים הספרדים עם השמות הבלתי ניתנים להגייה שלהם) ?

lefler11

New member
נו באמת...

אני מבין שלא ראית את ה- 20 שניות האחרונות

אפילו הבריטים נמנעו מלתרגם את "השפה היפה והתרבותית" של פפ...

obelina

New member
אם אתה מתכוון למשפט הזה:

"he can say or do whatever he wants.
in this room Morinyo is xxxxx chief xxxxx boss.

אז הוא קילל. מה קרה ?

lefler11

New member
לא קרה הרבה...

רק עשרות מליוני ילדים ברחבי העולם הבינו שלומר למשהו מזדיין באמצע מסיבת עיתונאים זה מאוד מכובד, לגיטימי ובסדר גמור.

יש לך ילדים קטנים
את רוצה שגם הם ידברו ויתנהגו בצורה כזאת

תביני - אין לי בעיה שכל בן אדם יקלל כמה שהוא רוצה אצלו בבית וכמובן בשיחות פרטיות (ואפילו תחת ניקים למניהם באתרי אינטרנט
).

לדעתי בן אדם שמייצג מועדון מכובד ובכלל בן אדם שמכבד את עצמו ואת האנשים שמסביבו לא יעיז להתבטא בצורה כזאת במסיבת עיתונאים רשמית (בטח לא במידה והוא יודע שהוא משמש דוגמא למליוני ילדים ברחבי העולם...).

lefler11

New member
אבל

האוהדים לא מופיעים במסיבת עיתונאים מול מליוני ילדים ברחבי העולם - נכון

אוהדי הכדורגל גם לא "מי יודע מה" משמשים דוגמא לחינוך דור העתיד (לפחות לדעתי...).

יש לי הרגשה שמי שבקהל ומרוויח כ- 7.5 מליון יורו בשנה ממש לא מקלל כמו אחרון האוהדים - בטח שלא בציבור... (ושוב פעם - זאת רק דעתי...)

http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3564656,00.html

poseidon111

Active member
תגיד, כדורגל זה המשחק עם 11 השחקנים

שרצים אחרי הכדור, ויורקים הצידה כל הזמן?

אשתי שואלת ואין לי תשובה טובה לתת לה.

lefler11

New member
זה תלוי

אם מדובר בברצלונה - אז ההגדרה של המשחק זה מסירות (ממש לא חייבים להכניס שערים, אלא צריכים להחזיק בכדור כמה שיותר ולבצע כמה שיותר מסירות).

בעקרון (כאשר לא מדובר בברצלונה), מדובר במשחק שבו 22 שחקנים (11 מכל קבוצה) מנסים להבקיע שערים (בעצם השוערים לא מי יודע מה מנסים להבקיע שערים, אלא יותר למנוע מהיריב להבקיע שערים).

אה והכי חשוב - יש שופט (וגם כמה קוונים\ עוזרים) שממש לא אמור להשפיע על המשחק (אלא לשמור על הסדר) - וממש עצוב שבכל כך הרבה משחקים של ברצלונה השופט הוא הכוכב הראשי.

לא יודע - אבל משום מה אני לא זוכר ששיקאגו (הגדולה של מייקל ג'ורדן) או בוסטון (הגדולה של לארי בירד) או הלייקרס (בתקופה של מג'יק וקארים) היו צריכות את העזרה של השופטים בשביל לנצח משחקים (וגם לא יובנטוס, מילאן, מנצ'סטר יוניטד, ליברפול, פורטו, ספרד, ברזיל, איטליה, גרמניה וכמובן הטוטאל פוטבול היפיפה של הולנד בתקופת ואן באסטן-חוליט-ריקארד).

poseidon111

Active member
אה, זה בגלל שהכדורסלן הממוצע הוא יותר ספורטאי

מכוכב כדורגל ממוצע ביום הכי טוב שלו.
הוא לא צריך עזרה חיצונית.
רק כישרון.

lefler11

New member
ואני עדיין חושב

שבעידן טכנולוגי כמו שאנחנו חיים כיום - כאשר מאות מליוני בני אדם רואים את המשחק בטלוויזיה - זה פשוט גועל נפש שכל פעם מחדש השופט מכריע את המשחק (ומשום מה זה קורה בד"כ במשחקי כדורגל של ברצלונה...).

אני ממש לא מבין למה השופטים פשוט הורסים את המשחק

poseidon111

Active member
תנסה לקדם את ההצעה לשלב עזרה מהטלוויזיה

ברגעי מחלוקת.
זה יפתור את הבעיה.

lefler11

New member
בסדר

לדעתי אתה שוכח שמדובר באיגוד הספורט הכי מושחת בעולם כיום...

וחוץ מזה - ביננו, "החברה הטובים" שמנהלים את שוק ההימורים העולמי לא יתנו לזה לקרות
.

מסכימה איתך לגבי ברצלונה

אם כבר, אני מעדיפה את ריאל מדריד

שני הנכדים הגדולים שלי הם אוהדי ברצלונה והגדול בן ה-10 קיבל חליפה עם המספר של מסי.
בקיצור, גם אני לא מתה על המשחק שלהם ומעדיפה בכל מקרה את רונלדו על פני מסי.
אבל השבוע היה אחד גרמני בשם קלוזה אשר כבש שער עם היד, אבל הלך לשופט והודה בפניו שהשער צריך להיפסל. אז אולי עוד לא אבדה תקווה לספורטיביות בשמה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4286179,00.html

lefler11

New member

לא אמרתי שכולם מגעילים...

גם את רולנאדו אני לא מי יודע מה מסמפט (הוא מאוד שחצן ולפעמים ממש מעצבן... ולמה לעזאזל הוא כמעט ולא מוסר
).

אבל נכון - יש שחקנים הוגנים (פויול, קסיאס, ראול ועוד כמה דוגמאות נהדרות) שעדיין שווה לראות כדורגל בגללן

למעלה